Італійський вегетаріанський баклажан з пармезаном. Це буде на смак як прямо з Італії. Гаряча закуска з баклажанів і помідорів під сиром - страва, яку легко приготувати і смачно.
Ретельно промийте холодною водою, промокніть паперовим рушником, а потім наріжте тонкими довгими скибочками баклажани. Подрібніть заздалегідь вимиті помідори невеликими кубиками.
Засипте в неглибоку миску панірувальні сухарі, додайте сіль, чорний мелений перець, сушену італійську приправу, тертий пармезан і добре все перемішайте.
Занурте скибочки баклажана в борошно і струсіть зайве, потім занурте в попередньо збиті курячі яйця, потім умокніть в приправлену суміш панірувальних сухарів.
Залийте в сковорідку оливкову олію і відправте на плиту розігріватися. Щоб перевірити масло, додайте в нього щіпку крихт хліба, і, якщо вона випарується, значить, воно тепер досить гаряче для смаження.
Покладіть в гаряче масло скибочки баклажанів і обсмажуйте по два-три шматочки, перевертаючи їх так, щоб обидві сторони приготувалися до золотисто-коричневого кольору. Викладіть обсмажені баклажани на серветки, щоб видалити зайве масло. Продовжуйте, поки не приготуєте всі баклажани.
Візьміть форму для випічки і збризніть антипригарним спреєм. Далі складіть скибочки баклажана в форму, з невеликою відстанню один від одного. Потім додайте на кожен шматочок овоча ложку гострого соусу і посипте тертим сиром моцарелла.
Потім акуратно викладіть нарізані кубиками помідори і свіжий нашаткований базилік, потім додайте ще один шар баклажана і зробіть те ж саме з іншими інгредієнтами. Кожну порцію баклажанів слід укладати не більше ніж на 3 скибочки і начинки. Як тільки ви дійдете до останньої порції, додайте все, але також додайте трохи свіжого тертого сиру пармезан.
Після завершення шарів баклажана, помістіть форму в розігріту духовку до 180 градусів і залиште запікатися протягом 10 хвилин. Витягніть форму з духовки, посипте гарячу закуску з баклажанів і помідорів під сиром нашаткованим базиліком і подавайте до столу.
Випадкові рецепти