Гамбургер з курячою котлетою - полегшений варіант знаменитого сендвіча, в якому яловичу котлету замінює обсмажена в паніровці куряча відбивна. Курка по цьому рецепту виходить ніжною і соковитою. Вона чудово доповнює бутерброд, привносячи в його смак нові цікаві нотки.
Курячі грудки вимийте, просушіть паперовими рушниками і розріжте вздовж навпіл.
Накрийте курку харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком, щоб м'ясо стало тонше і м'якше.
У миску влийте сколотини або сироватку. Додайте улюблений гострий соус. Посоліть, поперчіть і всипте сушену цибулю і часник.
Перемішайте інгредієнти до однорідності і відправте в отриманий маринад курячі відбивні. Покрийте миску з куркою харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.
В окремій ємності змішайте борошно і розпушувач для тіста. Приправте паніровку сіллю, чорним меленим перцем, паприкою, сушеною цибулею і часником.
Перемішайте інгредієнти, щоб панірування стало одноріднм, і ретельно обваляйте в ньому замариновані курячі грудки, а потім викладіть на решітку.
У каструлю влийте рослинне масло (шар масла - близько 2,5 см) і розжарте до 175 градусів. Запаніруйте курячі грудки повторно і обсмажуйте у фритюрі по 2 котлети одночасно. Слідкуйте, щоб температура фритюру не опускалася нижче 150 градусів. Смажте курку приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Готові курячі котлети перекладайте на решітку для рівномірного охолодження. Щоб переконатися, що курка присмажилася, виміряйте температуру всередині котлеток. Вона повинна становити 70-75 градусів.
Булочку для гамбургера розріжте навпіл, змастіть маслом і підсмажте зріз до золотистої скоринки. Обидві частини булочки покрийте майонезом. На нижню викладіть кілька шматочків маринованого огірка.
Зверху покладіть салатний лист, а на нього пару шматочків помідора. Поверх помідора викладіть курячу котлету і накрийте верхньою частиною булочки. Гамбургер з курячою котлетою виходить яскравим, апетитним, хрустким зовні і соковитим всередині. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти