Будь-який обід повинен бути не тільки смачним, але і корисним, тому все частіше ми намагаємося готувати м'ясні страви так щоб смачно пообідавши, не завдати шкоди своєму організму. Можу порекомендувати вам відмінний спосіб готування м'ясних страв - на пару, про користь цієї їжі навіть говорити не буду, так як вважаю, що це і так всім відомо. Але якщо деякі парові страви іноді можуть бути трохи пріснуватими, то така страва, як фрикадельки на пару виходять ну дуже апетитними.
Неглибоку каструлю з трохи присоленою водою помістіть на плиту і закип'ятіть. Потім засипте в киплячу воду білий рис і варіть, періодично мішаючи близько 10 хвилин до трохи неповної готовності. Рис доготується вже в самій майбутній страві.
Далі підготуйте фарш. Його можна купити в будь-якому магазині або на базарі. А так само можна приготувати самому, пропустивши м'ясо через м'ясорубку або за допомогою кухонного комбайна. У цьому рецепті використовуйте яловичий або свинячий фарш.
Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Очистіть від шкірки і натріть на самій великій тертці молоду моркву.
Далі помістіть на плиту невелику сковорідку, налийте в неї рослинне масло і добре розігрійте. Потім помістіть подрібнені овочі в киплячу олію і обсмажуйте, періодично помішуючи до їх розм'якшення і появи в цибулі легкої золотистості.
Тепер викладіть раніше відварений рис в глибоку миску, додайте зажарку з цибулі з морквою і заздалегідь підготовлений фарш.
Далі посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте (можна навіть руками) до об'єднання всіх інгредієнтів.
Потім трохи змоченими руками сформуйте з утвореної суміші невеликого розміру кульки і покладіть на спеціальну кришку-насадку з отворами з мультиварки, оскільки готувати страву будете на пару. Заливаєте в чашу мультиварки воду, виставляєте режим «варіння на пару» з певним часом і залишаєте страву готуватися до сигналу.
А самі займіться спеціальним соусом для подачі. Неглибокий сотейник з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Потім додайте у воду сметану, томатну пасту і варіть, помішуючи близько 3 хвилин.
Далі засипте в сотейник борошно і, швидко мішаючи, продовжуйте готувати соус, до загусання. Потім додайте в сотейник лавровий лист, трохи присоліть і через пару хвилин вимкніть вогонь, соус готовий.
Після закінчення певного часу і подачі сигналу мультиварки про закінчення приготування, викладіть готові фрикадельки, приготовлені на пару в красиву тарілку, полийте раніше приготовленим соусом і швидше поспішайте подати до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти