Знамениті фрикадельки по - шведськи в білому соусі дуже смачно вживати з відвареною картоплею і солоними огірками, а також з будь-якими макаронними виробами. Всього пів години на приготування і ось ви вже подаєте страву до столу.
Для того, щоб приготувати фрикадельки по - шведськи, в першу чергу вам знадобиться яловичий фарш. Помістіть його у велику глибоку миску. Посоліть за смаком. Киньте мелений духмяний і чорний перець, мелений мускатний горіх, часниковий порошок.
Гілочки петрушки помийте під проточною водою і обсушіть. Подрібніть на кухонній дошці і відправте в миску з фаршем і приправами. Червону цибулину середнього розміру очистіть від лушпиння і сполосніть під краном. На тій же кухонній дошці наріжте дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю до решти інгредієнтів.
Також в фарш додайте панірувальні сухарі і куряче яйце. Ретельно все перемішайте, найкраще це зробити руками. Розкачайте фарш в кульки розміром з волоський горіх.
Поставте сковорідку на вогонь і налийте в неї кілька ложок рослинного масла. Коли олія нагріється, відправте в сковорідку кульки з фаршу. Обсмажте фрикадельки з кожного боку на середньому вогні приблизно 15 хвилин до готовності. Викладіть фрикадельки в миску.
Тепер вам знадобиться чиста суха сковорідка. Нагрійте її, всипте борошно і, весь час помішуючи, обсмажте на повільному вогні до золотистого кольору.
Киньте шматочок вершкового масла в сковорідку з підсмаженим борошном і розмішайте лопаткою. Поступово вливайте яловичий бульйон, постійно помішуйте, щоб не було грудочок.
Посоліть за смаком і приправте чорним меленим перцем суміш з бульйону і борошна. Додайте діжонську гірчицю і жирні вершки. Ретельно перемішайте вміст сковорідки. Варіть на повільному вогні до легкої густини соусу.
Викладіть фрикадельки в сковороду і тушкуйте в соусі 5 хвилин на слабкому вогні. Під час тушкування переверніть їх на іншу сторону. Готові фрикадельки по - шведськи посипте петрушкою і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти