Укр
Рус
Фрикадельки Другі страви Французька кухня

Фрикадельки в соусі

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

910 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Фрикадельки в соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Фрикадельки в соусі за цим рецептом виходять напрочуд соковитими і ніжними. М'ясні кульки запікаються в духовці під шаром сиру, який надає страві вершковий присмак і апетитний вигляд. Разом це настільки ароматно, ситно і смачно, що просто пальчики оближеш.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фрикадельки в соусі" (на 100 грам)

  • Білки9.7 гр.
  • Жири16.6 гр.
  • Вуглеводи12 гр.
  • Калорії239 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть в подрібнювач нарізану часточками ріпчасту цибулю, очищені від лушпиння зубчики часнику, промиту зелень петрушки або кінзи і сире яйце. Перебийте інгредієнти до стану пасти.

Крок - 1
02

Надішліть в миску м'ясний фарш (будь-який) і додайте отриману пасту. Всипте панірувальні сухарі, сіль, мелений чорний перець і чилі. Перемішайте фаршеву суміш до однорідності.

Крок - 2
03

З полученої маси сформуйте круглі або плоскі фрикадельки (форма залежить від ваших уподобань). Викладіть їх на тарілку, накрийте харчовою плівкою і відправте на 2 години в холодильник.

Крок - 3
04

Тим часом приготуйте соус для фрикадельок. Розігрійте на сковороді рослинне масло і відправте туди очищені від шкірки і натерті на дрібній тертці помідори.

Крок - 4
05

Помішуючи, доведіть суміш до кипіння і додайте томатну пасту, часник, сіль і чорний перець. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

Влийте воду і, помішуючи, варіть соус на повільному вогні близько 5 хвилин.

Крок - 6
07

В окремій сковороді розігрійте олію і підсмажте на ній фрикадельки до рум'яності по обидва боки. Готові котлетки перекладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир.

Крок - 7
08

Смажені фрикадельки викладіть у форми для випічки і полийте раніше зробленим томатним соусом. Надішліть заготовки в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Крок - 8
09

Чеддер або інший твердий сир, який добре плавиться, натріть на крупній тертці. Вийміть фрикадельки з духовки і посипте тертим сиром, а потім поверніть в духовку і запікайте, поки чеддер не розплавиться і не покриється золотистою скоринкою.

Крок - 9
10

Готові фрикадельки в соусі подавайте на стіл гарячими. Котлетки виходять дуже м'якими і соковитими. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Йогурт - покроковий рецепт, фото 1 Йогурт 10 3 1 з 5 - детальніше -
Канапе з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з куркою 40 4 2 з 5 - детальніше -
Соус тартар до м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Соус тартар до м’яса 45 1 2 з 5 - детальніше -