Укр
Рус
thermomix thermomix
Галушки Другі страви Українська кухня

Галушки з картоплею

1405 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Галушки з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Якщо вам необхідно швидко, просто і бюджетно нагодувати сім'ю, і в будинку є картопля, борошно і яйце, вам це зробити простіше простого. Не потрібно морочитися над чимось складним і хитромудрим, просто приготуйте галушки з картоплею. Страва вважається старовинною українською їжею, але не дивлячись на це її рецептів предостатньо і у білорусів, і у поляків, і у німців, хіба що називають галушки по-іншому. Картопляні галушки настільки ніжні на смак і дуже ситні, що ви зможете запросто нагодувати навіть дуже велику родину.

Інгредієнти

  • Вершкове масло 1 ст.л
  • Яйце 1 шт.
  • Горіх мускатний 1/2 ч.л
  • Сіль 1 щіп.
  • Борошно кукурудзяне 30 г.
  • Борошно пшеничне 200 г.
  • Картопля 3 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Щоб приготувати смачні галушки з картоплею, вам доведеться виконати кілька зовсім нескладних кроків кулінарної майстерності. Так як галушки у нас картопляні, перш за все, звісно, відварюємо картоплю. Варити її краще в шкірці, щоб не розвалювалася. Отже, в трохи підсолену воду поміщаємо вимиту, нечищену картоплю, картоплини беремо середнього розміру, доводимо до кипіння і відварюємо.

    Крок - 1
  2. 02

    Після цього трохи охолоджуємо, щоб можна було взяти в руки і очищаємо від шкірки. Потім очищену картоплю викладаємо в глибоку посудину і за допомогою товкучки розминаємо в пюре.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер нам знадобиться борошно, рекомендую змішати пшеничне та невелику кількість кукурудзяного борошна, яке зробить галушки більш еластичними і легкими. Борошно засипаємо в ємність з картопляним пюре і додаємо сіль.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер все це заправляємо невеликою кількістю меленого мускатного горіха, який додасть нашій страві приємний аромат, і починаємо перемішувати. Коли картопляне пюре добре перемішається з борошном, додаємо до них куряче яйце і знову змішуємо все разом.

    Крок - 4
  5. 05

    Для того, щоб галушки стали більш гладкими, бажано додати трохи розтопленого вершкового масла. Ось тепер вже всі інгредієнти змішані і ми приступаємо до приготування картопляних галушок. Вимішуємо добре тісто, яке в кінцевому підсумку вийде гладким і м'яким.

    Крок - 5
  6. 06

    Ставимо на плиту каструлю з водою, кидаємо трохи солі і доводимо до кипіння. Тим часом з приготованого теста формуємо круглі кульки і обволікаємо їх трохи в борошні, щоб не липли. Використовуючи таким чином все тісто, кидаємо в киплячу воду приготовані галушки.

    Крок - 6
  7. 07

    Щоб вони не прилипли до дна каструлі, обережно перемішуємо їх лопаткою і варимо до готовності. Коли галушки з картоплею спливуть на поверхню води, значить вони вже готові. Виймаємо їх з води за допомогою шумівки або спеціальної ложки і перекладаємо в миску. Смачна ситна вечеря готова.

    Крок - 7

Оцінити рецепт