Укр
Рус
Прості салати Салати В’єтнамська кухня

Смажена селера

( 5.0000 5 511 11 оцінок)

855 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Смажена селера - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: В’єтнамська кухня, Угорська кухня, Азіатська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Смажена селера - незвичайна для нас страва, тим більше що в даному рецепті використовується селера не коренева, а черешкова. Але в азіатській кухні це популярний гарнір - легкий, простий і дуже смачний. Обов'язково спробуйте цей рецепт смаженої черешкової селери по-азійському. Ви будете часто до нього повертатися.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Смажена селера" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири3.3 гр.
  • Вуглеводи4.7 гр.
  • Калорії58 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У черешків селери видаліть нижню частину і листя, а самі стебла наріжте великими шматочками. Ретельно промийте селеру під проточною водою, видаляючи пальцями бруд.

Крок - 1
02

Просушіть стебла і за допомогою економки очистіть від верхньої шкірки. Очищену селеру наріжте невеликими шматочками (на 1 укус). Ніж тримайте діагонально.

Крок - 2
03

У сковороді (у нас вок, але ви можете взяти звичайну з високими бортиками) закип'ятіть воду і відправте туди нарізану селеру. Бланшируйте стебла протягом 1 хвилини.

Крок - 3
04

Всипте цукор, щоб зробити селеру солодше. Перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і шумівкою перекладіть селеру на тарілку. Після бланшування вона набуває дуже гарний зелений колір.

Крок - 4
05

Розігрійте сковороду і влийте рослинне масло. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і подрібніть. Коли масло розігріється, відправте часник смажитися. Додайте нарізаний слайсами імбир. Смажте на середньо-слабкому вогні, щоб спеції встигли вивільнити аромат.

Крок - 5
06

Коли відчуєте приємний часниково-імбирний запах, висипте на сковороду бланшировану селеру, підсильте вогонь і смажте 30-60 секунд, постійно помішуючи.

Крок - 6
07

Знизьте вогонь до мінімуму і влийте устричний і рибний соус, а також шаосинське вино. Посоліть страву, підсильте вогонь до максимуму і, помішуючи, смажте ще 30 секунд.

Крок - 7
08

Після цього перекладіть смажену селеру на блюдо сервіровки. Підсмажте кунжут до золотистого, присипте їм селеру і ставте на стіл. Це легка, смачна, красива і дуже корисна страва. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Часникові грінки з білого хліба - покроковий рецепт, фото 1 Часникові грінки з білого хліба 35 5 2 з 5 - детальніше -
Салат мімоза класичний з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Салат мімоза класичний з сиром 40 4 3 з 5 - детальніше -
Чізкейк класичний - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк класичний 50 4 3 з 5 - детальніше -
Бутерброди "Сонечка" - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброди "Сонечка" 30 3 2 з 5 - детальніше -