Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Фрикадельки Другі страви Російська кухня

Фрикадельки зі свинини

( 5.0000 5 514 14 оцінок)
1651 - переглядів
60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Фрикадельки зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Щоб діти сідали за стіл з радістю і захопленням, на столі повинна бути цікава і смачна страва, яка для дитини буде здаватися казковою. Такою казковою їжею на тарілці є фрикадельки. Як приготувати фрикадельки з свинини я хочу вам сьогодні розповісти, і якщо ви підете цим рецептом - отримаєте смачний і святковий обід для всієї родини, особливо порадуєте діток.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 1/2 скл.
  • Кріп 1 пуч.
  • Бульйон 1 1/2 скл.
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Борошно 1/2 скл.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйце 2 шт.
  • Свиняча вирізка 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу для цієї страви потрібно вибрати свіже та якісне м'ясо. Досить підходяща (якщо говорити про свинину) вважається вирізка. Отже, свинячу вирізку поміщаємо в кухонний комбайн або м'ясорубку і перекручуємо в фарш. Готовий фарш зі свинини відправляємо у велику миску.

Крок - 1
02

Далі вбиваємо в фарш по черзі курячі яйця і добре присолюємо. Приперчуємо вміст миски чорним меленим перцем і додаємо заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.

Крок - 2
03

Тепер ретельно все перемішуємо руками, можна навіть кілька разів підкинути м'ясо і вдарити об дно ємності (це якимось чином пом'якшить майбутні фрикадельки) до утворення однорідної маси.

Крок - 3
04

Далі злегка змоченими теплою водою руками утворюємо невеликого розміру м'ясні заготовки у формі кулі і укладемо тимчасово на тверду поверхню.

Крок - 4
05

Потім помістимо неглибоку сковорідку на плиту, наллємо в неї рослинне масло і максимально розігріємо. Потім покладемо в киплячу олію, попередньо викачані в просіяному борошні м'ясні заготовки і обсмажимо, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої скоринки в м'ясі.

Крок - 5
06

Обсмажені фрикадельки викладемо на паперовий рушник і залишимо на час для видалення зайвого жиру. А самі займемося приготуванням смачного соусу для страви.

Крок - 6
07

Для цього помістимо невелику каструлю на плиту, заллємо в неї оливкову олію і добре прогріємо. Тепер додамо в каструлю просіяне борошно і обсмажимо, постійно помішуючи, до утворення більш густого порошку.

Крок - 7
08

Далі повільно заллємо в каструлю з борошном заздалегідь підготовлений бульйон і постійно помішуємо, до утворення соусу сметаноподібної консистенції.

Крок - 8
09

Тепер додамо в соус заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень кропу, присолимо і ще раз все ретельно перемішаємо. Далі додамо в каструлю високої жирності вершки і, перемішавши, приваримо ще кілька хвилин.

Крок - 9
10

Потім викладемо в ємність з соусом раніше присмажені м'ясні кульки і, ретельно їх перемішавши в соусі, залишимо томитися приблизно на 15 хвилин.

Крок - 10
11

Тепер викладемо готові фрикадельки зі свинини на дрібну тарілку, приправимо свіжою зеленню кропу, і подамо страву сім'ї до обіду.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат мімоза з сайрою - покроковий рецепт, фото 1 Салат мімоза з сайрою 55 4 3 з 5 - детальніше -
Куряче філе по-китайськи - покроковий рецепт, фото 1 Куряче філе по-китайськи 50 4 3 з 5 - детальніше -
Суп харчо зі свинини з рисом - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо зі свинини з рисом 120 4 3 з 5 - детальніше -
Куліч - покроковий рецепт, фото 1 Куліч 250 1 3 з 5 - детальніше -