Гамбургер по-кубинськи - апетитний і соковитий бутерброд, в якому замість традиційної яловичої котлети використовується куряча відбивна. Це робить гамбургер таким же смачним, як класичний з американського фастфуду, але при цьому більш легким та ніжним. У рецепті багато спецій, тому бутерброд вийде ароматним та пряним, як і належить кубинському гамбургеру.
Філе курячої грудки вимийте і розріжте кожен шматочок уздовж навпіл.
Відбийте їх з обох боків кухонним молотком.
Отримані курячі відбивні викладіть у миску. Додайте натуральний йогурт, сіль, мелений перець чилі, коріандр та зіру (кумін). Також всипте мелений імбир, часниковий порошок, універсальну суміш спеції та куркуму, щоб надати м'ясу апетитного кольору. Витисніть у загальну масу лимонний сік.
Перемішайте інгредієнти, щоб маринад рівномірно обволікав курку. Накрийте миску харчовою плівкою та відставте на 30–40 хвилин.
Через зазначений час розігрійте на сковороді-гриль рослинне масло і на повільному вогні підсмажте курячі відбивні до рум'яності з обох боків. На це піде приблизно 8-10 хвилин.
Потім покладіть на відбивні скибочки сиру, накрийте кришкою сковороду і готуйте 1-2 хвилини. Сир повинен трохи розплавитися. Викладіть відбивні на тарілку.
Сковороду, де вони смажилися, змастіть вершковим маслом і підсмажте на ньому булочку для гамбургера, що розрізає навпіл, до зарум'янювання з обох боків.
Покладіть нижню частину булочки на тарілку сервіровки і змастіть майонезом. Зверху покладіть курячу відбивну сиром нагору і покрийте соусом чилі або кетчупом.
Потім викладіть скибочки помідорів та кільця червоної цибулі. Присипте їх подрібненою капустою та салатним листям.
На них покладіть відбивну сиром донизу і покрийте майонезом. Зверху накрийте бутерброд верхньою частиною булочки і подавайте гамбургер по-кубинськи на стіл. Він дуже соковитий, ніжний та смачний. Смачного!
Випадкові рецепти