Фрикадельки в соусі за цим рецептом виходять напрочуд соковитими і ніжними. М'ясні кульки запікаються в духовці під шаром сиру, який надає страві вершковий присмак і апетитний вигляд. Разом це настільки ароматно, ситно і смачно, що просто пальчики оближеш.
Покладіть в подрібнювач нарізану часточками ріпчасту цибулю, очищені від лушпиння зубчики часнику, промиту зелень петрушки або кінзи і сире яйце. Перебийте інгредієнти до стану пасти.
Надішліть в миску м'ясний фарш (будь-який) і додайте отриману пасту. Всипте панірувальні сухарі, сіль, мелений чорний перець і чилі. Перемішайте фаршеву суміш до однорідності.
З полученої маси сформуйте круглі або плоскі фрикадельки (форма залежить від ваших уподобань). Викладіть їх на тарілку, накрийте харчовою плівкою і відправте на 2 години в холодильник.
Тим часом приготуйте соус для фрикадельок. Розігрійте на сковороді рослинне масло і відправте туди очищені від шкірки і натерті на дрібній тертці помідори.
Помішуючи, доведіть суміш до кипіння і додайте томатну пасту, часник, сіль і чорний перець. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Влийте воду і, помішуючи, варіть соус на повільному вогні близько 5 хвилин.
В окремій сковороді розігрійте олію і підсмажте на ній фрикадельки до рум'яності по обидва боки. Готові котлетки перекладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайвий жир.
Смажені фрикадельки викладіть у форми для випічки і полийте раніше зробленим томатним соусом. Надішліть заготовки в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Чеддер або інший твердий сир, який добре плавиться, натріть на крупній тертці. Вийміть фрикадельки з духовки і посипте тертим сиром, а потім поверніть в духовку і запікайте, поки чеддер не розплавиться і не покриється золотистою скоринкою.
Готові фрикадельки в соусі подавайте на стіл гарячими. Котлетки виходять дуже м'якими і соковитими. Смачного!
Випадкові рецепти