Побалуйте себе чашкою ароматного і неймовірно смачного гарячого шоколаду. Приготувати напій в домашніх умовах дуже просто, достатньо лише мати 2 основних інгредієнта.
Для приготування гарячого напою можна використовувати як чорний, так і молочний шоколад. Щоб готовий напій мав виражену гірчинку, використовуйте чисто чорний продукт з вмістом какао не менше 70%. Для створення більш м'якого смаку візьміть суміш чорного і молочного шоколаду. Якщо ви хочете отримати солодку і ніжну нотку, беріть за основу молочний. Для тих, хто рахує калорії і стежить за фігурою, можна приготувати низькокалорійний напій. Для цього частину шоколаду замініть на какао-порошок.
Важливо, щоб в складі шоколаду не було горіхів, цукатів, сухофруктів і інших добавок. Перед початком приготування, покладіть плитку на кілька хвилин в морозильну камеру. При контрасті температур шоколад дає тонший смак. Наріжте шоколад гострим ножем на дрібні шматочки.
Влийте в сотейник молоко і поставте на маленький вогонь. Доведіть до кипіння і додайте подрібнений шоколад. Постійно міксуючи, продовжуйте готувати до повного розчинення твердого інгредієнта. Щоб зробити напій більш густим, додайте невелику кількість кукурудзяного борошна або крохмалю.
Однорідну суміш зніміть з вогню і перелийте в чашку для подачі напою. Щоб гарячий напій виглядав ще більш ефектно, додайте маршмеллоу. За допомогою газового пальника злегка обсмажте верхівки повітряних кубиків. Посипте натертим на дрібній тертці шоколадом або корицею. За бажанням, можна додати екстракт ванілі, мускатний горіх, мелені горішки або свіжі фрукти. В якості ароматизатора можна використовувати ром або коньяк.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти