Гарнір зі смажених бобів - апетитне, ситне та смачне доповнення до овочів, м'яса та риби. Приготовлена за цим рецептом страва може бути не тільки гарніром, але й соусом, закускою, намазкою на хліб і т.п. З тієї ж причини гарнір зі смажених бобів підійде для пісного меню.
Квасолювикладіть у миску, залийте водою і залиште на ніч набухати.
Наступного дня злийте з миски воду, а квасолю відправте в каструлю і проваріть 15 хвилин, щоб піднялася шкірка.
Перекладіть боби в миску, залийте теплою водою та очистіть від шкірки. Робіть це швидко, поки квасоля не охолола, тому що після остигання видалити шкірку буде набагато важче.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть кубиками.
Викладіть їх у сковороду, влийте олію і, помішуючи, підсмажте цибулю до напівпрозорості.
Моркву вимийте, очистіть від шкірки та натріть на великій тертці. Відправте подрібнену моркву в сковороду із цибулею.
Так само зробіть з коренем пастернаку. Перемішайте вміст сковороди, посоліть до смаку і смажте до м'якості овочів.
Потім додайте очищену квасолю. Перемішайте інгредієнти, влийте ще трохи олії і знову посоліть. Помішуючи, смажте все разом близько 1 хвилини.
Після цього влийте гарячу воду в сковороду, щоб вона покрила продукти. Накрийте кришкою сковорідку і томіть страву на повільному вогні 1 годину. Якщо вода занадто швидко википить, долийте трохи окропу
Через вказаний час перекладіть вміст сковороди в миску і додайте пропущений через прес часник.
Перебийте суміш занурювальним блендером до однорідного пюре.
Цибулю, що залишилася, наріжте тонкими півкільцями, приправте сіллю і підсмажте на соняшниковій олії до золотисто-коричневого кольору.
Наприкінці приготування додайте томатну пасту та перемішайте.
Викладіть смажену цибулю поверх квасолевого пюре і полийте олією зі сковорідки. Гарнір із смажених бобів готовий. Страва ніжна, поживна, ароматна і напрочуд смачна. Смачного!
Випадкові рецепти