Укр
Рус
Баклажани Закуски Білоруська кухня

Гаряча закуска з баклажанів і помідорів під сиром

( 5.0000 5 56 6 оцінок)
846 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Гаряча закуска з баклажанів і помідорів під сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Білоруська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Італійський вегетаріанський баклажан з пармезаном. Це буде на смак як прямо з Італії. Гаряча закуска з баклажанів і помідорів під сиром - страва, яку легко приготувати і смачно.

Інгредієнти

  • Оливкова олія 1 скл.
  • Помідор 1 шт.
  • Базилік 1/4 скл.
  • Моцарелла 2 скл.
  • Соус гострий 2 скл.
  • Приправи 2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1/4 ч.л
  • Сіль 1 ст.л
  • Пармезан 3/4 скл.
  • Панірувальні сухарі 2 1/2 скл.
  • Борошно 1 скл.
  • Яйце 2 шт.
  • Баклажан 2 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно промийте холодною водою, промокніть паперовим рушником, а потім наріжте тонкими довгими скибочками баклажани. Подрібніть заздалегідь вимиті помідори невеликими кубиками.

Крок - 1
02

Засипте в неглибоку миску панірувальні сухарі, додайте сіль, чорний мелений перець, сушену італійську приправу, тертий пармезан і добре все перемішайте.

Крок - 2
03

Занурте скибочки баклажана в борошно і струсіть зайве, потім занурте в попередньо збиті курячі яйця, потім умокніть в приправлену суміш панірувальних сухарів.

Крок - 3
04

Залийте в сковорідку оливкову олію і відправте на плиту розігріватися. Щоб перевірити масло, додайте в нього щіпку крихт хліба, і, якщо вона випарується, значить, воно тепер досить гаряче для смаження.

Крок - 4
05

Покладіть в гаряче масло скибочки баклажанів і обсмажуйте по два-три шматочки, перевертаючи їх так, щоб обидві сторони приготувалися до золотисто-коричневого кольору. Викладіть обсмажені баклажани на серветки, щоб видалити зайве масло. Продовжуйте, поки не приготуєте всі баклажани.

Крок - 5
06

Візьміть форму для випічки і збризніть антипригарним спреєм. Далі складіть скибочки баклажана в форму, з невеликою відстанню один від одного. Потім додайте на кожен шматочок овоча ложку гострого соусу і посипте тертим сиром моцарелла.

Крок - 6
07

Потім акуратно викладіть нарізані кубиками помідори і свіжий нашаткований базилік, потім додайте ще один шар баклажана і зробіть те ж саме з іншими інгредієнтами. Кожну порцію баклажанів слід укладати не більше ніж на 3 скибочки і начинки. Як тільки ви дійдете до останньої порції, додайте все, але також додайте трохи свіжого тертого сиру пармезан.

Крок - 7
08

Після завершення шарів баклажана, помістіть форму в розігріту духовку до 180 градусів і залиште запікатися протягом 10 хвилин. Витягніть форму з духовки, посипте гарячу закуску з баклажанів і помідорів під сиром нашаткованим базиліком і подавайте до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пицца рецепт простой - покроковий рецепт, фото 1 Пицца рецепт простой 50 3 3 з 5 - детальніше -
Круассаны со сгущенкой - покроковий рецепт, фото 1 Круассаны со сгущенкой 180 3 3 з 5 - детальніше -
Сухой хворост - покроковий рецепт, фото 1 Сухой хворост 50 3 3 з 5 - детальніше -
Орешки со сгущенкой - покроковий рецепт, фото 1 Орешки со сгущенкой 50 5 3 з 5 - детальніше -