Укр
Рус
thermomix thermomix
Фруктовий суп Перші страви Мексиканська кухня

Фруктовий суп з кавуна

1229 - переглядів
40 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Фруктовий суп з кавуна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Чудовий холодний суп в літню спеку вгамує не тільки спрагу, але і голод. А приготувати таку освіжаючу страву пропонуємо з кавуна. Ароматний і дуже цікавий фруктовий суп з кавуна - тонізуюча страва, яка сподобається всій родині, а вам особливо, своєю простотою і швидкістю в приготуванні. Фруктовий суп з кавуна - це певна варіація знаменитого іспанського гаспачо. Спробуйте приготувати такий варіант і насолодитеся неймовірною свіжістю і смаком цієї простої і цілком доступної страви.

Інгредієнти

  • Кавун 1 кг.
  • Помідор 3 шт.
  • Нектарин 2 шт.
  • Базилік 50 г.
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль 1/2 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Отже, в першу чергу миємо помідори. Також їх потрібно бланшувати. Для цього робимо на них невеликі надрізи, а потім опускаємо в киплячу воду на хвилинку. Після цього відкидаємо їх на друшляк і поливаємо холодною водою. Тепер шкірка легко знімається, і ми можемо далі займатися приготуванням.

    Крок - 1
  2. 02

    Очищені помідори розрізаємо навпіл і виймаємо зсередини насіння і рідину. М'якоть ріжемо на шматочки і складаємо в глибоку ємність.

    Крок - 2
  3. 03

    Наступними миємо нектарини, розрізаємо їх навпіл і дістаємо кісточки, а після теж нарізаємо на шматочки середнього розміру.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер займемося головним інгредієнтом нашої страви. Кавун потрібен невеликий, приблизно 1,5 кг. Для зручності розрізаємо його навпіл і акуратно зрізаємо шкірку. З м'якоті за допомогою ножа виймаємо насіння, а її нарізаємо шматочками.

    Крок - 4
  5. 05

    Також для супу будемо використовувати листя базиліка, які відриваємо від стебла і ретельно промиваємо.

    Крок - 5
  6. 06

    У ємність, в якій вже знаходяться помідори, нектарин, кавун і базилік, додаємо дрібку меленого перцю і сіль, а також вливаємо пару ложок оливкової олії.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер все це перебиваємо блендером в однорідну масу приємної консистенції. У нас виходить неймовірно апетитна суміш з дуже ніжною текстурою і красива на вигляд. Яскравий фруктовий суп з кавуна готовий. Рекомендуємо відправити його в холодильник хоча б на годинку, щоб охолодити перед вживанням.

    Крок - 7
  8. 08

    Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню. Цей холодний суп подарує гарне враження і наситить енергією організм на весь день. Вдале поєднання яскравих продуктів, мінімум часу і зусиль, а на столі чудовий сніданок, обід або вечеря, адже ця страва дійсно відмінно виглядає в будь-який час. Фруктовий суп з кавуна - це заряд свіжості і справжній вибух смаку, обов'язково насолодитеся їм!

    Крок - 8

Оцінити рецепт