Укр
Рус
Мясо Другі страви Російська кухня

Фрикадельки на пару

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

1781 - переглядів
80 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Фрикадельки на пару - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Будь-який обід повинен бути не тільки смачним, але і корисним, тому все частіше ми намагаємося готувати м'ясні страви так щоб смачно пообідавши, не завдати шкоди своєму організму. Можу порекомендувати вам відмінний спосіб готування м'ясних страв - на пару, про користь цієї їжі навіть говорити не буду, так як вважаю, що це і так всім відомо. Але якщо деякі парові страви іноді можуть бути трохи пріснуватими, то така страва, як фрикадельки на пару виходять ну дуже апетитними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фрикадельки на пару " (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири11.5 гр.
  • Вуглеводи11.9 гр.
  • Калорії189 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Неглибоку каструлю з трохи присоленою водою помістіть на плиту і закип'ятіть. Потім засипте в киплячу воду білий рис і варіть, періодично мішаючи близько 10 хвилин до трохи неповної готовності. Рис доготується вже в самій майбутній страві.

Крок - 1
02

Далі підготуйте фарш. Його можна купити в будь-якому магазині або на базарі. А так само можна приготувати самому, пропустивши м'ясо через м'ясорубку або за допомогою кухонного комбайна. У цьому рецепті використовуйте яловичий або свинячий фарш.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Очистіть від шкірки і натріть на самій великій тертці молоду моркву.

Крок - 3
04

Далі помістіть на плиту невелику сковорідку, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Потім помістіть подрібнені овочі в киплячу олію і обсмажуйте, періодично помішуючи до їх розм'якшення і появи в цибулі легкої золотистості.

Крок - 4
05

Тепер викладіть раніше відварений рис в глибоку миску, додайте зажарку з цибулі з морквою і заздалегідь підготовлений фарш.

Крок - 5
06

Далі посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте (можна навіть руками) до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 6
07

Потім трохи змоченими руками сформуйте з утвореної суміші невеликого розміру кульки і покладіть на спеціальну кришку-насадку з отворами з мультиварки, оскільки готувати страву будете на пару. Заливаєте в чашу мультиварки воду, виставляєте режим «варіння на пару» з певним часом і залишаєте страву готуватися до сигналу.

Крок - 7
08

А самі займіться спеціальним соусом для подачі. Неглибокий сотейник з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте у воду сметану, томатну пасту і варіть, помішуючи близько 3 хвилин.

Крок - 8
09

Далі засипте в сотейник борошно і, швидко мішаючи, продовжуйте готувати соус, до загусання. Потім додайте в сотейник лавровий лист, трохи присоліть і через пару хвилин вимкніть вогонь, соус готовий.

Крок - 9
10

Після закінчення певного часу і подачі сигналу мультиварки про закінчення приготування, викладіть готові фрикадельки, приготовлені на пару в красиву тарілку, полийте раніше приготовленим соусом і швидше поспішайте подати до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рибні биточки - покроковий рецепт, фото 1 Рибні биточки 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп гаспачо - покроковий рецепт, фото 1 Суп гаспачо 45 5 3 з 5 - детальніше -
Цукерки Рафаелло - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки Рафаелло 60 3 3 з 5 - детальніше -
Воловани з кремом та ягодами - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з кремом та ягодами 40 2 2 з 5 - детальніше -
?>