Дуже традиційне в своєму методі фрікасе, але з новими ароматами, які ідеально підходять для весни / літа. Чому б не купити чверті і не порізати їх, а потім не приготувати чудове фрікасе із курки з грибами.
У цьому рецепті страви використовуються курячі чверті. Які ретельно вимийте холодною водою, просушіть паперовим рушником, а потім на обробній дошці переріжте на 2 зручніші частини. Потім покладіть шматки курки в приправлене сіллю і чорним меленим перцем борошно, щоб рівномірно покрити м'ясо з усіх боків.
Далі помістіть велику сковорідку на плиту. Нагрійте рослинну олію і шматочок вершкового масла на сковороді на середньому вогні. Надішліть шматочки курки, викачані в борошні, в сковороду і обережно обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до золотистого кольору.
Тим часом очистіть від лушпиння цибулю, а потім наріжте її дрібними кубиками. Очистіть від лушпиння та дрібно наріжте зубчики часнику.
Вийміть обсмажену курку зі сковороди і засипте в неї подрібнену цибулю і часник. Обсмажуйте овочі кілька хвилин, постійно помішуючи кухонною лопаткою. Потім додайте в сковороду заздалегідь вимиті і ретельно очищені від бруду і сміття печериці. Гриби можна не розрізати, а кинути цілими. Перед тим як налити вино, включіть високу температуру. Нехай вино пузириться, поки не зменшиться вдвічі.
Потім залийте вміст сковороди курячим бульйоном, додайте цілу гілочку (можна подрібнити) чебрецю і поверніть шматочки курки назад в ємність. Варіть вміст сковороди на повільному вогні протягом 50 хвилин, періодично перевертаючи курку і додаючи більше бульйону, якщо він википить.
Тим часом відваріть рис в підсоленій воді до готовності (близько 10 хвилин). А в сковороду до м'яса додайте консервовані зелені боби, розмішайте, щоб вони прогрілися, і варіть приблизно 2 хвилини.
Далі зніміть фрікасе з курки з грибами з вогню, додайте в сковорідку вершки, цедру лимона і дрібно нарізані листя естрагону. Залиште страву постояти близько 10 хвилин. Подавайте фрікасе з порцією відвареного рису і насолоджуйтеся келихом білого вина, залишеного в пляшці.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти