Фруктовий коктейль зазвичай напій літа. Вино і пиво гарні, але коктейлі набагато краще. Цей коктейль з м'ятою ідеально підходить для літнього барбекю або просто для відпочинку в кінці важкого тижня. Хотілося додати трохи родзинки до класичного коктейлю, тому використання рому зі спеціями було хорошим початком. Додавання солодкого ананаса і пряного свіжого імбиру - ідеальне завершення.
У цьому коктейлі присутня класична комбінація м'яти / лайма / содової. Бракує тільки цукру. Оскільки рецепт передбачає зменшення кількості ананасового соку, щоб зробити його більш концентрованим і, отже, більш солодким, немає необхідності додавати туди більше цукру. Отже, налийте ананасовий сік і покладіть попередньо очищені і дрібно нарізані шматочки імбиру в невелику каструлю. Надішліть каструлю з вмістом на плиту і доведіть до кипіння, потім варіть, помішуючи, близько 5-10 хвилин, поки рідина не зменшиться вдвічі. Дайте підготовленій суміші охолонути до кімнатної температури, а потім викиньте імбир.
Потім приготуйте карамелізований ананас. Для цього помістіть шматочки вершкового масла в невелику сковороду і відправте на плиту. Нагрійте вершкове масло на сковороді до утворення піни.
Далі, не очищаючи шкірки, наріжте ананас досить великими скибочками (трикутниками). Викладіть скибочки ананаса на обробну дошку і рясно посипте з кожного боку коричневим цукром.
Далі викладіть скибочки ананаса в розпечену сковороду і смажте, перевернувши один раз, поки обидві сторони не стануть золотистими і закарамелізіруются (близько 3-4 хвилин). Відкладіть поки обсмажений фрукт в сторону.
Покладіть заздалегідь вимиті і просушені листя м'яти в кожну склянку (рецепт розрахований на дві склянки). Залийте в склянку свіжовіджатий сік з лайма чи лимона і додайте тонко нарізані скибочки лайма. Влийте так само раніше підготовлений розбавлений ананасово-імбирний сік і все перемішайте ложкою.
Наповніть склянки на дві третини колотим льодом, потім полийте ромом зі спеціями. Зверху залийте газованою водою (клубна содова) і знову перемішайте. При необхідності додайте ще льоду, щоб довести його до верху. Прикрасьте келихи з напоєм гілочкою м'яти і скибочкою карамелізованого ананаса і подавайте підбадьорливий фруктовий коктейль з м'ятою під назвою «Тропік» до столу.
Випадкові рецепти