Маючи дітей і постійну роботу, важко знайти здорову, просту в приготуванні їжу в одну мить. Іспанська тріска з часниковими травами і смаженою картоплею - одна з тих дивовижних страв, в якій є все, що ви шукаєте. Має прекрасний смак, який легко приготувати, і риба буде доставлена на стіл протягом 30 хвилин. Таке філе тріски ідеально підходить для одного з цих завантажених будніх вечорів або для обіду на вихідних. Досить проста страва, щоб насолоджуватися нею з дітьми, але досить елегантна для романтичної вечері.
Крім самої тріски, зіркою цього рецепта є приправи,що приправляють всю страву. Рекомендуємо використовувати деякі спеції і трави з Іспанії (якщо є така можливість). Це не звичайні приправи з супермаркету, це приправи для гурманів. Все залежить від використання інгредієнтів найвищої якості. Отже, приступайте до приготування страви. Наріжте попередньо очищену від шкірки картоплю (якщо використовуєте молоду, очищати не потрібно) тонкими круглими скибочками.
Збризніть рясно оливковою олією першого холодного віджиму деко, попередньо вистелений фольгою.
Викладіть на фольгу скибочки картоплі, з певною відстанню один від одної, потім полийте картоплю ще трохи оливковою олією першого віджиму, приправте кожен шматок овоча крупною сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Надішліть деко в розігріту духовку і запікайте (можна з конвекцією обсмажити) близько 22-25 хвилин.
Поки картопля обсмажується, дрібно наріжте попередньо очищені від лушпиння зубчики часнику і відправте в ступку, товчіть часник товкачиком до утворення пасти.
Потім додайте в ступку трохи пластівців петрушки і середземноморського орегано. Засипте так само в ступку сушений чебрець, залийте оливковою олією першого холодного віджиму і трохи свіжого лимонного соку, змішайте все разом до однорідної маси.
Приправте крупно нарізане філе тріски морською сіллю і свіжомеленим чорним перцем, потім рівномірно розділіть суміш зелені і часнику на кожен шматок риби.
Нагрійте невелику сковороду з антипригарним покриттям на середньому або сильному вогні, через 2 хвилини додайте в неї філе тріски, приправленою стороною вниз і обсмажуйте приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Після приготування перекладіть кожне філе тріски в блюдо, рівномірно розділіть раніше запечену картоплю і прикрасьте все свіжою петрушкою, скибочками лимона і помідорами чері, насолоджуйтеся.
Випадкові рецепти