Ні для кого не секрет, що риба - це не тільки смачний, але ще і дуже корисний продукт, в якому міститься багато корисних речовин, необхідних нашому організму. Риба використовується в самих різних варіаціях приготування: від самих простих і невигадливих до вишуканих страв високого кулінарного рівня. Сьогодні в нашому меню - смажене філе хека в клярі. Хек - це один з самих популярних видів риби, який поєднує в собі і відмінний смак, і трохи кісток (що завжди радує), і цілком доступну ціну.
Така проста, але надзвичайно смачна страва, як філе хека в клярі завжди відмінний варіант нагодувати сім'ю або пригостити друзів. Як правило, в магазинах ми купуємо заморожене філе хека, тому перед приготуванням його, звичайно ж, потрібно розморозити. Для цього можна просто залишити рибу при кімнатній температурі на кілька годин або ж помістити хек в холодну воду. Так процес розморожування трохи прискориться. Після того, як риба розтане, філе потрібно трохи віджати або просушити паперовими рушниками, щоб позбутися від зайвої вологи.
Потім розрізаємо наше філе хека на порційні шматки. Розмір їх визначаєте самі, як вам сподобається, але враховуйте той нюанс, що риба під час приготування усмажується і зменшується в розмірі.
Отже, після того, як ми наріжемо філе шматочками, солимо і перчимо їх на смак, а потім обвалюємо кожен шматочок у борошні.
Тепер ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо рослинне масло. Масла повинно бути достатня кількість, щоб воно покривало хоча б половину філешки.
Поки сковорідка нагрівається, займемося приготуванням кляру. Для цього в глибокій ємності змішуємо разом 150 г борошна, кукурудзяний крохмаль, розпушувач, додаємо трохи солі, соду, винний оцет і дрібку меленого перцю чилі.
Після того, як сухі інгредієнти з'єднані разом, наливаємо потроху воду і вимішуємо вінчиком наш кляр. Також можна скористатися міксером. В результаті у нас повинна вийти однорідна суміш, бажано без грудочок, по консистенції як негуста сметана.
Тепер приступимо до головного процесу нашого приготування, а саме обсмажуванні філе. Кожен шматочок риби, попередньо обваляємо в борошні, опускаємо в кляр, даємо йому трохи збігти, а потім знову гарненько обмочуємо в борошно і тільки потім викладаємо на сковорідку.
Кипляча в рослинному маслі риба відразу починає знаходити красивий золотистий колір. За допомогою шумівки стежимо за тим, щоб філе плавало в сковорідці. Готуємо в такому режимі рибу буквально кілька хвилин, цього часу цілком достатньо, щоб хек як слід присмажився.
Готове підсмажене філе викладаємо на паперові серветки або рушник, щоб позбутися від жиру. Після того, як таким чином приготуємо філе хека, займемося соусом.
Для цього очистимо від лушпиння зубчик часнику і пропустимо його через чеснокодавку. У ємність з часником додаємо дрібку солі, потім сметану і в кінці молоко.
Ретельно перемішуємо вміст до однорідності і в результаті отримуємо неймовірно ніжний, ароматний вершковий соус, що ідеально підходить до нашої основної страви. Філе хека в клярі, приготоване за нашим рецептом, виходить неймовірно красивим і апетитним на вигляд, а хрустка золотава скоринка просто не залишить байдужим нікого, ну і в поєднанні з чудовим соусом вийде справжній кулінарний шедевр, який обов'язково буден гідно оцінений. Просто, доступно, смачно і поживно. Готуйте разом з нами і насолоджуйтеся результатами своєї праці.
Випадкові рецепти