Фрикадельки в томатному соусі - апетитні котлетки, які завдяки соусу виходять особливо соковитими. Пропонуємо Турецький рецепт їх приготування. У Туреччині ця страва називається «кюфте» і користується величезною популярністю. Фрикадельки в томатному соусі такі ніжні і смачні, що від них неможливо відірватися!
М'ясний фарш викладіть в миску. Вбийте туди яйце і натріть на тертці очищені від лушпиння цибулю і зубчики часнику. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте мелену зіру (кумін), перець чилі, чебрець і дрібно нарізану свіжу зелень кінзи або петрушки. Всипте в загальну масу панірувальні сухарі. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
З отриманого фаршу сформуйте фрикадельки і викладіть на блюдо.
Розігрійте в сковороді рослинне масло для смаження і обсмажте на ньому котлетки до появи золотисто-коричневої скоринки з обох сторін. Під час смаження покладіть на сковорідку з фрикадельками стручки зеленого перцю, щоб вони теж підсмажилися. Готові фрикадельки перекладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав надлишки жиру.
В окрему каструлю влийте рослинне масло і відправте туди томатну пасту. Помішуючи, прогрійте суміш, а потім влийте воду і перемішайте, щоб паста повністю розійшлася, і маса стала однорідною.
Доведіть суміш до кипіння, посоліть і злегка випаріть вологу. Перекладіть в киплячий томатний соус підсмажені фрикадельки разом із зеленим перцем, накрийте кришкою і томіть на повільному вогні до готовності.
Подавайте фрикадельки в томатному соусі на бдюді, виклавши по краях стручки зеленого перцю. Незважаючи на простоту приготування, фрикадельки виходять дуже м'якими і соковитими. Смачного!
Випадкові рецепти