Укр
Рус
Курка Другі страви Українська кухня

Галушки з куркою

( 4.9524 4 521 21 оцінка)

1692 - переглядів
50 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Галушки з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Галушки - це дуже відома і популярна страва української кухні, яка має величезну історію і дуже багато аналогів по всьому світу. Один з варіантів - галушки з куркою - ми пропонуємо вам приготувати. Це дуже смачна, ситна, живильна і ароматна страва. Але крім всіх цих достоїнств, процес приготування теж порадує вас, адже це завдання не таке складне, як може здаватися на перший погляд.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Галушки з куркою" (на 100 грам)

  • Білки6.9 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи12.8 гр.
  • Калорії141 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, зараз ми з вами спробуємо приготувати галушки з куркою, думаю, у нас все вийде. Так, і тісто у нас буде трохи непросте, так як готувати ми його будемо не просто з борошна, а й використовуючи картоплю. В першу чергу поставимо відварюватися курятину, так як фарш для галушок нам необхідно приготувати з вареного м'яса.

Крок - 1
02

Поки курятина відварюється в підсоленій воді, займемося картоплею. Ми її чистимо від шкірки, миємо й нарізавши скибочками, складаємо в каструлю. Заливаємо картоплю кип'яченою водою, солимо, перемішуємо і, накривши каструлю кришкою, варимо до готовності.

Крок - 2
03

Відварене куряче м'ясо відбираємо від кісточок і пропускаємо через м'ясорубку.

Крок - 3
04

Цибулину чистимо від лушпиння і нарізаємо кубиками. Нарізану цибулю викладаємо на сковорідку з рослинним маслом і обсмажуємо до м'якості. Після цього перекладаємо підсмажену цибулю в ємність з фаршем, посипаємо перцем меленим і добре вимішуємо, поки м'ясний фарш стане м'яким і в'язким.

Крок - 4
05

Тим часом картопля вже відвариться до готовності і ми будемо переходити до приготування тіста. Відварну картоплю відціджуємо і розминаємо за допомогою спеціального пристосування з сіточкою в глибоку миску.

Крок - 5
06

В розім'яту картоплю розбиваємо яйце, засипаємо борошно, додаємо крохмаль і сіль. Все потихеньку перемішуємо і починаємо замішувати тісто прямо в мисці.

Крок - 6
07

Коли вже тісто буде однорідним, посипаємо поверхню столу борошном, викладаємо на нього тісто і розгортаємо в тонкий валик.

Крок - 7
08

Потім за допомогою гострого ножа нарізаємо тісто рівномірними часточками з яких починаємо формувати галушки. Беремо один шматочок тіста, трохи розминаємо, утворивши кружечок, викладаємо всередину шматочок фаршу і закриваємо тістом, скачавши в кульку.

Крок - 8
09

Приготувавши таким чином всі галушки з куркою, кидаємо їх в каструлю з киплячою водою і варимо до готовності. Коли галушки спливуть на поверхню води, вони готові. Виловлюємо їх з допомогою шумівки і викладаємо на друшляк.

Крок - 9
10

Готові галушки з м'ясом розкладаємо на тарілки, поливаємо розтопленим маслом, трохи перчимо і прикрашаємо свіжою зеленню.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

М’ясний бульйон - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон 180 6 2 з 5 - детальніше -
Реберця в повільноварці - покроковий рецепт, фото 1 Реберця в повільноварці 60 6 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат без маслин - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат без маслин 40 4 3 з 5 - детальніше -
Ескалоп з телятини - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з телятини 60 4 3 з 5 - детальніше -