Смажена селера - незвичайна для нас страва, тим більше що в даному рецепті використовується селера не коренева, а черешкова. Але в азіатській кухні це популярний гарнір - легкий, простий і дуже смачний. Обов'язково спробуйте цей рецепт смаженої черешкової селери по-азійському. Ви будете часто до нього повертатися.
У черешків селери видаліть нижню частину і листя, а самі стебла наріжте великими шматочками. Ретельно промийте селеру під проточною водою, видаляючи пальцями бруд.
Просушіть стебла і за допомогою економки очистіть від верхньої шкірки. Очищену селеру наріжте невеликими шматочками (на 1 укус). Ніж тримайте діагонально.
У сковороді (у нас вок, але ви можете взяти звичайну з високими бортиками) закип'ятіть воду і відправте туди нарізану селеру. Бланшируйте стебла протягом 1 хвилини.
Всипте цукор, щоб зробити селеру солодше. Перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і шумівкою перекладіть селеру на тарілку. Після бланшування вона набуває дуже гарний зелений колір.
Розігрійте сковороду і влийте рослинне масло. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і подрібніть. Коли масло розігріється, відправте часник смажитися. Додайте нарізаний слайсами імбир. Смажте на середньо-слабкому вогні, щоб спеції встигли вивільнити аромат.
Коли відчуєте приємний часниково-імбирний запах, висипте на сковороду бланшировану селеру, підсильте вогонь і смажте 30-60 секунд, постійно помішуючи.
Знизьте вогонь до мінімуму і влийте устричний і рибний соус, а також шаосинське вино. Посоліть страву, підсильте вогонь до максимуму і, помішуючи, смажте ще 30 секунд.
Після цього перекладіть смажену селеру на блюдо сервіровки. Підсмажте кунжут до золотистого, присипте їм селеру і ставте на стіл. Це легка, смачна, красива і дуже корисна страва. Смачного!
Випадкові рецепти