Укр
Рус
thermomix thermomix
Фрикадельки Другі страви Російська кухня

Фрикадельки зі свинини

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Фрикадельки зі свинини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Щоб діти сідали за стіл з радістю і захопленням, на столі повинна бути цікава і смачна страва, яка для дитини буде здаватися казковою. Такою казковою їжею на тарілці є фрикадельки. Як приготувати фрикадельки з свинини я хочу вам сьогодні розповісти, і якщо ви підете цим рецептом - отримаєте смачний і святковий обід для всієї родини, особливо порадуєте діток.

Інгредієнти

  • Вершки 20 % 1/2 скл.
  • Кріп 1 пуч.
  • Бульйон 1 1/2 скл.
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Борошно 1/2 скл.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйце 2 шт.
  • Свиняча вирізка 1 кг.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу для цієї страви потрібно вибрати свіже та якісне м'ясо. Досить підходяща (якщо говорити про свинину) вважається вирізка. Отже, свинячу вирізку поміщаємо в кухонний комбайн або м'ясорубку і перекручуємо в фарш. Готовий фарш зі свинини відправляємо у велику миску.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі вбиваємо в фарш по черзі курячі яйця і добре присолюємо. Приперчуємо вміст миски чорним меленим перцем і додаємо заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер ретельно все перемішуємо руками, можна навіть кілька разів підкинути м'ясо і вдарити об дно ємності (це якимось чином пом'якшить майбутні фрикадельки) до утворення однорідної маси.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі злегка змоченими теплою водою руками утворюємо невеликого розміру м'ясні заготовки у формі кулі і укладемо тимчасово на тверду поверхню.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім помістимо неглибоку сковорідку на плиту, наллємо в неї рослинне масло і максимально розігріємо. Потім покладемо в киплячу олію, попередньо викачані в просіяному борошні м'ясні заготовки і обсмажимо, перевертаючи з боку на бік, до появи золотистої скоринки в м'ясі.

    Крок - 5
  6. 06

    Обсмажені фрикадельки викладемо на паперовий рушник і залишимо на час для видалення зайвого жиру. А самі займемося приготуванням смачного соусу для страви.

    Крок - 6
  7. 07

    Для цього помістимо невелику каструлю на плиту, заллємо в неї оливкову олію і добре прогріємо. Тепер додамо в каструлю просіяне борошно і обсмажимо, постійно помішуючи, до утворення більш густого порошку.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі повільно заллємо в каструлю з борошном заздалегідь підготовлений бульйон і постійно помішуємо, до утворення соусу сметаноподібної консистенції.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер додамо в соус заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень кропу, присолимо і ще раз все ретельно перемішаємо. Далі додамо в каструлю високої жирності вершки і, перемішавши, приваримо ще кілька хвилин.

    Крок - 9
  10. 10

    Потім викладемо в ємність з соусом раніше присмажені м'ясні кульки і, ретельно їх перемішавши в соусі, залишимо томитися приблизно на 15 хвилин.

    Крок - 10
  11. 11

    Тепер викладемо готові фрикадельки зі свинини на дрібну тарілку, приправимо свіжою зеленню кропу, і подамо страву сім'ї до обіду.

    Крок - 11

Оцінити рецепт