Укр
Рус
Баклажани Закуски Білоруська кухня

Гаряча закуска з баклажанів і помідорів під сиром

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1046 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гаряча закуска з баклажанів і помідорів під сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Італійський вегетаріанський баклажан з пармезаном. Це буде на смак як прямо з Італії. Гаряча закуска з баклажанів і помідорів під сиром - страва, яку легко приготувати і смачно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гаряча закуска з баклажанів і помідорів під сиром" (на 100 грам)

  • Білки8.5 гр.
  • Жири12.5 гр.
  • Вуглеводи22.8 гр.
  • Калорії239 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно промийте холодною водою, промокніть паперовим рушником, а потім наріжте тонкими довгими скибочками баклажани. Подрібніть заздалегідь вимиті помідори невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Засипте в неглибоку миску панірувальні сухарі, додайте сіль, чорний мелений перець, сушену італійську приправу, тертий пармезан і добре все перемішайте.

Крок - 2
03

Занурте скибочки баклажана в борошно і струсіть зайве, потім занурте в попередньо збиті курячі яйця, потім умокніть в приправлену суміш панірувальних сухарів.

Крок - 3
04

Залийте в сковорідку оливкову олію і відправте на плиту розігріватися. Щоб перевірити масло, додайте в нього щіпку крихт хліба, і, якщо вона випарується, значить, воно тепер досить гаряче для смаження.

Крок - 4
05

Покладіть в гаряче масло скибочки баклажанів і обсмажуйте по два-три шматочки, перевертаючи їх так, щоб обидві сторони приготувалися до золотисто-коричневого кольору. Викладіть обсмажені баклажани на серветки, щоб видалити зайве масло. Продовжуйте, поки не приготуєте всі баклажани.

Крок - 5
06

Візьміть форму для випічки і збризніть антипригарним спреєм. Далі складіть скибочки баклажана в форму, з невеликою відстанню один від одного. Потім додайте на кожен шматочок овоча ложку гострого соусу і посипте тертим сиром моцарелла.

Крок - 6
07

Потім акуратно викладіть нарізані кубиками помідори і свіжий нашаткований базилік, потім додайте ще один шар баклажана і зробіть те ж саме з іншими інгредієнтами. Кожну порцію баклажанів слід укладати не більше ніж на 3 скибочки і начинки. Як тільки ви дійдете до останньої порції, додайте все, але також додайте трохи свіжого тертого сиру пармезан.

Крок - 7
08

Після завершення шарів баклажана, помістіть форму в розігріту духовку до 180 градусів і залиште запікатися протягом 10 хвилин. Витягніть форму з духовки, посипте гарячу закуску з баклажанів і помідорів під сиром нашаткованим базиліком і подавайте до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Прошарковий салат - покроковий рецепт, фото 1 Прошарковий салат 30 6 2 з 5 - детальніше -
Борщ з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з томатною пастою 70 5 3 з 5 - детальніше -
Манти з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Манти з м’ясом 50 5 3 з 5 - детальніше -