Гарбузова запіканка з куркою і картоплею - смачна і ситна страва, яка поєднує насичений смак пряного курячого м'яса з ніжною солодкістю гарбуза. Розплавлений сир об'єднує інгредієнти запіканки в єдине гармонійне ціле. В результаті виходить неймовірно апетитна вечеря для всієї родини.
Підготуйте інгредієнти для гарбузової запіканки. Курячі грудки, гарбуз, картоплю і зелену цибулю вимийте і висушіть. Сир натріть на тертці. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння.
Спочатку зробіть маринад для курки. У миску влийте оливкову олію і додайте гірчицю. Свіжий розмарин дрібно поріжте ножем і теж відправте в миску.
Туди ж продавіть через прес часник. Всипте приправу для курки і перемішайте інгредієнти ложкою до однорідності. Маринад готовий.
Філе курячої грудки наріжте слайсами і відправте в миску з маринадом (попередньо трохи маринаду відкладіть в піалу: він ще стане в нагоді). Перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися між шматочками.
Картоплю очистіть від шкірки і наріжте слайсами. Ріпчасту цибулю подрібніть півкільцями.
Гарбуз розріжте навпіл, виріжте місце кріплення плодоніжки, видаліть насіння і зніміть шкірку, а м'якоть наріжте тонкими слайсами. Дрібно поріжте зелену цибулю.
Розігрійте на плиті антипригарну сковороду, Відведіть туди замариновану курку і смажте до легкого зарум'янювання.
Підсмажену грудку перекладіть в миску, додайте нарізані гарбуз, картоплю, ріпчасту і зелену цибулю і відкладений маринад. Перемішайте продукти.
Перекладіть курку з овочами на деко, закрийте фольгою і відправте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Через 50 хвилин вийміть страву з духовки і присипте тертою моцарелою. Поверніть деко в духовку і дочекайтеся розплавлення і легкого зарум'янювання сиру. Це станеться приблизно через 5 хвилин. Гарбузова запіканка з куркою і картоплею готова. Вийміть її з духовки, присипте подрібненою зеленою цибулею і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти