Заморозка - відмінний спосіб зберегти свіжість фруктів, які ви зможете використовувати в будь-який час року. А заморозка такого популярного фрукта, як персик - це саме задоволення. Тим більше, що часу на це йде не більше півгодини.
Так як заморожувати будемо персики, необхідно підготувати відразу каструлю з окропом і крижану воду. На плиту поставте велику каструлю з водою, налитої на 2/3. Доведіть воду до кипіння, а потім зменшіть вогонь, але так, щоб вода потихеньку продовжувала кипіти. Візьміть глибоку миску. Налийте в неї холодної води і додайте велику кількість льоду.
Тепер приступіть до підготовки персиків. На верхній стороні плоду, тобто з боку, де він має пупиришку, зробіть гострим ножем хрестоподібний надріз. Але надрізи не повинні перевищувати 1,5 сантиметра від центральної точки на великих персиках. А якщо персики маленькі, то і надріз зробіть менше. Зробіть такі насічки на кожному персику.
Поклавши персик на шумовку, опустіть його в окріп на 40-60 секунд. Коли ви побачите, що шкірка в місці надрізу починає відставати від м'якоті, вийміть персик з окропу, за допомогою шумівки і перекладіть в ємність з крижаною водою. Дайте плодам час повністю охолонути.
Остигнули персики перекладіть в іншу ємність. Зніміть з кожного шкірку, захопивши її ножем і потягнувши вниз. Вона легко відстає, не порушуючи цілісності м'якоті. Потім розріжте плід ножем навпіл уздовж кісточки.
Прокручуючими рухами розділіть персик на дві частини і видаліть кісточку. Виконайте такі кроки з кожним фруктом. Очищені половинки персиків наріжте невеликими шматочками. Для нарізки обов'язково використовуйте дуже гострий ніж, щоб м'якоть фруктів не давилася і не втрачала багато соку. Складайте нарізані часточки фруктів в окрему глибоку ємність.
Коли ви закінчили нарізати персики, приготуйте лимонну заправку. На цитрус-пресиі вичавіть сік лимона. Додайте до нього цукор і розмішайте. Лимонною заправкою полийте часточки персиків в мисці.
Акуратно перекладіть нарізані фрукти, використовуючи велику ложку, в щільний пакет із застібкою. Наповніть пакет приблизно на 2/3. Застебніть застібку, але не до кінця. Покладіть пакет на стіл, притисніть трохи руками, щоб вийшло зайве повітря і рівномірно розподілилися фрукти. Тільки потім повністю закрийте застібку.
Пакет з фруктами покладіть в прямокутний або квадратний піддон, щоб надати і зберегти форму персикам. За бажанням підпишіть пакет, вказавши на ньому дату упаковки. Піддон поставте в морозильну камеру. Коли фрукти повністю замерзнуть, вийміть пакет з піддону і покладіть просто на полицю морозильної камери. Таким чином можна заморожувати не тільки персики, а й нектарин, сливи, яблука (але їх не знадобиться обдавати окропом) і багато інших фруктів.
Випадкові рецепти