Укр
Рус
Бобові Другі страви Турецька кухня

Гарнір з нуту і картоплі

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

633 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Гарнір з нуту і картоплі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Турецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Гарнір з нуту і картоплі - корисна і апетитна овочева страва, яка може бути і доповненням до м'яса або риби, і самостійною вегетаріанською їжею. У цьому рецепті нут з картоплею та іншими овочами готуються в гострому томатному соусі зі спеціями. Виходить дуже ароматно і смачно!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гарнір з нуту і картоплі" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири7.3 гр.
  • Вуглеводи26.9 гр.
  • Калорії204 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо нут у вас не консервований, то попередньо відваріть його до готовності. Незалежно від способу приготування викладіть горошини в сито або друшляк, ретельно промийте проточною водою і дайте стекти.

Крок - 1
02

Картоплю (за бажанням можна замінити бататом) очистіть від шкірки, вимийте і висушіть. Підготовлену картоплю наріжте середніми кубиками (приблизно 2 х 2 см) і викладіть в миску.

Крок - 2
03

Збризніть картоплю оливковою олією, приправте сіллю і чорним меленим перцем. Перемішайте інгредієнти, щоб масло і спеції рівномірно обволокли шматочки.

Крок - 3
04

Застеліть деко пергаментом і в один ряд викладіть туди приправлену картоплю. Надішліть деко в розігріту до 210 градусів духовку, включіть верхній і нижній нагрів і запікайте картоплю до м'якості (близько 20-25 хвилин).

Крок - 4
05

Тим часом поставте антипригарну сковороду на середній вогонь і влийте оливкову олію. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками.

Крок - 5
06

Так само поступіть з часником. Петрушку вимийте, просушіть і дрібно поріжте ножем.

Крок - 6
07

Коли масло на сковороді добре прогріється, Відведіть туди подрібнені цибулю і часник і, помішуючи, смажте до золотистого.

Крок - 7
08

Всипте солодку і гостру копчену паприку. Ретельно перемішайте інгредієнти. Якщо гострою копченою паприки немає, використовуйте замість неї мелений перець чилі.

Крок - 8
09

Влийте в сковороду подрібнені помідори у власному соку. Всипте консервований або відварений нут. Додайте подрібнену петрушку. Посоліть і поперчіть за смаком.

Крок - 9
10

Перемішайте вміст сковороди до однорідності і знизьте вогонь до мінімуму. Томіть соус на повільному вогні, поки картопля в духовці не дійде до готовності. Запечену картоплю вийміть з духовки і додайте в соус.

Крок - 10
11

Ретельно перемішайте інгредієнти і вимкніть вогонь. Викладіть гарнір з нуту і картоплі в гострому томатному соусі на тарілку, присипте подрібненою петрушкою і подавайте на стіл. Страва смачна і в гарячому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пюре з молодої картоплі - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з молодої картоплі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Самса з куркою 85 2 3 з 5 - детальніше -
Медові коржі для торта - покроковий рецепт, фото 1 Медові коржі для торта 50 1 2 з 5 - детальніше -