У наш час все більше господинь стають прихильниками страв з овочів і фруктів, адже це не тільки корисно, а й досить смачно. Серед такої їжі чи не найпопулярніша - гарбузова каша, смачна, солодка і неймовірно красива, а вже в її корисності не може бути й сумніву. Варіантів такої страви чимало і навіть в ресторанному меню часто присутні каші і десерти з гарбуза. Ми для вас підготували рецепт гарбузової каші з додаванням рису, намагаючись таким чином урізноманітнити ваше повсякденне меню. Тому, тим, хто ще не додав до свого раціону гарбуз, наші рекомендації якраз впору.
Готується страва досить просто і швидко, і це під силу навіть починаючій господині, яка не має особливих навичок і знань. Проте кілька важливих правил потрібно все-таки знати і тоді успіх вам забезпечений. Головна умова - смачний і по-справжньому солодкий гарбуз. Тому, вибираючи овоч, пам'ятайте, що найкраще взяти гарбуз помаранчевого кольору і солодкий на смак. Адже сирий гарбуз не містить цукру, дійсно смачною каша ні за що не вийде, скільки не додають цукру або меду.
Загалом, як ми вже з'ясували для приготування гарбузової каші нам потрібний гарбуз, а ще ми будемо використовувати рис, причому круглий. Отже, перш за все приготуємо рис, а саме, промивши добре рисову крупу, засипаємо її в сотейник, заливаємо холодною водою і відправляємо на плиту. Відварюємо рис до напівготовності.
Тим часом обполіскуємо гарбуз, нарізаємо його довгими скибочками, складаємо в каструлю і заливаємо водою. Після цього накриваємо кришкою і відварюємо гарбуз протягом 20 хвилин.
Тепер викладаємо відварені скибочки гарбуза в лоток і трохи охолоджуємо. Далі за допомогою дерев'яної ложки вибираємо м'якоть гарбуза і викладаємо в чашу блендера.
Потім доливаємо трохи гарбузового відвару і за допомогою блендера перебиваємо в пюре.
Після цього відварений рис викладаємо на друшляк, промиваємо і теж подрібнюємо в блендері.
Тепер беремо плоди фініків, видаляємо акуратно кісточки і нарізаємо кільцями.
У каструлю з відваром з гарбуза виливаємо гарбузове пюре, перемішуємо і викладаємо туди подрібнений рис. Все перемішуємо, доводимо до кипіння, додаємо цукор і сіль, помішуючи, варимо протягом 10 хвилин.
Готову кашу наливаємо в тарілки і прикрашаємо часточками фініка і кедровими горішками. Смачна гарбузова каша - відмінний сніданок, здатний зарядити енергією всю вашу сім'ю.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти