Укр
Рус
Хек Другі страви Чеська кухня

Філе хека в клярі

( 4.8571 4 57 7 оцінок)
956 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Філе хека в клярі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Чеська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ні для кого не секрет, що риба - це не тільки смачний, але ще і дуже корисний продукт, в якому міститься багато корисних речовин, необхідних нашому організму. Риба використовується в самих різних варіаціях приготування: від самих простих і невигадливих до вишуканих страв високого кулінарного рівня. Сьогодні в нашому меню - смажене філе хека в клярі. Хек - це один з самих популярних видів риби, який поєднує в собі і відмінний смак, і трохи кісток (що завжди радує), і цілком доступну ціну.

Інгредієнти

  • Хек 1.2 кг.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний чілі за смаком
  • Борошно 1 скл.
  • Масло рослинне 150 мл.
  • Крохмаль 1/2 скл.
  • Розпушувач для тіста 1 ч.л
  • Винний оцет 1/4 ч.л
  • Часник 1 зуб.
  • Сметана 50 мл.
  • Молоко 1 ст.л
  • Вода 1 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Така проста, але надзвичайно смачна страва, як філе хека в клярі завжди відмінний варіант нагодувати сім'ю або пригостити друзів. Як правило, в магазинах ми купуємо заморожене філе хека, тому перед приготуванням його, звичайно ж, потрібно розморозити. Для цього можна просто залишити рибу при кімнатній температурі на кілька годин або ж помістити хек в холодну воду. Так процес розморожування трохи прискориться. Після того, як риба розтане, філе потрібно трохи віджати або просушити паперовими рушниками, щоб позбутися від зайвої вологи.

Крок - 1
02

Потім розрізаємо наше філе хека на порційні шматки. Розмір їх визначаєте самі, як вам сподобається, але враховуйте той нюанс, що риба під час приготування усмажується і зменшується в розмірі.

Крок - 2
03

Отже, після того, як ми наріжемо філе шматочками, солимо і перчимо їх на смак, а потім обвалюємо кожен шматочок у борошні.

Крок - 3
04

Тепер ставимо на вогонь сковорідку і наливаємо рослинне масло. Масла повинно бути достатня кількість, щоб воно покривало хоча б половину філешки.

Крок - 4
05

Поки сковорідка нагрівається, займемося приготуванням кляру. Для цього в глибокій ємності змішуємо разом 150 г борошна, кукурудзяний крохмаль, розпушувач, додаємо трохи солі, соду, винний оцет і дрібку меленого перцю чилі.

Крок - 5
06

Після того, як сухі інгредієнти з'єднані разом, наливаємо потроху воду і вимішуємо вінчиком наш кляр. Також можна скористатися міксером. В результаті у нас повинна вийти однорідна суміш, бажано без грудочок, по консистенції як негуста сметана.

Крок - 6
07

Тепер приступимо до головного процесу нашого приготування, а саме обсмажуванні філе. Кожен шматочок риби, попередньо обваляємо в борошні, опускаємо в кляр, даємо йому трохи збігти, а потім знову гарненько обмочуємо в борошно і тільки потім викладаємо на сковорідку.

Крок - 7
08

Кипляча в рослинному маслі риба відразу починає знаходити красивий золотистий колір. За допомогою шумівки стежимо за тим, щоб філе плавало в сковорідці. Готуємо в такому режимі рибу буквально кілька хвилин, цього часу цілком достатньо, щоб хек як слід присмажився.

Крок - 8
09

Готове підсмажене філе викладаємо на паперові серветки або рушник, щоб позбутися від жиру. Після того, як таким чином приготуємо філе хека, займемося соусом.

Крок - 9
10

Для цього очистимо від лушпиння зубчик часнику і пропустимо його через чеснокодавку. У ємність з часником додаємо дрібку солі, потім сметану і в кінці молоко.

Крок - 10
11

Ретельно перемішуємо вміст до однорідності і в результаті отримуємо неймовірно ніжний, ароматний вершковий соус, що ідеально підходить до нашої основної страви. Філе хека в клярі, приготоване за нашим рецептом, виходить неймовірно красивим і апетитним на вигляд, а хрустка золотава скоринка просто не залишить байдужим нікого, ну і в поєднанні з чудовим соусом вийде справжній кулінарний шедевр, який обов'язково буден гідно оцінений. Просто, доступно, смачно і поживно. Готуйте разом з нами і насолоджуйтеся результатами своєї праці.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Домашній курячий суп - покроковий рецепт, фото 1 Домашній курячий суп 60 8 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лазанья з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з сиром 75 5 3 з 5 - детальніше -
Канапе з ковбасою сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з ковбасою сиром 30 5 2 з 5 - детальніше -
Грузинська долма - покроковий рецепт, фото 1 Грузинська долма 100 4 4 з 5 - детальніше -