Укр
Рус
Фрикадельки Другі страви Угорська кухня

Фрикадельки з картоплею в духовці

( 5.0000 5 55 5 оцінок)
648 - переглядів
80 хвилинпорцій - 4складність - 4 з 5
Фрикадельки з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ось хороший рецепт американських запечених фрикадельок з картоплею в духовці. Запекти яловичі фрикадельки в духовці, покриті томатним соусом і твердим сиром, просто приголомшливо. Створіть цю незвичайну страву до вечері своїм рідним і не пошкодуєте.

Інгредієнти

  • Сир твердий 1/2 скл.
  • Соус томатний 1 скл.
  • Картопля 5 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Молоко 2 скл.
  • Борошно 4 ст.л
  • Вершкове масло 3 ст.л
  • Приправи за смаком
  • Зелень 1 пуч.
  • Сіль 2 ч.л
  • Панірувальні сухарі 1/4 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Цибуля 1/2 шт.
  • Фарш яловичий 500 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів і застеліть деко або форму для випічки пергаментним папером, можна просто змастити олією. У мисці середнього розміру змішайте яловичий фарш (який можна придбати в будь-якому магазині), панірувальні сухарі і куряче яйце.

Крок - 1
02

Додайте трохи солі, попередньо вимиту і дрібно нашатковану зелень і спеції. Тепер додайте попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 2
03

Розділіть утворену м'ясну суміш на частини і скачайте долоньками в однакового розміру кульки. Покладіть м'ясні кульки на застелений раніше папером деко, відправте в попередньо розігріту духовку і запікайте протягом 12-15 хвилин до золотистого кольору. Дайте охолонути.

Крок - 3
04

Приготуйте соус: в маленькій каструлі розтопіть вершкове масло і додайте борошно. Продовжуйте розмішувати на середньому вогні, поки борошно не потемніє небагато.

Крок - 4
05

Повільно влийте в каструлю молоко високої жирності і продовжуйте розмішувати на середньому вогні, поки суміш не загусне. Приправте сіллю і чорним меленим перцем, зніміть з вогню і дайте вмісту трохи охолонути.

Крок - 5
06

Зберіть саму страву: дно чавунної або жаростійкої форми для випічки (змащений олією) застеліть попередньо вимитою і нарізаною тонкими кільцями картоплею (можна навіть в шкірці, якщо картопля молода).

Крок - 6
07

Помістіть фрикадельки зверху покладеної картоплі. Чергуйте картоплю і фрикадельки. Вони повинні щільно прилягати одне до одного.

Крок - 7
08

Тепер акуратно полийте томатний соус на фрикадельки, можна використовувати аджику. Полийте раніше підготовлений вершковий соус на фрикадельки і картопля і засипте все натертим на дрібній тертці твердим сиром і нашаткованої зеленню.

Крок - 8
09

Надішліть форму для випічки в раніше розігріту духовку і випікайте протягом 45-50 хвилин, поки сир і соус не будуть пузиритися і картопля не стане м'якою на дотик. Дайте охолонути протягом 15 хвилин і відразу подавайте до столу ніжні фрикадельки з картоплею, запечені в духовці.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Лагман с фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Лагман с фаршем 120 6 3 з 5 - детальніше -
Салат Белая ночь - покроковий рецепт, фото 1 Салат Белая ночь 35 4 2 з 5 - детальніше -
Котлеты из судака - покроковий рецепт, фото 1 Котлеты из судака 60 3 3 з 5 - детальніше -