Фрікасе з курки з грибами - це дивовижна їжа на тиждень, щоб подати для сім'ї та друзів. Цей класичний іспанський рецепт їжі на одній сковороді неймовірно простий в приготуванні, і найприємніше в тому, що його можна налаштувати за смаком вам і вашій родині.
Для початку помийте курицю холодною водою. У цьому рецепті не соромтеся використовувати будь-який шматок з курки, який вам подобається найбільше: груди, стегна, гомілки або навіть крила. Приправте курку з усіх боків сіллю і чорним меленим перцем.
Додайте вершкове масло у велику чавунну сковороду або жаровню і добре розігрійте на середньому вогні. Покладіть м'ясо в сковороду, курячою шкурою вниз і обсмажуйте 3-4 хвилини з кожного боку або поки воно не підрум'яниться. Витягніть курку на тарілку і відкладіть в сторону.
Далі помістіть невелику каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Засипте в окріп цибулю і трохи її приваріть. Потім охолодіть цибулю і очистіть від лушпиння. Вимийте холодною водою, трохи просушіть, а потім наріжте великими шматками гриби печериці.
Потім додайте цибулю і подрібнені гриби в сковороду, де обсмажували курку і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин, часто помішуючи.
Далі додайте в сковороду попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, томіть все ще хвилину і дегазуйте лимонним соком. Додайте в сковороду просіяне борошно до повного перемішування, потім залийте вино і перемішайте, поки не змішаються всі інгредієнти.
Потім додайте в сковороду бульйон. Варіть 3-4 хвилини на слабкому або середньому вогні або поки вміст не стане густим, як соус. Додайте в соус, що утворився лавровий лист, свіжу петрушку, чебрець, сіль і чорний мелений перець і перемішайте.
Помістіть раніше обсмажену курку назад у сковороду, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні протягом 25-30 хвилин або поки м'ясо не приготується з усіх боків, при внутрішній температурі 165 градусів.
Після закінчення зазначеного часу зніміть кришку і додайте в сковороду густі вершки. Перемішайте і протоміть ще кілька хвилин. Фрікасе з курки з грибами по-іспанськи подавайте гарячим, посипавши нашаткованою зеленню. Зберігайте страву в в холодильнику до 5 днів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти