Гарячий салат з куркою - варіація на тему класичного курячого салату. У цьому рецепті страва додатково запікається в духовці, що надає салату нові відтінки смаку, роблячи його більш насиченим і хрустким. Хрускіт дають подрібнений мигдаль, каштани і картопляні чіпси, а чеддер, майонез і сметана роблять текстуру м'якою і вершковою. Виходить апетитно, ситно і дуже смачно.
Очищений від шкірки мигдаль наріжте шматочками і запікайте при 180 градусах 5-10 хвилин (або підсмажте на сковороді до золотистого). Потім остудіть.
Підготуйте решту інгредієнтів. Куряче філе відваріть в підсоленій воді до готовності і наріжте кубиками. Стебло селери і солодкий перець вимийте і подрібніть невеликими шматочками. Водяні каштани очистіть і наріжте слайсами. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і поріжте ножем.
Гриби наріжте слайсами і підсмажте до готовності. Надішліть всі подрібнені інгредієнти в миску для змішування. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
Чеддер натріть на дрібній тертці. Додайте в сир майонез, сметану і свіжовичавлений лимонний сік. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Перекладіть отриману сирну заправку в раніше приготовлений салат з куркою і знову перемішайте для рівномірного розподілу продуктів.
Форму для випічки змастіть рослинною олією і перекладіть туди салат. Розрівняйте верх, присипте страву тертим Чеддер, подрібненими картопляними чіпсами і тертим пармезаном. Надішліть форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Вийміть готовий гарячий салат з куркою з духовки, злегка остудіть і розкладіть по порційних тарілках. Страва виходить ароматною, ситною, поживною і фантастично смачною. Смачного!
Випадкові рецепти