У кожній родині готують салати, причому найчастіше ця страва вживається регулярно. Звичайно, ні одну господиню не здивуєш рецептом звичайного традиційного салату, а ось щось особливе може бути, знають і не всі. Іноді ж хочеться здивувати своїх домочадців чимось неординарним, і ось тут і виникають деякі проблеми. Адже не у всіх же на кухні прям достаток кулінарних книг зі збіркою рецептів, а в будинку є любителі незвичайних гастрономічних поєднань. Тоді спробуйте приготувати фруктовий салат «Осінній» за нашим рецептом. Досить простий, легкий, до того ж, надзвичайно смачний салат відмінно урізноманітнює ваше меню. Давайте відразу позначимо, що назва нашої страви не зовсім відповідає її змісту. Вся справа в тому, що хоч головним інгредієнтом і є груша, крім ягід, до складу такого салату входять такі продукти, як гриби і мигдаль.
І нехай вас абсолютно не лякає той, факт, що поєднання інгредієнтів не зовсім звичайне, і на перший погляд просто несумісне. Проте, саме гриби надають салату більше ситності та й новизни. І ще що особливе в пропонованій страві, ягоди годжі. Останнім часом ці ягоди дуже часто використовують в кулінарії, так як вони багаті на клітковину. Завдяки корисним речовинам, які містяться в них, краще засвоюється вітамін С, поліпшується робота серця. Крім цього, годжі рекомендують вживати для схуднення. Такі ягоди продаються в сушеному вигляді, при розмочуванні вони розбухають, тому надають відчуття ситості на довгий час. У поєднанні з грушевим пюре ці ягоди додадуть нашому салату особливого кислуватого смаку. З урахуванням того, що наш варіант салату належить до японської кухні, то і груші ми будемо використовувати не зовсім звичайного сорту, а саме Ніхоннасі - японська груша. Перш за все, вимиємо добре груші і акуратно зрізаємо верхівку плоду. Потім акуратно чайною ложкою вибираємо серцевину груші, утворивши поглиблення круглої форми.
Після цього в отвір груші викладаємо фініки і шматочки кам'яного цукру.
Ще додаємо ягоди годжі і мигдаль, а на завершення викладаємо очищену і подрібнену м'якоть гриба. Накриваємо нафаршировану грушу зрізаною частиною плода.
Ставимо на плиту глибоку каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Розміщуємо в каструлю друшляк, на який ставимо мисочку з грушею. Накриваємо каструлю кришкою і готуємо протягом півгодини.
Потім відкриваємо каструлю, знімаємо верх груші, а в середину наливаємо гарячу воду, знову закриваємо і готуємо ще кілька хвилин.
Після цього дістаємо ємність з грушею з каструлі, знімаємо знову верх і акуратно перемішуємо вміст нашого салату. Смачний, ароматний фруктовий салат готовий.
Випадкові рецепти