Щоб діти сідали за стіл з радістю і захопленням, на столі повинна бути цікава і смачна страва, яка для дитини буде здаватися казковою. Такою казковою їжею на тарілці є фрикадельки. Як приготувати фрикадельки з свинини я хочу вам сьогодні розповісти, і якщо ви підете цим рецептом - отримаєте смачний і святковий обід для всієї родини, особливо порадуєте діток.
В першу чергу для цієї страви потрібно вибрати свіже та якісне м'ясо. Досить підходяща (якщо говорити про свинину) вважається вирізка. Отже, свинячу вирізку поміщаємо в кухонний комбайн або м'ясорубку і перекручуємо в фарш. Готовий фарш зі свинини відправляємо у велику миску.
Далі вбиваємо в фарш по черзі курячі яйця і добре присолюємо. Приперчуємо вміст миски чорним меленим перцем і додаємо заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.
Тепер ретельно все перемішуємо руками, можна навіть кілька разів підкинути м'ясо і вдарити об дно ємності (це якимось чином пом'якшить майбутні фрикадельки) до утворення однорідної маси.
Далі злегка змоченими теплою водою руками утворюємо невеликого розміру м'ясні заготовки у формі кулі і укладемо тимчасово на тверду поверхню.
Потім помістимо неглибоку сковорідку на плиту, наллємо в неї рослинне масло і максимально розігріємо. Потім покладемо в киплячу олію, попередньо викачані в просіяному борошні м'ясні заготовки і обсмажимо, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої скоринки в м'ясі.
Обсмажені фрикадельки викладемо на паперовий рушник і залишимо на час для видалення зайвого жиру. А самі займемося приготуванням смачного соусу для страви.
Для цього помістимо невелику каструлю на плиту, заллємо в неї оливкову олію і добре прогріємо. Тепер додамо в каструлю просіяне борошно і обсмажимо, постійно помішуючи, до утворення більш густого порошку.
Далі повільно заллємо в каструлю з борошном заздалегідь підготовлений бульйон і постійно помішуємо, до утворення соусу сметаноподібної консистенції.
Тепер додамо в соус заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень кропу, присолимо і ще раз все ретельно перемішаємо. Далі додамо в каструлю високої жирності вершки і, перемішавши, приваримо ще кілька хвилин.
Потім викладемо в ємність з соусом раніше присмажені м'ясні кульки і, ретельно їх перемішавши в соусі, залишимо томитися приблизно на 15 хвилин.
Тепер викладемо готові фрикадельки зі свинини на дрібну тарілку, приправимо свіжою зеленню кропу, і подамо страву сім'ї до обіду.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти