Укр
Рус
Галушки Другі страви Українська кухня

Галушки з фаршем

( 4.7647 4 517 17 оцінок)

1741 - переглядів
85 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Галушки з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Галушки - це традиційна страва української кухні. Батьківщиною цієї страви прийнято вважати центральну Україну, безпосередньо Полтаву, де вона є культовим. Сам Гоголь описував в своїх безсмертних творах, неповторний смак галушок. Схожі страви присутні в східноєвропейській кухні, і навіть в Німеччині, Австрії, Італії. Ця ситна, селянська їжа зараз відкриває нову сторінку в сучасній кулінарії. Ми хочемо поділитися оригінальним рецептом галушок з фаршем.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Галушки з фаршем" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири10.3 гр.
  • Вуглеводи13.8 гр.
  • Калорії184 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почнемо з приготування начинки. У глибоку сковороду наливаємо оливкову або соняшникову олію. Ставимо на середній вогонь і даємо сковорідці трохи прогрітися. У сковороду додаємо порізану дрібними кубиками моркву. Моркву попередньо миємо й очищаємо від шкірки. Перемішаємо і дамо хвилину підсмажитися.

Крок - 1
02

Слідом додаємо порізану дрібно цибулю. Її також потрібно спочатку почистити, помити і порізати кубиками.

Крок - 2
03

Для аромату і пікантності додамо очищений і подрібнений часник. Все перемішаємо.

Крок - 3
04

Далі додамо м'ясний фарш. Фарш можна придбати вже готовий, а можна зробити самому. Ми візьмемо класичний фарш по-домашньому (свинячо-яловичий). Тепер додамо спеції. Першими підуть запашна суміш пряних трав і перців, потім додамо гостру і солодку паприку.

Крок - 4
05

Потім сушені базилік і орегано. Не забуваємо про сіль. Ретельно перемішаємо фарш з овочами. Тушкуємо, помішуючи до готовності.

Крок - 5
06

Під кінець додамо соус аджика. Хто віддає перевагу менш гострому, ідеальним буде ікра з болгарського перцю. Мішаемо і вимикаємо. Начинка готова.

Крок - 6
07

Тепер займемося тістом для наших галушок. Попередньо відварюємо очищену картоплю. Даємо їй охолонути. У глибоку миску видавлюємо її через спеціальний прес. Можна протерти через дрібне сито або пропустити через м'ясорубку з дрібними отворами. Потім перетерту картоплю добре утрамбуємо рукою, щоб вийшов рівномірний шар.

Крок - 7
08

Отриману площину ділимо на чотири рівних частини. Четверту частину акуратно перекидаємо поверх інших трьох.

Крок - 8
09

В отриману виямку насипаємо пшеничне борошно. До борошна вбиваємо яйце. Можна його попередньо злегка збити, але це не обов'язково.

Крок - 9
10

Ложкою перемішаємо наші інгредієнти, а далі руками ретельно вимішуємо тісто, до придбання ним пластичності.

Крок - 10
11

Формуємо з тіста однакові кульки. Кладемо підготовлену кульку на одну руку, попередньо присипану борошном, а другою рукою зверху пріплюскуємо її до утворення невеликого коржа. У центр коржа викладаємо трохи фаршу.

Крок - 11
12

Складаємо корж навпіл і заліплюємо краю. Потім края підвертаємо всередину до центру і енергійними, легкими, круговими рухами формуємо ідеально-круглу кульку. Ту ж процедуру повторити і з рештою тіста.

Крок - 12
13

У каструлі закип'ятимо велику кількість води, попередньо посоливши її. Акуратно відправляємо в окріп наші фаршировані галушки. Обережно помішуючи шумівкою, варимо 5 хвилин (після спливання 1-2 хвилини).

Крок - 13
14

Готові галушки з фаршем викладаємо на тарілку до гарніру зі свіжих овочів і листя салату. Зверху поливаємо улюбленим соусом і прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею, або подаємо зі сметаною і шкварками. Смачна, ситна страва припаде до душі вашим рідним і друзям. Іноді, добре забуте старе, може приємно здивувати нас. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шашлик з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з баранини 35 8 2 з 5 - детальніше -
Перець фарширований без рису - покроковий рецепт, фото 1 Перець фарширований без рису 85 6 3 з 5 - детальніше -
Грибний суп - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп 50 5 3 з 5 - детальніше -
Часниковий соус для пельменів - покроковий рецепт, фото 1 Часниковий соус для пельменів 35 1 2 з 5 - детальніше -