Фунчоза - локшина, змішана з овочами і яловичиною, є однією з найулюбленіших страв Кореї, а також однією з найпопулярніших. Перемішування кожного інгредієнта окремо здається трудомістким, але кожен з них вимагає різного часу приготування і деякої обережності, а збереження кольору і свіжості кожного інгредієнта в цілості й схоронності забезпечує приголомшливу фінальну презентацію.
Покладіть нарізану яловичину і гриби шиітаке в миску і змішайте з подрібненим часником, невеликою кількістю цукру, меленого чорного перцю, соєвого соусу і кунжутного масла дерев'яною ложкою або вручну. Накрийте харчовою плівкою миску з вмістом і зберігайте в холодильнику.
Розбийте яйце і відокремте яєчний жовток від білка. Додайте в окремі ємності. Збийте жовток виделкою, трохи присоліть. Залийте рослинне масло в розігріту сковороду. Повертайте масло навколо, щоб воно покрило дно, а потім витріть надлишки нагрітого масла кухонним рушником, щоб на сковорідці залишився тільки тонкий шар.
Щоб зберегти жовтий колір продукту, вимкніть вогонь і вилийте суміш яєчного жовтка в сковорідку. Нахиліть її так, щоб суміш розтікалася тонким шаром. Дозвольте жовтку готуватися, використовуючи час, що залишив тепло в сковороді протягом приблизно 1 хвилини. Переверніть і залиште на сковороді ще на 1 хвилину. Дайте підсмаженому жовтку охолонути і наріжте його тонкими смужками.
Приготуйте локшину і овочі. Доведіть до кипіння велику каструлю з водою. Додайте в неї свіжий шпинат і варіть від 30 секунд до 1 хвилини, потім вийміть його з допомогою ложки з отворами або сита. Дайте воді кипіти, щоб приготувати локшину.
Промийте приварений шпинат у холодній воді, щоб він не розм'якшувався більше. Стисніть його руками, щоб видалити зайву воду, наріжте і помістіть в миску. Полийте шпинат соєвим соусом і кунжутним маслом, перемішайте.
Покладіть локшину в киплячу воду, накрийте кришкою і варіть 1 хвилину. Розмішайте її дерев'яною ложкою, щоб не злипалися. Накрийте кришкою і продовжуйте готувати ще 7 хвилин поки локшина не стане м'якою.
Процідіть готову локшину і поріжте її кілька разів кухонними ножицями. Покладіть локшину у велику миску поруч зі шпинатом. Додайте ще кунжутного масла, соєвий соус і трохи цукру. Добре перемішайте вручну або дерев'яною ложкою. Цей процес приправить локшину, а також запобіжить прилипанню один до одного.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте трохи рослинного масла з заздалегідь очищеною і нарізаною півкільцями ріпчастою цибулею, подрібненою зеленою цибулею і дрібкою солі. Смажте вміст близько 2 хвилин, поки цибуля не стане трохи прозорою. Перекладіть присмажену цибулю в миску з локшиною.
Розігрійте сковороду ще раз і додайте трохи рослинного масла. Засипте нарізані невеликими шматочками гриби (шампіньйони) і сіль. Обсмажуйте приблизно 2 хвилини, поки вони не стануть м'якими. Перекладіть в миску з локшиною.
Розігрійте сковороду і додайте олії. Засипте натерту моркву та смажте 20 секунд. Додайте смужки червоного перцю і смажте ще 20 секунд. Перекладіть в миску з локшиною.
Розігрійте сковороду і знову додайте трохи олії. Покладіть суміш яловичини і грибів і смажте кілька хвилин, поки яловичина більше не буде рожевою, а гриби не стануть м'якими і блискучими. Перемістіть і їх в миску з локшиною.
Додайте в миску подрібнений зубчик часнику, соєвий соус, засипте цукор, мелений чорний перець і кунжутне масло. Змішайте все разом вручну.
Додайте в миску яєчний гарнір трохи насіння кунжуту. Змішайте все, перенесіть фунчозу з яловичиною на велику тарілку і подавайте.
Випадкові рецепти