Фріттата з кабачками практично ідеальна їжа. У страві набір овочів, корисних речовин, білків і вона відмінно підходить до сніданку, полуденка або навіть вечері. У цій фріттаті використовується кабачок (цукіні), солодкий перчик і цибуля, але не бійтеся змінювати продукти і додавати в рецепт все, що у вас є в холодильнику.
Попередньо нагрійте духовку до 200 градусів. Змастіть деко або форму для випічки оливковою олією, кокосовим маслом або збризніть кулінарним спреєм. Тепер очістіть від лушпиння ріпчасту або червону цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її досить великими шматками. Надішліть нарізану цибулю в велику миску.
Помістіть так само в цю миску попередньо звільнений від хвостика і кісточок болгарський червоний перець (можна так само використовувати оранжевого кольору), попередньо вимитий, просушений і крупно нарізаний цукіні.
Далі очистіть від лушпиння і видавіть прямо в миску через чеснокодавку часник. Полийте всі овочі в мисці оливковим або рослинним маслом (якщо є в господарстві, то, звичайно краще використовувати масло авокадо) і приправте сіллю і чорним меленим перцем.
Ретельно змішайте все разом і акуратно перенесіть овочі на раніше підготовлений лист. Надішліть деко з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і випікайте приблизно 30 хвилин, перевертаючи овочі періодично з допомогою кухонної лопатки.
Після закінчення цього часу, витягніть овочі з духовки і дайте їм повністю охолонути. Зменшіть температуру приготування в духовці до 170 градусів.
Тим часом у велику миску по одному розбийте курячі яйця. Поступово влийте в яєчну масу молоко, засипте сіль і чорний мелений перець, а потім за допомогою кухонного вінчика або міксера збийте вміст, до однорідної рідкої маси.
Далі додайте раніше запечені і охолоджені овочі до утвореної яєчної суміші і перенесіть в змащену заздалегідь вершковим маслом форму для випічки. Зверху покладіть шматочки козячого сиру і посипте нарізаною зеленою цибулею.
Вставте форму в духовку і запікайте протягом 30 хвилин або до тих пір, поки яйця не роздуються і вміст перетвориться в однорідний пиріг. Розріжте приготовану страву фріттата з кабачками на шматочки і подавайте до столу зі свіжою руколою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти