Укр
Рус
thermomix thermomix
Фрикадельки Другі страви Російська кухня

Фрикадельки на пару

80 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Фрикадельки на пару - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Будь-який обід повинен бути не тільки смачним, але і корисним, тому все частіше ми намагаємося готувати м'ясні страви так щоб смачно пообідавши, не завдати шкоди своєму організму. Можу порекомендувати вам відмінний спосіб готування м'ясних страв - на пару, про користь цієї їжі навіть говорити не буду, так як вважаю, що це і так всім відомо. Але якщо деякі парові страви іноді можуть бути трохи пріснуватими, то така страва, як фрикадельки на пару виходять ну дуже апетитними.

Інгредієнти

  • Рис 1 скл.
  • Фарш яловичий 700 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода 2 скл.
  • Сметана 2 ст.л
  • Паста томат 2 ст.л
  • Борошно 1 ст.л
  • Лавровий лист 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Неглибоку каструлю з трохи присоленою водою помістіть на плиту і закип'ятіть. Потім засипте в киплячу воду білий рис і варіть, періодично мішаючи близько 10 хвилин до трохи неповної готовності. Рис доготується вже в самій майбутній страві.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі підготуйте фарш. Його можна купити в будь-якому магазині або на базарі. А так само можна приготувати самому, пропустивши м'ясо через м'ясорубку або за допомогою кухонного комбайна. У цьому рецепті використовуйте яловичий або свинячий фарш.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Очистіть від шкірки і натріть на самій великій тертці молоду моркву.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі помістіть на плиту невелику сковорідку, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Потім помістіть подрібнені овочі в киплячу олію і обсмажуйте, періодично помішуючи до їх розм'якшення і появи в цибулі легкої золотистості.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер викладіть раніше відварений рис в глибоку миску, додайте зажарку з цибулі з морквою і заздалегідь підготовлений фарш.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте (можна навіть руками) до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім трохи змоченими руками сформуйте з утвореної суміші невеликого розміру кульки і покладіть на спеціальну кришку-насадку з отворами з мультиварки, оскільки готувати страву будете на пару. Заливаєте в чашу мультиварки воду, виставляєте режим «варіння на пару» з певним часом і залишаєте страву готуватися до сигналу.

    Крок - 7
  8. 08

    А самі займіться спеціальним соусом для подачі. Неглибокий сотейник з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте у воду сметану, томатну пасту і варіть, помішуючи близько 3 хвилин.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі засипте в сотейник борошно і, швидко мішаючи, продовжуйте готувати соус, до загусання. Потім додайте в сотейник лавровий лист, трохи присоліть і через пару хвилин вимкніть вогонь, соус готовий.

    Крок - 9
  10. 10

    Після закінчення певного часу і подачі сигналу мультиварки про закінчення приготування, викладіть готові фрикадельки, приготовлені на пару в красиву тарілку, полийте раніше приготовленим соусом і швидше поспішайте подати до столу.

    Крок - 10

Оцінити рецепт