Галушки з сиру готуються дуже просто і швидко, а інгредієнти для їх приготування завжди знайдуться в арсеналі кожної господині.
У глибоку ємність покладіть сир (жирність сиру вибирайте на свій розсуд, але краще взяти не дуже жирний або взагалі знежирений). Додайте до сиру попередньо просіяне борошно.
Яйця розділіть на білок і жовток. Жовтки відправте в ємність з сиром, а білки ви можете збити з цукром і приготувати безе.
До решти інгредієнтів в мисці також покладіть вершкове масло. Посипте все сіллю на свій смак. Перемішайте інгредієнти в однорідну масу за допомогою вилки або для зручності ви можете скористатися блендером або кухонним комбайном. Маса повинна вийти пишною і м'якою, без грудочок.
Замісити тісто і сформуйте з сирної маси кулю. Присипте робочу поверхню борошном. Покладіть тісто на борошно і розкачайте його в довгу ковбаску, діаметром приблизно 3-4 сантиметри.
Трохи притисніть ковбаску рукою або дерев'яною лопаткою, щоб надати їй більш плоску форму. Потім наріжте її гострим ножем на косі шматочки - галушки шириною в 1-1,5 сантиметра.
Налийте в каструлю близько 2,5 літрів води і поставте її на плиту, посоліть воду на свій смак і доведіть до кипіння. Опускайте в киплячу воду галушки по одній, періодично помішуючи, щоб вони не прилипли до дна каструлі.
Варіть галушки до моменту, поки вони не спливуть, потім готуйте їх ще 2-3 хвилини. Після закінчення часу, вийміть галушки з каструлі з допомогою шумівки або відкиньте на друшляк.
Готові галушки з сиру покладіть на тарілку, полийте натуральним йогуртом або сметаною, також за бажанням можна присипати трошки цукром і додати кориці. Також сирні галушки можете подавати зі свіжими фруктами, подрібненими волоськими горіхами або маком, можете полити їх варенням або медом. Подавайте галушки з сиру з тим, що вам найбільш подобається. Смачного.
Випадкові рецепти