Думаю, що немає такої господині, яка б хоч раз в житті не готувала у себе на кухні м'ясо в соусі. Але, ймовірно, не всі знають, що така страва називається красивим і мелодійним словом фрікасе. Звичайно ж, як правило, для такого шедевра потрібно біле м'ясо, в основному, куряче та обов'язково ніжний білий соус на основі вершків. Кожна країна безумовно має свої секрети фірмового рецепта приготування фрікасе, тому воно і має величезну популярність. Скористайтеся нашим доступним і зрозумілим рецептом фрікасе в домашніх умовах, і ви зможете приготувати чудове м'ясне блюдо, яке відмінно прикрасить святковий стіл, та й на вечерю для родини непогано підійде.
Поставте на плиту сковороду з високими бортиками. Запаліть вогонь, нехай сковорода нагрівається. Поки гріється сковорода, сполосніть баранину. Розріжте на великі шматки. Полийте м'ясо здебільшого оливковим маслом. Приправте сіллю і меленим чорним перцем за смаком з усіх боків. Добре обмокніть шматки в маслі.
Викладіть на розігріту сковороду, використовуючи щипці шматки баранини. Обсмажуйте з обох сторін до появи рум'яної скоринки - це не займе багато часу, приблизно 3-4 хвилини, якщо сковорода спочатку була добре розігріта.
До підсмаженого м'яса покладіть бульйонний кубик. Залийте водою кімнатної температури і додайте мелений кмин. Накрийте сковорідку кришкою. Зробіть помірний вогонь, щоб бульйон не "вистрибував» і готуйте близько 1 години.
Поки готується м'ясо, займіться зеленню. Зелену цибулю очистіть, промийте під проточною водою. Дрібно накришіть. Листя салату також промийте, обсушіть на паперовому рушнику, щоб стекла вода. Листя можна розрізати на великі шматки.
Свіжий кріп сполосніть і промокніть рушником. Дрібно наріжте і розділіть на дві частини. Нарізану зелень покладіть в сковорідку до м'яса. Накрийте кришкою і продовжуйте готувати ще протягом 20 хвилин.
Тепер давайте приготуємо соус. Відокремте жовтки в глибоку миску. Посоліть і поперчіть. Зніміть цедру з лимонів, відразу в миску з жовтками, використовуючи дрібну тертку. Потім розріжте лимони навпіл і вичавіть з них сік, додайте до жовтків. Перемішайте добре всі інгредієнти вінчиком.
За бажанням додайте також тахині (кунжутна паста) - вона додасть страві особливого смаку. Насипте в соус жменю нарізаного кропу. Перемішайте до однорідного стану. Перевірте м'ясо на готовність. Зніміть кришку з пательні і відірвіть виделкою шматочок м'яса, якщо воно добре відділяється від кістки і вже м'яке, значить вже готове.
Тепер знову поверніться до соусу. Візьміть ополоник. Наберіть в нього бульйон з сковороди і потроху наливайте в миску з жовтками зі спеціями, при цьому постійно перемішуючи соус вінчиком. Додайте 2-3 ополоника гарячого бульйону, щоб заварилися жовтки.
Вимкніть вогонь. Вилийте соус в сковороду. Струсіть сковороду кілька разів, щоб змішався соус з бульйоном в сковорідці або перемішайте ложкою. Дайте постояти декілька хвилин на теплій плиті.
Приготоване фрикасе в домашніх умовах готове. Викладіть його на велике блюдо, посипте дрібно нарізаним кропом, покладіть часточки лимона і подавайте до столу. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти