У сучасному житті, напевно, кожен хоч іноді, але все ж харчується фаст-фудами, в основному, звичайно, якщо доводиться пообідати поза домом. Але, хочеться зауважити, що така їжа не піде на користь вашому організму, якщо стати постійним відвідувачем бургерной. Проте, якщо ви любитель соковитого м'яса в хрусткій булочці зі свіжими овочами, давайте разом вчитися готувати таку страву, як гамбургер, самостійно. Якщо ви полюбляєте швидку їжу домашнього приготування, але все ж готові трохи повозитися, спробуйте приготувати гамбургер з куркою, повірте - результат точно того вартий.
Хоча вважається, що курятина не є стандартною начинкою для гамбургера, це зовсім не робить її поганою або неприйнятною. Тим більше, страва при цьому буде менш калорійною. Тому, давайте діставати куряче філе і будемо починати готувати наш гамбургер. Звичайно ж, для нашої страви курятину необхідно підсмажити, але перш ніж ми це будемо робити, філе розрізаємо і злегка відбиваємо. Щоб в процесі цієї процедури не бруднити всю кухню, краще накрити м'ясо харчовою плівкою. Відбиваємо так, щоб товщина курятини була більш рівномірною у всіх частинах.
Тепер нам необхідно куряче м'ясо замаринувати. Для цього складаємо відбиті скибочки філе в глибоку посудину і заливаємо молоком.
Після цього солимо, посипаємо часниковим і цибульним порошком, додаємо мелений перець і паприку. Перемішуємо акуратно в маринаді м'ясо, накриваємо кришкою і відставляємо, щоб трохи промаринувалося.
Тим часом в широку тарілку всипаємо борошно пшеничне і панірувальні сухарі, добре перемішуємо вінчиком.
Далі беремо скибочки курячого м'яса, яке замаринувалося, вмочуємо з обох сторін в приготовленій паніровці і викладаємо на сковорідку з гарячим рослинним маслом.
Обсмажуємо курятину з обох сторін до золотистої скоринки і викладаємо на тарілку з паперовою серветкою.
Тепер беремо круглу булочку з кунжутом, розрізаємо навпіл і змащуємо кожну половинку вершковим маслом, викладаємо на деко і трохи підсмажуємо.
Після цього підсмажену половинку булки намазуємо майонезом, викладаємо кружок помідора, зверху кладемо обсмажене куряче філе.
Потім викладаємо кільця цибулі і лист салату. Накриваємо зверху другою половинкою булки, і наш гамбургер з куркою готовий. Подаємо до столу з будь-яким улюбленим соусом.
Випадкові рецепти