Укр
Рус
thermomix thermomix
Галушки Другі страви Українська кухня

Галушки з фаршем

85 хвилинпорцій - 4складність - 4 з 5
Галушки з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Галушки - це традиційна страва української кухні. Батьківщиною цієї страви прийнято вважати центральну Україну, безпосередньо Полтаву, де вона є культовим. Сам Гоголь описував в своїх безсмертних творах, неповторний смак галушок. Схожі страви присутні в східноєвропейській кухні, і навіть в Німеччині, Австрії, Італії. Ця ситна, селянська їжа зараз відкриває нову сторінку в сучасній кулінарії. Ми хочемо поділитися оригінальним рецептом галушок з фаршем.

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний 500 г.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Аджика 3 ст.л
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Приправи за смаком
  • Картопля 500 г.
  • Борошно 7 ст.л
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Почнемо з приготування начинки. У глибоку сковороду наливаємо оливкову або соняшникову олію. Ставимо на середній вогонь і даємо сковорідці трохи прогрітися. У сковороду додаємо порізану дрібними кубиками моркву. Моркву попередньо миємо й очищаємо від шкірки. Перемішаємо і дамо хвилину підсмажитися.

    Крок - 1
  2. 02

    Слідом додаємо порізану дрібно цибулю. Її також потрібно спочатку почистити, помити і порізати кубиками.

    Крок - 2
  3. 03

    Для аромату і пікантності додамо очищений і подрібнений часник. Все перемішаємо.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі додамо м'ясний фарш. Фарш можна придбати вже готовий, а можна зробити самому. Ми візьмемо класичний фарш по-домашньому (свинячо-яловичий). Тепер додамо спеції. Першими підуть запашна суміш пряних трав і перців, потім додамо гостру і солодку паприку.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім сушені базилік і орегано. Не забуваємо про сіль. Ретельно перемішаємо фарш з овочами. Тушкуємо, помішуючи до готовності.

    Крок - 5
  6. 06

    Під кінець додамо соус аджика. Хто віддає перевагу менш гострому, ідеальним буде ікра з болгарського перцю. Мішаемо і вимикаємо. Начинка готова.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер займемося тістом для наших галушок. Попередньо відварюємо очищену картоплю. Даємо їй охолонути. У глибоку миску видавлюємо її через спеціальний прес. Можна протерти через дрібне сито або пропустити через м'ясорубку з дрібними отворами. Потім перетерту картоплю добре утрамбуємо рукою, щоб вийшов рівномірний шар.

    Крок - 7
  8. 08

    Отриману площину ділимо на чотири рівних частини. Четверту частину акуратно перекидаємо поверх інших трьох.

    Крок - 8
  9. 09

    В отриману виямку насипаємо пшеничне борошно. До борошна вбиваємо яйце. Можна його попередньо злегка збити, але це не обов'язково.

    Крок - 9
  10. 10

    Ложкою перемішаємо наші інгредієнти, а далі руками ретельно вимішуємо тісто, до придбання ним пластичності.

    Крок - 10
  11. 11

    Формуємо з тіста однакові кульки. Кладемо підготовлену кульку на одну руку, попередньо присипану борошном, а другою рукою зверху пріплюскуємо її до утворення невеликого коржа. У центр коржа викладаємо трохи фаршу.

    Крок - 11
  12. 12

    Складаємо корж навпіл і заліплюємо краю. Потім края підвертаємо всередину до центру і енергійними, легкими, круговими рухами формуємо ідеально-круглу кульку. Ту ж процедуру повторити і з рештою тіста.

    Крок - 12
  13. 13

    У каструлі закип'ятимо велику кількість води, попередньо посоливши її. Акуратно відправляємо в окріп наші фаршировані галушки. Обережно помішуючи шумівкою, варимо 5 хвилин (після спливання 1-2 хвилини).

    Крок - 13
  14. 14

    Готові галушки з фаршем викладаємо на тарілку до гарніру зі свіжих овочів і листя салату. Зверху поливаємо улюбленим соусом і прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею, або подаємо зі сметаною і шкварками. Смачна, ситна страва припаде до душі вашим рідним і друзям. Іноді, добре забуте старе, може приємно здивувати нас. Смачного!

    Крок - 14

Оцінити рецепт