Укр
Рус
Мясо Другі страви Українська кухня

Фрікасе

( 4.7333 4 515 15 оцінок)

3026 - переглядів
120 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Фрікасе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Французька кухня, Болгарська кухня, Російська кухня, Угорська кухня, Аргентинська кухня

Рецепти до свят: Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Це дуже смачна, вражаюча і втішна страва для великої групи. Ми пропонуємо подавати фрікасе до зернистого рису басматі, сочевиці або зеленої квасолі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фрікасе" (на 100 грам)

  • Білки11.1 гр.
  • Жири13.4 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії175 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Приправте попередньо вимите і нарізане досить великими шматочками м'ясо (в цьому рецепті краще скористатися яловичиною) з обох сторін сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 1
02

Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Покладіть в неї м'ясо і обсмажте декількома порціями, перевертаючи з боку на бік. Близько 5-8 хвилин. Робіть це партіями, щоб уникнути переповнення ємності. Переповнення каструлі запобіжить рум'янцю м'яса. М'ясо можна також підрум'янити в духовці, помістивши його на деко, окропивши оливковою олією і приправивши сіллю і перцем. Запікати необхідно в такому випадку при температурі 200 градусів протягом 10 хвилин.

Крок - 2
03

Додайте попередньо нарізану зелену цибулю в каструлю з м'ясом і обсмажуйте на сильному вогні протягом 3-5 хвилин або поки вміст дещо не пом'якшиться. Покрийте м'ясо водою і доведіть до кипіння.

Крок - 3
04

Накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до середнього рівня. Готуйте приблизно від 1 до 2 годин або поки м'ясо не стане м'яким. Часто помішуйте і додавайте більше води, якщо це необхідно.

Крок - 4
05

Вимийте, висушіть і крупно наріжте зелень салату ромен. Як тільки м'ясо стане м'яким, додайте нарізану зелень в каструлю, накрийте кришкою і томіть до тих пір, поки вона не прів яне. Спробуйте вміст каструлі і додайте більше солі і перцю, якщо хочете.

Крок - 5
06

Приготуйте соус (авголемоно), змішавши в невеликій мисці яєчні жовтки, лимонний сік і кукурудзяний крохмаль. Збийте до отримання однорідної маси.

Крок - 6
07

Далі вимийте під проточною водою і на обробній дошці дрібно наріжте кріп, зелений базилік і трохи м'яти. Надішліть подрібнену зелень в каструлю.

Крок - 7
08

Вилийте так само підготовлений соус в каструлю і перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Традиційно соус не перемішують, замість цього каструлю піднімають (обережно з захисними кухонними рукавицями), а потім змішують все, злегка струшуючи, щоб рівномірно розподілити соус по всій страві.  

Крок - 8
09

Готуйте страву на середньому вогні ще близько 3-5 хвилин. Потім розкладіть фрікасе в тарілки і насолоджуйтеся!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Картопля по-селянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля по-селянськи 50 4 3 з 5 - детальніше -
Тушковані курячі стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Тушковані курячі стегенця 40 2 2 з 5 - детальніше -
Домашній лимонад із лаймом - покроковий рецепт, фото 1 Домашній лимонад із лаймом 20 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти