Шведські фрикадельки, які традиційно подаються з відвареною картоплею і вершковим соусом - це найкраща їжа, яку вся сім'я буде любити!
Очистіть від лушпиння і наріжте якомога дрібніше ріпчасту цибулю. Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла у великій сковороді на середньому вогні і відправте в нього цибулю. Обсмажуйте цибулю на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім трохи посоліть зажарку і продовжуйте смажити, поки цибуля не стане напівпрозорою, близько 6 хвилин.
Перемістіть засмажену суміш цибулі в велику металеву миску. Додайте до цибулі молоко, два яйця, засипте хлібні крихти, добре приперчив і перемішайте усе з допомогою вінчика.
Тепер додайте мелений мускатний горіх, суміш перців (це може бути запашний і трохи білого) паприку, знову усе ретельно перемішайте.
Тепер в суміш цибулі додайте яловичий і свинячий фарш, за допомогою дерев'яної лопатки, розмішайте ще раз усе добре і, накривши миску харчовою плівкою, відправте в холодильник на 1 годину.
Розтопіть 2 столові ложки масла у великій сковороді на середньому вогні, всипте борошно в масло і обсмажуйте до золотистого кольору, від 4 до 5 хвилин.
Повільно влийте в сковорідку з масляною сумішшю бульйон з яловичини, добре перемішуючи. Збільште вогонь до середнього рівня і влийте вершки в суміш, доведіть до кипіння.
Перемішайте знову усе, приправивши чорним меленим перцем, сіллю і присахаривши, влийте трохи соєвого соусу. Варіть вміст сковорідки на повільному вогні до загусання, від 6 до 7 хвилин. Потім зніміть з вогню і відставте.
Увімкніть розігріватися духовку до 220 градусів C, а самі накрийте форму для випічки алюмінієвою фольгою і злегка збризніть фольгу водою. За допомогою спеціальної круглої ложки відберіть порційні м'ясні кульки в форму для випічки, а потім, намочивши руки водою, сформуйте красивіші кулі, повторіть із м'ясною сумішшю,що залишилася.
Помістіть фрикадельки в розігріту духовку (але температура не повинна перевищувати 160 градусів С) і випікайте до коричневого кольору, близько 20 хвилин.
Засмажені фрикадельки дістаньте з плити і перенесіть в сковорідку з раніше приготованим вершковим соусом. Помістіть сковорідку на вогонь і томіть на середньому вогні близько 10 хвилин. Подавайте фрикадельки у вершковому соусі з відвареною картоплею, прикрасивши кропом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти