Укр
Рус
thermomix thermomix
Фрикадельки Другі страви Російська кухня

Фрикадельки з рисом в соусі

1637 - переглядів
55 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Фрикадельки з рисом в соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо мама любить свою сім'ю, то обов'язково кожен день замислюється, чим би смачненьким і незвичайним порадувати своїх рідних. Саме для таких господинь пропоную рецепт дуже оригінальних фрикадельок, який воістину незвичайний. М'ясні вироби чимось нагадують котлети або тефтелі, але разом з тим - абсолютно відрізняються і за формою і за смаком. Це поживна м'ясна страва не тільки смачна, але і виглядає дуже апетитно. Фрикадельки з рисом в соусі гідний рецепт для вечері.

Інгредієнти

  • Лавровий лист 2 шт.
  • Спеції для м’яса 1 ч.л
  • Соус томатний 2 ст.л
  • Паста томат 2 ст.л
  • Сметана 3 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Свинина 500 г.
  • Яловичина 500 г.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Рис 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Так, як фрикадельки за цим рецептом відрізняються наявністю в них рису, їм в першу чергу і займемося. Отже, невелику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Засипте в окріп білий рис і відварюйте, періодично помішуючи до неповної готовності, близько 15 хвилин. Потім перекладіть рис в глибоку миску і відставте охолодитися.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами. Натріть на крупній тертці раніше очищену від шкірки моркву.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер займіться головним інгредієнтом цієї страви м'ясом. Його можна придбати готовим в магазині, а можна пропустити шматок м'яса через м'ясорубку і отримати фарш необхідної консистенції. Отже, приготований яловиче-свинячий фарш помістіть в глибоку миску.

    Крок - 3
  4. 04

    А самі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і розігрійте. Закиньте в киплячу олію раніше нарізану цибулю і обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім додайте до цибулі натерту моркву і смажте, помішуючи, до розм'якшення овочів. Потім приберіть сковорідку з вогню і відставте зажарку в бік для охолодження.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі в миску з рисом викладіть остиглу зажарку, додайте фарш, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і змішайте все до утворення однорідної густої маси.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер помістіть неглибоку сковорідку з рослинним маслом на плиту і нагрівайте. Викладіть в розпечене масло сформовані (попередньо змоченими руками) невеликого розміру м'ясні кульки і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення легкої золотистої скоринки на м'ясі.

    Крок - 7
  8. 08

    Поки майбутні фрикадельки обсмажуються, підготуйте спеціальний соус до страви. У невелику піалу викладіть сметану (високої жирності, ще краще домашню) додайте томатну пасту.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім залийте в піалу трохи томатного соусу або кетчупу, приперчіть чорним меленим перцем, приправте спеціями до м'яса і виделкою розмішайте все до рідкої однорідної маси.

    Крок - 9
  10. 10

    Тим часом обсмажені фрикадельки викладіть в неглибоку каструлю, залийте раніше підготовленим соусом і помістіть на плиту. Доведіть страву до кипіння, додайте лаврове листя, а потім накрийте кришкою і томіть на слабкому вогні приблизно 20 хвилин.

    Крок - 10
  11. 11

    Готові фрикадельки з рисом в соусі викладіть на блюдо, і подавайте любій сім'ї до обіду. Будуть в захваті навіть діти.

    Крок - 11

Оцінити рецепт