Галушки - це дуже відома і популярна страва української кухні, яка має величезну історію і дуже багато аналогів по всьому світу. Один з варіантів - галушки з куркою - ми пропонуємо вам приготувати. Це дуже смачна, ситна, живильна і ароматна страва. Але крім всіх цих достоїнств, процес приготування теж порадує вас, адже це завдання не таке складне, як може здаватися на перший погляд.
Отже, зараз ми з вами спробуємо приготувати галушки з куркою, думаю, у нас все вийде. Так, і тісто у нас буде трохи непросте, так як готувати ми його будемо не просто з борошна, а й використовуючи картоплю. В першу чергу поставимо відварюватися курятину, так як фарш для галушок нам необхідно приготувати з вареного м'яса.
Поки курятина відварюється в підсоленій воді, займемося картоплею. Ми її чистимо від шкірки, миємо й нарізавши скибочками, складаємо в каструлю. Заливаємо картоплю кип'яченою водою, солимо, перемішуємо і, накривши каструлю кришкою, варимо до готовності.
Відварене куряче м'ясо відбираємо від кісточок і пропускаємо через м'ясорубку.
Цибулину чистимо від лушпиння і нарізаємо кубиками. Нарізану цибулю викладаємо на сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо до м'якості. Після цього перекладаємо підсмажену цибулю в ємність з фаршем, посипаємо перцем меленим і добре вимішуємо, поки м'ясний фарш стане м'яким і в'язким.
Тим часом картопля вже відвариться до готовності і ми будемо переходити до приготування тіста. Відварну картоплю відціджуємо і розминаємо за допомогою спеціального пристосування з сіточкою в глибоку миску.
В розім'яту картоплю розбиваємо яйце, засипаємо борошно, додаємо крохмаль і сіль. Все потихеньку перемішуємо і починаємо замішувати тісто прямо в мисці.
Коли вже тісто буде однорідним, посипаємо поверхню столу борошном, викладаємо на нього тісто і розгортаємо в тонкий валик.
Потім за допомогою гострого ножа нарізаємо тісто рівномірними часточками з яких починаємо формувати галушки. Беремо один шматочок тіста, трохи розминаємо, утворивши кружечок, викладаємо всередину шматочок фаршу і закриваємо тістом, скачавши в кульку.
Приготувавши таким чином всі галушки з куркою, кидаємо їх в каструлю з киплячою водою і варимо до готовності. Коли галушки спливуть на поверхню води, вони готові. Виловлюємо їх з допомогою шумівки і викладаємо на друшляк.
Готові галушки з м'ясом розкладаємо на тарілки, поливаємо розтопленим маслом, трохи перчимо і прикрашаємо свіжою зеленню.
Випадкові рецепти