Гарячий томатний суп - насичена смаками і ароматами перша страва, зроблена на основі помідорів. Пропонуємо рецепт приготування вегетаріанського томатного супу-пюре по-індійськи. У страві немає м'яса, зате в ньому багато спецій, що додають супу дивно яскравий смак і запах. Страва легка і може використовуватися як сама по собі, так і в якості соусу до м'яса і риби.
Помідори вимийте, просушіть та наріжте дрібними кубиками.
Розтопіть у каструлі вершкове масло. Якщо хочете, щоб суп вийшов пісним, замініть вершкове масло рослинним.
Часник очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте в каструлю з олією.
Імбир очистіть від шкірки, дрібно наріжте і додайте до часнику. Ретельно перемішайте інгредієнти та смажте до появи апетитного аромату.
Після цього покладіть в каструлю нарізані помідори, посоліть і добре вимішайте.
Продовжуючи мішати, готуйте до м'якості помідорів. Притискайте їх під час тушкування, щоб вони поступово перетворювалися на пюре.
Всипте цукор і доведіть суміш до кипіння. Додайте кетчуп та вимішайте. Коли маса знову закипить, влийте воду.
Всипте білий свіжомелений перець і додайте трохи червоного харчового барвника для кольору. Знову доведіть вміст каструлі до кипіння і варіть, доки частина рідини не випарується.
Перетріть томатну масу через сито, щоб позбавитися від жорстких шматочків. Макуху викинете. Вона не знадобиться.
Поверніть суп на плиту. Кукурудзяний крохмаль розведіть водою та влийте в томат. Доведіть суп до кипіння і зніміть піну, що утворилася на поверхні.
Продовжуйте варіння, поки вміст каструлі не загусне. Розлийте гарячий томатний суп по порційним тарілкам і подавайте із сухариками або грінками. У страви яскравий аромат і дуже насичений смак помідорів та спецій. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти