Філе форелі в духовці - легкий і швидкий в приготуванні обід, яким можна нагодувати всю сім'ю. Пропонуємо один з кращих рецептів райдужної форелі, запеченої в духовці. Риба виходить м'якою і соковитою і подається до столу з ароматним пюре з зеленого горошку, приготування якого теж описано в рецепті.
Помідори-чері вимийте, просушіть і розділіть на половинки. Часник очистіть від лушпиння і наріжте тонкими слайсами.
Філе форелі розділіть на великі шматочки (досить просто розрізати кожну частину навпіл).
Деко застеліть пергаментом для випічки і збризніть оливковим маслом. Якщо немає оливкового, також підійде кукурудзяне, соняшникове, рапсове, кунжутне і будь-яке інше, яке можна сильно нагрівати. Викладіть на нього підготовлені шматки форелі. Посоліть і поперчіть за смаком.
Присипте зверху нарізаним часником і консервованими каперсами. Викладіть на рибу половинки помідорів-чері і ще раз збризніть все оливковою олією. Надішліть деко в попередньо розігріту до 200 градусів Цельсія духовку на 15 хвилин.
Займіться гороховим пюре для гарніру. Надішліть в каструлю зелений горошок. Влийте овочевий бульйон. Всипте сіль і чорний мелений перець за смаком. Накрийте каструлю кришкою, доведіть вміст до кипіння і варіть 5 хвилин.
У відварений горошок покладіть шматочок вершкового масла, перемішайте і придушіть виделкою в пюре. Якщо хочете домогтися ідеально гладкої текстури, перебийте горошок блендером.
До цього часу філе форелі в духовці вже мало приготуватися. Вийміть його з духовки і сервіруйте страву.
Надішліть на тарілку горохове пюре. Покладіть на нього шматочок запеченої форелі з овочами і полийте що утворився під час запікання риби в духовці соусом. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти