Ганаш - один з найпростіших і смачних шоколадних кремів, використовуваних для приготування всіляких десертів. Він ідеально підходить для вирівнювання тортів, промазування бісквітів, прикраси кексів і капкейків.
Крем-ганаш можна готувати з будь-якого шоколаду. Можна взяти солодкий інгредієнт в плитках, або використовувати натуральний кондитерський шоколад у вигляді дисків, пелюсток або дропси. У велику глибоку миску всипте білий шоколад. Якщо використовуєте продукт в плитках, поламайте його на дрібні шматочки. Для максимально однорідного процесу плавлення шоколаду, натріть його на крупній тертці або наріжте гострим ножем.
Поставте на плиту невеликий сотейник з товстим дном. Влийте в нього частину вершків. Використовуйте молочний продукт з жирністю не менше 33%. Постійно помішуючи, на середньому вогні доведіть до кипіння вершки. Зніміть з плити і залийте шоколад.
Переміксуйте суміш до однорідного стану. Використовуйте кондитерську силіконову лопатку або дерев'яну ложку. Дайте суміші трохи охолонути і додайте нарізане кубиками вершкове масло з жирністю 82%. Перемішайте до однорідності. Накрийте масу харчовою плівкою і пригладьте.
Намагайтеся, щоб плівка лягла максимально щільно на крем. Це необхідно для того, щоб не допустити потрапляння повітря. Інакше на поверхні ганаша утворюється корочка. За бажанням, накрийте ємність ще одним відрізом плівки. Надішліть крем в холодильник на кілька годин. Можна залишити на всю ніч.
З охолодженої суміші зніміть плівку. Влийте вершки. За допомогою погружного міксера збийте масу до необхідної вам консистенції. Крем-ганаш готовий до подальшого використання.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти