Укр
Рус
Фрикадельки Другі страви Французька кухня

Фрикадельки в томатному соусі

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

982 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Фрикадельки в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Турецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Фрикадельки в томатному соусі - апетитні котлетки, які завдяки соусу виходять особливо соковитими. Пропонуємо Турецький рецепт їх приготування. У Туреччині ця страва називається «кюфте» і користується величезною популярністю. Фрикадельки в томатному соусі такі ніжні і смачні, що від них неможливо відірватися!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фрикадельки в томатному соусі" (на 100 грам)

  • Білки12.6 гр.
  • Жири18.3 гр.
  • Вуглеводи7.4 гр.
  • Калорії250 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясний фарш викладіть в миску. Вбийте туди яйце і натріть на тертці очищені від лушпиння цибулю і зубчики часнику. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте мелену зіру (кумін), перець чилі, чебрець і дрібно нарізану свіжу зелень кінзи або петрушки. Всипте в загальну масу панірувальні сухарі. Перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 1
02

З отриманого фаршу сформуйте фрикадельки і викладіть на блюдо.

Крок - 2
03

Розігрійте в сковороді рослинне масло для смаження і обсмажте на ньому котлетки до появи золотисто-коричневої скоринки з обох сторін. Під час смаження покладіть на сковорідку з фрикадельками стручки зеленого перцю, щоб вони теж підсмажилися. Готові фрикадельки перекладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав надлишки жиру.

Крок - 3
04

В окрему каструлю влийте рослинне масло і відправте туди томатну пасту. Помішуючи, прогрійте суміш, а потім влийте воду і перемішайте, щоб паста повністю розійшлася, і маса стала однорідною.

Крок - 4
05

Доведіть суміш до кипіння, посоліть і злегка випаріть вологу. Перекладіть в киплячий томатний соус підсмажені фрикадельки разом із зеленим перцем, накрийте кришкою і томіть на повільному вогні до готовності.

Крок - 5
06

Подавайте фрикадельки в томатному соусі на бдюді, виклавши по краях стручки зеленого перцю. Незважаючи на простоту приготування, фрикадельки виходять дуже м'якими і соковитими. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Форшмак з червоної риби - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з червоної риби 40 6 3 з 5 - детальніше -
Салат Цезар з рибою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезар з рибою 45 2 3 з 5 - детальніше -
Азербайджанські хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Азербайджанські хінкалі 65 5 4 з 5 - детальніше -
Канапе з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з куркою 40 4 2 з 5 - детальніше -