Укр
Рус
Крема Десерти Польська кухня

Ганаш шоколадний

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

852 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Ганаш шоколадний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ганаш шоколадний - французький крем з шоколаду з вершками. Його використовують для створення цукерок, наповнення тістечок, покриття торта і в багатьох інших випадках. Багатий смак і вершкова текстура шоколадного ганаша покращують будь десерти. У рецепті запропоновано 3 варіанти його приготування різної щільності.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ганаш шоколадний" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії0 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

До складу шоколадного ганаша входять тільки 2 продукту - шоколад і жирні вершки (мінімум 33%). Шоколад можна взяти будь-який: гіркий, молочний, білий. Але врахуйте, що в білому та молочному більше молока, тому вони більш чутливі до температури нагріву. Важливо їх не перегріти. Крім того, через надлишок молока знадобиться менше вершків. Для початку приготуємо густий, майже твердий ганаш, який підходить для створення трюфелів і прошарку печива-сендвічів. Співвідношення шоколаду і вершків у цьому випадку має бути 2: 1 відповідно, т. шоколаду знадобиться вдвічі більше вершків. Поріжтешоколад на невеликі шматочки.

Крок - 1
02

На середньому вогні доведіть до кипіння вершки і вилийте в миску з поламаним шоколадом.

Крок - 2
03

Додайте трохи коньяку або бренді. Дайте суміші постояти і трохи охолонути. Потім мішайте інгредієнти вінчиком протягом 4-5 хвилин. Маса повинна стати однорідною і блискучою.

Крок - 3
04

Закрийте миску з ганашем харчовою плівкою в контакт і остудіть протягом приблизно 15 хвилин (для прошарку) або 1 годину (для цукерок). У міру остигання ганаш буде густіти. Щоб цукерки затверділи, поставте їх в холодильник. Якщо вам потрібна щільна, але еластична текстура, додайте з вершками трохи кукурудзяного сиропу (на півсклянки вершків приблизно 1 ст. л. сиропу).

Крок - 4
05

Шоколадний ганаш для начинок, глазурі і т. р. готується в співвідношенні 1: 1. Шоколад може бути будь-яким. Алгоритм створення ганаша такий же, як в попередньому кроці. Як підсилювачів смаку можна використовувати сіль, алкогольні напої, ароматичні екстракти, фруктове пюре, кава, спеції, арахісове масло, нутеллу і т. п. Зберігайте ганаш в холодильнику під харчовою плівкою в контакт, щоб на ньому не утворилася скоринка.

Крок - 5
06

Для отримання тонкого, що ллється ганаша співвідношення шоколаду і вершків повинно бути 1: 2 відповідно. Подрібніть шоколад і залийте гарячими вершками. Перемішайте інгредієнти до однорідності, поставте в холодильник приблизно на годину, щоб суміш стала густіше, а потім збийте міксером, поступово збільшуючи швидкість. За смаком збитий ганаш схожий на вершки з шоколадним мусом. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Паста Карбонара 30 4 2 з 5 - детальніше -
Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Щі з крапиви - покроковий рецепт, фото 1 Щі з крапиви 55 6 3 з 5 - детальніше -
Рулька гарячого копчення - покроковий рецепт, фото 1 Рулька гарячого копчення 120 1 2 з 5 - детальніше -
Повидло з персиків - покроковий рецепт, фото 1 Повидло з персиків 65 1 2 з 5 - детальніше -
Картопля з оселедцем по-фінськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з оселедцем по-фінськи 50 2 3 з 5 - детальніше -