Хороший рецепт гарячого бутерброда з шинкою і сиру Грюйер. А ще ця закуска готується з використанням пікантного соусу Бешамель, який теж з легкістю можна приготувати самостійно.
Помістіть неглибокий сотейник на плиту, укладіть в нього вершкове масло і добре розтопіть. Потім засипте в киплячу олію просіяне борошно і на слабкому вогні, помішуючи вінчиком, перетворіть вміст в однорідну, не надто густу масу.
Тепер залийте в сотейник молоко, посоліть, поперчіть чорним меленим перцем і приправте сухим мускатним горіхом. Варіть вміст, постійно мішаючи вінчиком, до розчинення всіх сипучих інгредієнтів.
Потім на самій великій тертці натріть твердий сир (підберіть молочний продукт, який має властивість добре плавитися) і відправте його в сотейник. Потім продовжуйте варити вміст, постійно мішаючи, до його загустіння.
Далі на обробній дошці наріжте не надто тонкі (товщиною близько 1 см) скибочки хліба. За бажанням можна використовувати вже нарізаний в упаковці хліб.
Покладіть хліб на застелений заздалегідь пергаментним папером деко. Потім скибочки хліба намажте добре діжонською гірчицею. Не бійтеся переборщити з гірчицею, адже вона при запіканні практично прибере свої особливі гострі властивості.
Далі використовуйте вже фасовану нашатковану шинку або ж наріжте якомога тонше продукт самостійно, а потім викладіть скибочки м'ясного виробу на рівну частину промазаних раніше шматочків хліба. Не обов'язково викладати шинку одним шаром, можна розташовувати і по два-три, а то й чотири шматочки, складаючи як завгодно.
Поверх шинки укладіть досить великим шаром попередньо натертий на самій великій тертці твердий сир. Потім накрийте сир другою частиною промазаних гірчицею скибочок хліба і трохи притисніть.
Далі промажте хліб раніше приготованим молочним соус і покладіть ще натертий на крупній тертці твердий сир. Приперчіть майбутню закуску чорним меленим перцем.
Потім відправте лист в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 10-15 хвилин, до повного розплавлення сиру. Потім викладіть гарячий бутерброд з шинкою і сиром на блюдо і подавайте до столу з малосольними огірками.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти