Укр
Рус
thermomix thermomix
Пастила Десерти Східна кухня

Фруктова пастила

50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Фруктова пастила - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дивовижна і смачна солодкість - пастила - прекрасний варіант вітамінного лакомства, яким можна насолоджуватися круглий рік. Фруктова пастила вважається одним з найбільш вдалих способів зберегти натуральний смак фруктів якомога довше. Ніжна, ароматна фруктова пастила дуже зручне в приготуванні лакомство, адже її можна готувати з будь-яких фруктів, поєднуючи разом кілька видів і роблячи фруктове асорті, або ж готувати окремо фруктове пюре з кожного фрукта. Варіацій на тему фруктової пастили існує дуже багато, і ми теж приготували для вас свій рецепт, щоб ви змогли без особливих труднощів скористатися прекрасним способом запастися вітамінами у вигляді смачної ласощі.

Інгредієнти

  • сік лимонний 2 ст.л
  • Мед 2 ст.л
  • Слива 4 шт.
  • Манго 250 г.
  • Нектарин 200 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В даному рецепті ми вирішили запропонувати вам пастилу з таких цікавих фруктів, як манго, нектарин і сливи. Якщо манго можна знайти в магазинах в будь-який час, то нектарин або персики і та сама слива відносяться до сезонних видів фруктів, які не входять в розряд тих, що є в наявності в супермаркетах круглий рік. Тому дуже навіть непогано буде запастися ними наперед і приготувати пастилу.

    Крок - 1
  2. 02

    Отже, спочатку чистимо манго від шкірки, дістаємо кісточку, а потім нарізаємо кубиками, щоб легше було перебити їх блендером. У чашу комбайна кидаємо нарізаний фрукт, додаємо ложку меду і лимонного соку, а потім просто перебиваємо вміст в ароматне мангове пюре.

    Крок - 2
  3. 03

    Важливо відзначити, що плід манго повинен бути максимально стиглим, інакше ви не відчуєте той вишуканий смак, яким володіє цей південний фрукт. Коли пюре буде готове, відправляємо його на деко, застелене пергаментним папером або спеціальним силіконовим килимком.

    Крок - 3
  4. 04

    Розрівнюємо пюре лопаткою по всій поверхні дека, а потім ставимо його в духовку на пару годин підсушитися при температурі 70 градусів. А для того, щоб паста не запеклася, можна залишити дверцята духовки трохи відкритими.

    Крок - 4
  5. 05

    Наступний варіант - це сливова пастила. Рекомендуємо використовувати червону сливу, вона більшого розміру, м'ясиста і дуже солодка. Миємо сливи, чистимо від кісточок і відправляємо в чашу блендера, додавши ложку лимонного соку. Отримане сливове пюре також перетворюємо в пастилу, як і попередню порцію.

    Крок - 5
  6. 06

    Третьою приготуємо персикову пастилу або ж замінимо цей фрукт на нектарин. Процедура така ж, тільки в нектарин ми додаємо ложку меду для солодощі.

    Крок - 6
  7. 07

    Після того, як пастила приготується потрібним чином, готовий тоненький лист ріжемо на смужки, а потім звертаємо їх у трубочки. Таким чином, у нас виходять апетитні рулончики фруктової пастили, які дуже красиво виглядають і зручно зберігаються. Ось таким ось простим способом ми приготували чудові солодощі. Фруктова пастила виходить ніжною, ароматною, м'якою, при цьому зберігши в собі запас вітамінів і не втративши натуральний смак фруктів.

    Крок - 7

Оцінити рецепт