Укр
Рус
thermomix thermomix
Галушки Другі страви Українська кухня

Галушки з куркою

50 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Галушки з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Галушки - це дуже відома і популярна страва української кухні, яка має величезну історію і дуже багато аналогів по всьому світу. Один з варіантів - галушки з куркою - ми пропонуємо вам приготувати. Це дуже смачна, ситна, живильна і ароматна страва. Але крім всіх цих достоїнств, процес приготування теж порадує вас, адже це завдання не таке складне, як може здаватися на перший погляд.

Інгредієнти

  • Картопля 6 шт.
  • Куриця 600 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Борошно 4 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Крохмаль 2 ч.л
  • Масло рослинне 1 ст.л
  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Зелень за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Отже, зараз ми з вами спробуємо приготувати галушки з куркою, думаю, у нас все вийде. Так, і тісто у нас буде трохи непросте, так як готувати ми його будемо не просто з борошна, а й використовуючи картоплю. В першу чергу поставимо відварюватися курятину, так як фарш для галушок нам необхідно приготувати з вареного м'яса.

    Крок - 1
  2. 02

    Поки курятина відварюється в підсоленій воді, займемося картоплею. Ми її чистимо від шкірки, миємо й нарізавши скибочками, складаємо в каструлю. Заливаємо картоплю кип'яченою водою, солимо, перемішуємо і, накривши каструлю кришкою, варимо до готовності.

    Крок - 2
  3. 03

    Відварене куряче м'ясо відбираємо від кісточок і пропускаємо через м'ясорубку.

    Крок - 3
  4. 04

    Цибулину чистимо від лушпиння і нарізаємо кубиками. Нарізану цибулю викладаємо на сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо до м'якості. Після цього перекладаємо підсмажену цибулю в ємність з фаршем, посипаємо перцем меленим і добре вимішуємо, поки м'ясний фарш стане м'яким і в'язким.

    Крок - 4
  5. 05

    Тим часом картопля вже відвариться до готовності і ми будемо переходити до приготування тіста. Відварну картоплю відціджуємо і розминаємо за допомогою спеціального пристосування з сіточкою в глибоку миску.

    Крок - 5
  6. 06

    В розім'яту картоплю розбиваємо яйце, засипаємо борошно, додаємо крохмаль і сіль. Все потихеньку перемішуємо і починаємо замішувати тісто прямо в мисці.

    Крок - 6
  7. 07

    Коли вже тісто буде однорідним, посипаємо поверхню столу борошном, викладаємо на нього тісто і розгортаємо в тонкий валик.

    Крок - 7
  8. 08

    Потім за допомогою гострого ножа нарізаємо тісто рівномірними часточками з яких починаємо формувати галушки. Беремо один шматочок тіста, трохи розминаємо, утворивши кружечок, викладаємо всередину шматочок фаршу і закриваємо тістом, скачавши в кульку.

    Крок - 8
  9. 09

    Приготувавши таким чином всі галушки з куркою, кидаємо їх в каструлю з киплячою водою і варимо до готовності. Коли галушки спливуть на поверхню води, вони готові. Виловлюємо їх з допомогою шумівки і викладаємо на друшляк.

    Крок - 9
  10. 10

    Готові галушки з м'ясом розкладаємо на тарілки, поливаємо розтопленим маслом, трохи перчимо і прикрашаємо свіжою зеленню.

    Крок - 10

Оцінити рецепт