Це дуже смачна, вражаюча і втішна страва для великої групи. Ми пропонуємо подавати фрікасе до зернистого рису басматі, сочевиці або зеленої квасолі.
Приправте попередньо вимите і нарізане досить великими шматочками м'ясо (в цьому рецепті краще скористатися яловичиною) з обох сторін сіллю і чорним меленим перцем.
Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Покладіть в неї м'ясо і обсмажте декількома порціями, перевертаючи з боку на бік. Близько 5-8 хвилин. Робіть це партіями, щоб уникнути переповнення ємності. Переповнення каструлі запобіжить рум'янцю м'яса. М'ясо можна також підрум'янити в духовці, помістивши його на деко, окропивши оливковою олією і приправивши сіллю і перцем. Запікати необхідно в такому випадку при температурі 200 градусів протягом 10 хвилин.
Додайте попередньо нарізану зелену цибулю в каструлю з м'ясом і обсмажуйте на сильному вогні протягом 3-5 хвилин або поки вміст дещо не пом'якшиться. Покрийте м'ясо водою і доведіть до кипіння.
Накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до середнього рівня. Готуйте приблизно від 1 до 2 годин або поки м'ясо не стане м'яким. Часто помішуйте і додавайте більше води, якщо це необхідно.
Вимийте, висушіть і крупно наріжте зелень салату ромен. Як тільки м'ясо стане м'яким, додайте нарізану зелень в каструлю, накрийте кришкою і томіть до тих пір, поки вона не прів яне. Спробуйте вміст каструлі і додайте більше солі і перцю, якщо хочете.
Приготуйте соус (авголемоно), змішавши в невеликій мисці яєчні жовтки, лимонний сік і кукурудзяний крохмаль. Збийте до отримання однорідної маси.
Далі вимийте під проточною водою і на обробній дошці дрібно наріжте кріп, зелений базилік і трохи м'яти. Надішліть подрібнену зелень в каструлю.
Вилийте так само підготовлений соус в каструлю і перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів. Традиційно соус не перемішують, замість цього каструлю піднімають (обережно з захисними кухонними рукавицями), а потім змішують все, злегка струшуючи, щоб рівномірно розподілити соус по всій страві.
Готуйте страву на середньому вогні ще близько 3-5 хвилин. Потім розкладіть фрікасе в тарілки і насолоджуйтеся!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти