Укр
Рус
Фруктовий кокотейль Напої Естонська кухня

Фруктовий коктейль з м’ятою «Тропік»

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

587 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Фруктовий коктейль з м’ятою «Тропік» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Фруктовий коктейль зазвичай напій літа. Вино і пиво гарні, але коктейлі набагато краще. Цей коктейль з м'ятою ідеально підходить для літнього барбекю або просто для відпочинку в кінці важкого тижня. Хотілося додати трохи родзинки до класичного коктейлю, тому використання рому зі спеціями було хорошим початком. Додавання солодкого ананаса і пряного свіжого імбиру - ідеальне завершення.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фруктовий коктейль з м’ятою «Тропік»" (на 100 грам)

  • Білки0.1 гр.
  • Жири1.6 гр.
  • Вуглеводи10.2 гр.
  • Калорії81 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому коктейлі присутня класична комбінація м'яти / лайма / содової. Бракує тільки цукру. Оскільки рецепт передбачає зменшення кількості ананасового соку, щоб зробити його більш концентрованим і, отже, більш солодким, немає необхідності додавати туди більше цукру. Отже, налийте ананасовий сік і покладіть попередньо очищені і дрібно нарізані шматочки імбиру в невелику каструлю. Надішліть каструлю з вмістом на плиту і доведіть до кипіння, потім варіть, помішуючи, близько 5-10 хвилин, поки рідина не зменшиться вдвічі. Дайте підготовленій суміші охолонути до кімнатної температури, а потім викиньте імбир.

Крок - 1
02

Потім приготуйте карамелізований ананас. Для цього помістіть шматочки вершкового масла в невелику сковороду і відправте на плиту. Нагрійте вершкове масло на сковороді до утворення піни.

Крок - 2
03

Далі, не очищаючи шкірки, наріжте ананас досить великими скибочками (трикутниками). Викладіть скибочки ананаса на обробну дошку і рясно посипте з кожного боку коричневим цукром.

Крок - 3
04

Далі викладіть скибочки ананаса в розпечену сковороду і смажте, перевернувши один раз, поки обидві сторони не стануть золотистими і закарамелізіруются (близько 3-4 хвилин). Відкладіть поки обсмажений фрукт в сторону.

Крок - 4
05

Покладіть заздалегідь вимиті і просушені листя м'яти в кожну склянку (рецепт розрахований на дві склянки). Залийте в склянку свіжовіджатий сік з лайма чи лимона і додайте тонко нарізані скибочки лайма. Влийте так само раніше підготовлений розбавлений ананасово-імбирний сік і все перемішайте ложкою.

Крок - 5
06

Наповніть склянки на дві третини колотим льодом, потім полийте ромом зі спеціями. Зверху залийте газованою водою (клубна содова) і знову перемішайте. При необхідності додайте ще льоду, щоб довести його до верху. Прикрасьте келихи з напоєм гілочкою м'яти і скибочкою карамелізованого ананаса і подавайте підбадьорливий фруктовий коктейль з м'ятою під назвою «Тропік» до столу.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Фалафель - покроковий рецепт, фото 1 Фалафель 30 2 3 з 5 - детальніше -
Перці фаршировані фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Перці фаршировані фаршем 65 4 3 з 5 - детальніше -
Канапе з оливками - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з оливками 35 4 3 з 5 - детальніше -
Багет з сиром і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Багет з сиром і зеленню 55 1 3 з 5 - детальніше -