Укр
Рус
Гамбургери Закуски Американська кухня

Гамбургер з курячою котлетою

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

765 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Гамбургер з курячою котлетою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Гамбургер з курячою котлетою - полегшений варіант знаменитого сендвіча, в якому яловичу котлету замінює обсмажена в паніровці куряча відбивна. Курка по цьому рецепту виходить ніжною і соковитою. Вона чудово доповнює бутерброд, привносячи в його смак нові цікаві нотки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гамбургер з курячою котлетою" (на 100 грам)

  • Білки7.3 гр.
  • Жири19.1 гр.
  • Вуглеводи18.7 гр.
  • Калорії283 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте вздовж навпіл.

Крок - 1
02

Накрийте курку харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком, щоб м'ясо стало тонше і м'якше.

Крок - 2
03

У миску влийте сколотини або сироватку. Додайте улюблений гострий соус. Посоліть, поперчіть і всипте сушену цибулю і часник.

Крок - 3
04

Перемішайте інгредієнти до однорідності і відправте в отриманий маринад курячі відбивні. Покрийте миску з куркою харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.

Крок - 4
05

В окремій ємності змішайте борошно і розпушувач для тіста. Приправте паніровку сіллю, чорним меленим перцем, паприкою, сушеною цибулею і часником.

Крок - 5
06

Перемішайте інгредієнти, щоб панірування стало одноріднм, і ретельно обваляйте в ньому замариновані курячі грудки, а потім викладіть на решітку.

Крок - 6
07

У каструлю влийте рослинне масло (шар масла - близько 2,5 см) і розжарте до 175 градусів. Запаніруйте курячі грудки повторно і обсмажуйте у фритюрі по 2 котлети одночасно. Слідкуйте, щоб температура фритюру не опускалася нижче 150 градусів. Смажте курку приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Крок - 7
08

Готові курячі котлети перекладайте на решітку для рівномірного охолодження. Щоб переконатися, що курка присмажилася, виміряйте температуру всередині котлеток. Вона повинна становити 70-75 градусів.

Крок - 8
09

Булочку для гамбургера розріжте навпіл, змастіть маслом і підсмажте зріз до золотистої скоринки. Обидві частини булочки покрийте майонезом. На нижню викладіть кілька шматочків маринованого огірка.

Крок - 9
10

Зверху покладіть салатний лист, а на нього пару шматочків помідора. Поверх помідора викладіть курячу котлету і накрийте верхньою частиною булочки. Гамбургер з курячою котлетою виходить яскравим, апетитним, хрустким зовні і соковитим всередині. Насолоджуйтесь!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Том ям з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Том ям з куркою 65 5 3 з 5 - детальніше -
Соус тартар з огірками - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар з огірками 35 1 2 з 5 - детальніше -