Смачний і ситний багатошаровий бутерброд - ідеальний варіант для швидкого перекусу. Гамбургер, приготовлений вдома, буде не тільки дуже смачним, але і корисним.
Булочки для бургерів розріжте уздовж на 2 рівні частини. Внутрішню частину збризніть невеликою кількістю оливкової олії.
Курячі грудки ретельно промийте під проточною водою і просушіть. Видаліть шкірку і плівку. Наріжте тонкими слайсами. Викладіть курку на дощечку або в глибоку ємність. Притрусіть натертою на дрібній тертці цедрою лайма. Полийте свіжовичавленим соком цитруса.
Імбирний корінь очистіть від шкірки. Натріть пряність на дрібній тертці і посипте куряче філе. Збризніть м'ясо оливковою олією. Притрусіть сіллю, ретельно перемішайте і дайте настоятися.
Поставте на плиту сковороду на середній або сильний вогонь. Викладіть булочки в жаровню внутрішньою стороною вниз і обсмажте до золотистої скоринки.
Поверніть сковороду на середній вогонь. Викладіть в жаровню курячі грудки і обсмажте до золотистого кольору з обох сторін. В середньому на це знадобиться по 2 хвилини на кожну сторону. Залежно від товщини м'яса, регулюйте час термообробки.
Приготуйте соус. У глибоку миску викладіть сметану або йогурт. Додайте тахіни (кунжутна паста), рідкий мед і кмин. Переміксуйте суміш до однорідного стану. Викладіть соус на нижні половинки булочок.
Зверху розташуйте шматочки м'яса, нарізаний тонкими кружечками помідор і листя салату. Додайте м'якоть стиглого авокадо і накрийте верхньою половинкою булочки. Зафіксуйте гамбургер шпажкою і подавайте на стіл. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти