Якщо вам необхідно швидко, просто і бюджетно нагодувати сім'ю, і в будинку є картопля, борошно і яйце, вам це зробити простіше простого. Не потрібно морочитися над чимось складним і хитромудрим, просто приготуйте галушки з картоплею. Страва вважається старовинною українською їжею, але не дивлячись на це її рецептів предостатньо і у білорусів, і у поляків, і у німців, хіба що називають галушки по-іншому. Картопляні галушки настільки ніжні на смак і дуже ситні, що ви зможете запросто нагодувати навіть дуже велику родину.
Щоб приготувати смачні галушки з картоплею, вам доведеться виконати кілька зовсім нескладних кроків кулінарної майстерності. Так як галушки у нас картопляні, перш за все, звісно, відварюємо картоплю. Варити її краще в шкірці, щоб не розвалювалася. Отже, в трохи підсолену воду поміщаємо вимиту, нечищену картоплю, картоплини беремо середнього розміру, доводимо до кипіння і відварюємо.
Після цього трохи охолоджуємо, щоб можна було взяти в руки і очищаємо від шкірки. Потім очищену картоплю викладаємо в глибоку посудину і за допомогою товкучки розминаємо в пюре.
Тепер нам знадобиться борошно, рекомендую змішати пшеничне та невелику кількість кукурудзяного борошна, яке зробить галушки більш еластичними і легкими. Борошно засипаємо в ємність з картопляним пюре і додаємо сіль.
Тепер все це заправляємо невеликою кількістю меленого мускатного горіха, який додасть нашій страві приємний аромат, і починаємо перемішувати. Коли картопляне пюре добре перемішається з борошном, додаємо до них куряче яйце і знову змішуємо все разом.
Для того, щоб галушки стали більш гладкими, бажано додати трохи розтопленого вершкового масла. Ось тепер вже всі інгредієнти змішані і ми приступаємо до приготування картопляних галушок. Вимішуємо добре тісто, яке в кінцевому підсумку вийде гладким і м'яким.
Ставимо на плиту каструлю з водою, кидаємо трохи солі і доводимо до кипіння. Тим часом з приготованого теста формуємо круглі кульки і обволікаємо їх трохи в борошні, щоб не липли. Використовуючи таким чином все тісто, кидаємо в киплячу воду приготовані галушки.
Щоб вони не прилипли до дна каструлі, обережно перемішуємо їх лопаткою і варимо до готовності. Коли галушки з картоплею спливуть на поверхню води, значить вони вже готові. Виймаємо їх з води за допомогою шумівки або спеціальної ложки і перекладаємо в миску. Смачна ситна вечеря готова.
Випадкові рецепти