Це фрікасе з курки - оригінальна французька їжа для комфорту. Курячі стегна, приготовані з грибами в оксамитовому соусі і обсипані естрагоном для досконалості. Подається фрікасе з рисом, смаженими овочами або булгурскім пловом, це ідеальна страва для будь-якого випадку.
Протріть заздалегідь вимиті курячі грудки паперовими рушниками і щедро приправте великою кількістю солі і чорного меленого перцю. Нагрійте вершкове масло і трохи оливкового масла у великій сковороді. Покладіть приправлені курячі грудки в гаряче масло і готуйте кожну сторону, перевертаючи, протягом 4 хвилин на середньому вогні.
На цьому етапі вони не будуть приготовлені повністю. Перекладіть обсмажені курячі грудки на тарілку, накрийте алюмінієвою фольгою і відставте на час в сторону.
В ту ж сковороду додайте трохи олії і засипте попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Додайте так само в сковорідку заздалегідь вимиті і дрібно нарізані печериці, залийте біле вино в ємність і томіть все близько 8-10 хвилин, періодично помішуючи, поки гриби не підрум'яняться.
Додайте так само в сковороду заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник і засипте борошно, ретельно все розмішайте. Готуйте вміст сковороди приблизно 1 хвилину.
Далі залийте в сковороду курячий бульйон; акуратно очистіть основу ємності, щоб відстали коричневі шматочки від дна і варіть вміст, поки бульйон не закипить.
Потім додайте в сковороду курку і накрийте її кришкою. Готуйте вміст на середньому вогні, поки курка не просочиться з усіх боків соусом. Це займе від 5 до 10 хвилин.
А поки збийте кухонним вінчиком або міксером яєчний жовток і сметану в невеликій мисці. Відміряйте ложкою трохи грибного соусу зі сковороди і додайте його в суміш сметани і яєць. Знову добре перемішайте.
Постійно помішуючи, повільно вилийте утворену суміш в сковороду. Додайте лимонний сік, естрагон і мускатний горіх. Дозвольте вмісту кипіти протягом 5 хвилин. Спробуйте фрікасе з курки на приправу і додайте більше, якщо необхідно. Щоб подати, покладіть фрікасе на тарілку з рисом і полийте соусом. Посипте його великою кількістю естрагону.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти