Укр
Рус
Шоколад Напої Англійська кухня

Гарячий шоколад

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

908 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гарячий шоколад - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Англійська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для дітей

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Побалуйте себе чашкою ароматного і неймовірно смачного гарячого шоколаду. Приготувати напій в домашніх умовах дуже просто, достатньо лише мати 2 основних інгредієнта.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гарячий шоколад" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи17.2 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування гарячого напою можна використовувати як чорний, так і молочний шоколад. Щоб готовий напій мав виражену гірчинку, використовуйте чисто чорний продукт з вмістом какао не менше 70%. Для створення більш м'якого смаку візьміть суміш чорного і молочного шоколаду. Якщо ви хочете отримати солодку і ніжну нотку, беріть за основу молочний. Для тих, хто рахує калорії і стежить за фігурою, можна приготувати низькокалорійний напій. Для цього частину шоколаду замініть на какао-порошок.

Крок - 1
02

Важливо, щоб в складі шоколаду не було горіхів, цукатів, сухофруктів і інших добавок. Перед початком приготування, покладіть плитку на кілька хвилин в морозильну камеру. При контрасті температур шоколад дає тонший смак. Наріжте шоколад гострим ножем на дрібні шматочки.

Крок - 2
03

Влийте в сотейник молоко і поставте на маленький вогонь. Доведіть до кипіння і додайте подрібнений шоколад. Постійно міксуючи, продовжуйте готувати до повного розчинення твердого інгредієнта. Щоб зробити напій більш густим, додайте невелику кількість кукурудзяного борошна або крохмалю.

Крок - 3
04

Однорідну суміш зніміть з вогню і перелийте в чашку для подачі напою. Щоб гарячий напій виглядав ще більш ефектно, додайте маршмеллоу. За допомогою газового пальника злегка обсмажте верхівки повітряних кубиків. Посипте натертим на дрібній тертці шоколадом або корицею. За бажанням, можна додати екстракт ванілі, мускатний горіх, мелені горішки або свіжі фрукти. В якості ароматизатора можна використовувати ром або коньяк.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
Свинина з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Свинина з підливою 55 5 3 з 5 - детальніше -
Свинячі реберця - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі реберця 90 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рогалики з повидлом - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики з повидлом 40 4 3 з 5 - детальніше -
Бешамель з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з грибами 45 1 2 з 5 - детальніше -
Вафлі з фаршем (ледачі біляші) - покроковий рецепт, фото 1 Вафлі з фаршем (ледачі біляші) 45 3 3 з 5 - детальніше -
Стейк з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з сьомги 35 1 2 з 5 - детальніше -