Рецепт цього чудового гамбургера, приготованого вдома, ідеально підходить для тих, хто хоче насолодитися цією стравою, не замовляючи його в ресторані або, що ще гірше, в фаст-фуді.
У велику миску покладіть попередньо заготовлений м'ясний фарш (в цьому рецепті можете використовувати свиняче м'ясо і яловичину), який купите в будь-якому магазині або підготуйте в домашніх умовах за допомогою м'ясорубки.
Отже, фарш в мисці добре посоліть, приперчіть чорним меленим перцем, приправте приправами за своїм смаком і ретельно перемішайте все.
Потім утворіть з підготовленого фаршу досить великі кулі, а далі за допомогою змащеної маслом спеціальної форми сформуйте однакові круглі котлети.
Далі спеціальні булки для бургерів розріжте навпіл і кожну половину рясно промажте розтопленим вершковим маслом (можна використовувати оливкове).
Потім помістіть сковорідку гриль на плиту і максимально розігрійте. Покладіть половинки булок (внутрішньою частиною на дно сковороди) і обсмажуйте приблизно 2-3 хвилини, до появи легкої золотої кірки.
Далі рясно промажте цю ж сковорідку рослинним маслом, укладіть м'ясні котлети і смажте по 3-4 хвилини з кожного боку, до коричневого відтінку на м'ясі, зніміть зі сковороди і залиште трохи охолонути на блюді.
Далі на обробну дошку викладіть половинки булок, рівну частину їх рясно промажте кожну майонезом високої жирності, потім полийте кетчупом або томатним соусом і покладіть заздалегідь вимиті листи капусти або салату.
Тепер покладіть раніше обсмажену котлету, трохи притрамбувавши, попередньо вимиті і нарізані кільцями помідори і тонко нарізані мариновані огірки.
Потім очистіть від лушпиння червону цибулю і на обробній дошці наріжте тонкими кільцями. Покладіть кільця цибулі на котлету.
Потім добре промажте гірчицею половинки другої частини булок, накрийте ними тепер уже готові гамбургери і подавайте скоріше до столу не звичну, але все ж усіма улюблену закуску.
Випадкові рецепти