Укр
Рус
Фруктові салати Салати Українська кухня

Фруктовий салат "Осінній"

( 4.8846 4 526 26 оцінок)

3697 - переглядів
20 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Фруктовий салат "Осінній" - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

У кожній родині готують салати, причому найчастіше ця страва вживається регулярно. Звичайно, ні одну господиню не здивуєш рецептом звичайного традиційного салату, а ось щось особливе може бути, знають і не всі. Іноді ж хочеться здивувати своїх домочадців чимось неординарним, і ось тут і виникають деякі проблеми. Адже не у всіх же на кухні прям достаток кулінарних книг зі збіркою рецептів, а в будинку є любителі незвичайних гастрономічних поєднань. Тоді спробуйте приготувати фруктовий салат «Осінній» за нашим рецептом. Досить простий, легкий, до того ж, надзвичайно смачний салат відмінно урізноманітнює ваше меню. Давайте відразу позначимо, що назва нашої страви не зовсім відповідає її змісту. Вся справа в тому, що хоч головним інгредієнтом і є груша, крім ягід, до складу такого салату входять такі продукти, як гриби і мигдаль.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фруктовий салат "Осінній"" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири2.3 гр.
  • Вуглеводи21.1 гр.
  • Калорії113 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

І нехай вас абсолютно не лякає той, факт, що поєднання інгредієнтів не зовсім звичайне, і на перший погляд просто несумісне. Проте, саме гриби надають салату більше ситності та й новизни. І ще що особливе в пропонованій страві, ягоди годжі. Останнім часом ці ягоди дуже часто використовують в кулінарії, так як вони багаті на клітковину. Завдяки корисним речовинам, які містяться в них, краще засвоюється вітамін С, поліпшується робота серця. Крім цього, годжі рекомендують вживати для схуднення. Такі ягоди продаються в сушеному вигляді, при розмочуванні вони розбухають, тому надають відчуття ситості на довгий час. У поєднанні з грушевим пюре ці ягоди додадуть нашому салату особливого кислуватого смаку. З урахуванням того, що наш варіант салату належить до японської кухні, то і груші ми будемо використовувати не зовсім звичайного сорту, а саме Ніхоннасі - японська груша. Перш за все, вимиємо добре груші і акуратно зрізаємо верхівку плоду. Потім акуратно чайною ложкою вибираємо серцевину груші, утворивши поглиблення круглої форми.

Крок - 1
02

Після цього в отвір груші викладаємо фініки і шматочки кам'яного цукру.

Крок - 2
03

Ще додаємо ягоди годжі і мигдаль, а на завершення викладаємо очищену і подрібнену м'якоть гриба. Накриваємо нафаршировану грушу зрізаною частиною плода.

Крок - 3
04

Ставимо на плиту глибоку каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Розміщуємо в каструлю друшляк, на який ставимо мисочку з грушею. Накриваємо каструлю кришкою і готуємо протягом півгодини.

Крок - 4
05

Потім відкриваємо каструлю, знімаємо верх груші, а в середину наливаємо гарячу воду, знову закриваємо і готуємо ще кілька хвилин.

Крок - 5
06

Після цього дістаємо ємність з грушею з каструлі, знімаємо знову верх і акуратно перемішуємо вміст нашого салату. Смачний, ароматний фруктовий салат готовий.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пельмені з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Пельмені з картоплею 75 6 3 з 5 - детальніше -
Салат грибна поляна з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Салат грибна поляна з куркою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Качка тушкована з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Качка тушкована з капустою 160 3 3 з 5 - детальніше -
Кекс «Зебра» - покроковий рецепт, фото 1 Кекс «Зебра» 55 3 3 з 5 - детальніше -