Укр
Рус
Фрикадельки Другі страви Кухня Данії

Фрикадельки в вершковому соусі

( 4.9286 4 528 28 оцінок)
2188 - переглядів
55 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Фрикадельки в вершковому соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Данії, Східна кухня

Актуальні рецепти: Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Шведські фрикадельки, які традиційно подаються з відвареною картоплею і вершковим соусом - це найкраща їжа, яку вся сім'я буде любити!

Інгредієнти

  • Вершкове масло 4 ст.л
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Молоко 1/4 скл.
  • Яйце 2 шт.
  • Хлібна крихта 1/2 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Запашний перець за смаком
  • Перець білий мелений за смаком
  • Паприка 1/2 ч.л
  • Горіх мускатний 1 ч.л
  • Яловичина 1 кг.
  • Борошно 3 ст.л
  • Бульйон 1/2 скл.
  • Вершки 20 % 1/2 скл.
  • Цукор 1 ст.л
  • Соєвий соус 1 ч.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть від лушпиння і наріжте якомога дрібніше ріпчасту цибулю. Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла у великій сковороді на середньому вогні і відправте в нього цибулю. Обсмажуйте цибулю на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім трохи посоліть зажарку і продовжуйте смажити, поки цибуля не стане напівпрозорою, близько 6 хвилин.

Крок - 1
02

Перемістіть засмажену суміш цибулі в велику металеву миску. Додайте до цибулі молоко, два яйця, засипте хлібні крихти, добре приперчив і перемішайте усе з допомогою вінчика.

Крок - 2
03

Тепер додайте мелений мускатний горіх, суміш перців (це може бути запашний і трохи білого) паприку, знову усе ретельно перемішайте.

Крок - 3
04

Тепер в суміш цибулі додайте яловичий і свинячий фарш, за допомогою дерев'яної лопатки, розмішайте ще раз усе добре і, накривши миску харчовою плівкою, відправте в холодильник на 1 годину.

Крок - 4
05

Розтопіть 2 столові ложки масла у великій сковороді на середньому вогні, всипте борошно в масло і обсмажуйте до золотистого кольору, від 4 до 5 хвилин.

Крок - 5
06

Повільно влийте в сковорідку з масляною сумішшю бульйон з яловичини, добре перемішуючи. Збільште вогонь до середнього рівня і влийте вершки в суміш, доведіть до кипіння.

Крок - 6
07

Перемішайте знову усе, приправивши чорним меленим перцем, сіллю і присахаривши, влийте трохи соєвого соусу. Варіть вміст сковорідки на повільному вогні до загусання, від 6 до 7 хвилин. Потім зніміть з вогню і відставте.

Крок - 7
08

Увімкніть розігріватися духовку до 220 градусів C, а самі накрийте форму для випічки алюмінієвою фольгою і злегка збризніть фольгу водою. За допомогою спеціальної круглої ложки відберіть порційні м'ясні кульки в форму для випічки, а потім, намочивши руки водою, сформуйте красивіші кулі, повторіть із м'ясною сумішшю,що залишилася.

Крок - 8
09

Помістіть фрикадельки в розігріту духовку (але температура не повинна перевищувати 160 градусів С) і випікайте до коричневого кольору, близько 20 хвилин.

Крок - 9
10

Засмажені фрикадельки дістаньте з плити і перенесіть в сковорідку з раніше приготованим вершковим соусом. Помістіть сковорідку на вогонь і томіть на середньому вогні близько 10 хвилин. Подавайте фрикадельки у вершковому соусі з відвареною картоплею, прикрасивши кропом.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гренки с чесноком в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Гренки с чесноком в духовке 25 2 3 з 5 - детальніше -
Курник - покроковий рецепт, фото 1 Курник 110 6 4 з 5 - детальніше -
Хачапури по-аджарски - покроковий рецепт, фото 1 Хачапури по-аджарски 95 2 3 з 5 - детальніше -
Солянка из капусты с мясом - покроковий рецепт, фото 1 Солянка из капусты с мясом 65 6 3 з 5 - детальніше -