Укр
Рус
Мясо Другі страви Латиська кухня

Фрікасе з курки

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

625 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Фрікасе з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Латиська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Це фрікасе з курки - оригінальна французька їжа для комфорту. Курячі стегна, приготовані з грибами в оксамитовому соусі і обсипані естрагоном для досконалості. Подається фрікасе з рисом, смаженими овочами або булгурскім пловом, це ідеальна страва для будь-якого випадку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фрікасе з курки" (на 100 грам)

  • Білки12.1 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи1.6 гр.
  • Калорії90 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Протріть заздалегідь вимиті курячі грудки паперовими рушниками і щедро приправте великою кількістю солі і чорного меленого перцю. Нагрійте вершкове масло і трохи оливкового масла у великій сковороді. Покладіть приправлені курячі грудки в гаряче масло і готуйте кожну сторону, перевертаючи, протягом 4 хвилин на середньому вогні.

Крок - 1
02

На цьому етапі вони не будуть приготовлені повністю. Перекладіть обсмажені курячі грудки на тарілку, накрийте алюмінієвою фольгою і відставте на час в сторону.

Крок - 2
03

В ту ж сковороду додайте трохи олії і засипте попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Додайте так само в сковорідку заздалегідь вимиті і дрібно нарізані печериці, залийте біле вино в ємність і томіть все близько 8-10 хвилин, періодично помішуючи, поки гриби не підрум'яняться.

Крок - 3
04

Додайте так само в сковороду заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник і засипте борошно, ретельно все розмішайте. Готуйте вміст сковороди приблизно 1 хвилину.

Крок - 4
05

Далі залийте в сковороду курячий бульйон; акуратно очистіть основу ємності, щоб відстали коричневі шматочки від дна і варіть вміст, поки бульйон не закипить.

Крок - 5
06

Потім додайте в сковороду курку і накрийте її кришкою. Готуйте вміст на середньому вогні, поки курка не просочиться з усіх боків соусом. Це займе від 5 до 10 хвилин.

Крок - 6
07

А поки збийте кухонним вінчиком або міксером яєчний жовток і сметану в невеликій мисці. Відміряйте ложкою трохи грибного соусу зі сковороди і додайте його в суміш сметани і яєць. Знову добре перемішайте.

Крок - 7
08

Постійно помішуючи, повільно вилийте утворену суміш в сковороду. Додайте лимонний сік, естрагон і мускатний горіх. Дозвольте вмісту кипіти протягом 5 хвилин. Спробуйте фрікасе з курки на приправу і додайте більше, якщо необхідно. Щоб подати, покладіть фрікасе на тарілку з рисом і полийте соусом. Посипте його великою кількістю естрагону.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Плов без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Плов без м’яса 60 5 3 з 5 - детальніше -
Холодець з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Холодець з баранини 360 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тістечко Брауні - покроковий рецепт, фото 1 Тістечко Брауні 35 3 2 з 5 - детальніше -
Зрази з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Зрази з капустою 70 4 3 з 5 - детальніше -
Улюблені рибні котлети - покроковий рецепт, фото 1 Улюблені рибні котлети 45 3 3 з 5 - детальніше -