Якщо мама любить свою сім'ю, то обов'язково кожен день замислюється, чим би смачненьким і незвичайним порадувати своїх рідних. Саме для таких господинь пропоную рецепт дуже оригінальних фрикадельок, який воістину незвичайний. М'ясні вироби чимось нагадують котлети або тефтелі, але разом з тим - абсолютно відрізняються і за формою і за смаком. Це поживна м'ясна страва не тільки смачна, але і виглядає дуже апетитно. Фрикадельки з рисом в соусі гідний рецепт для вечері.
Так, як фрикадельки за цим рецептом відрізняються наявністю в них рису, їм в першу чергу і займемося. Отже, невелику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Засипте в окріп білий рис і відварюйте, періодично помішуючи до неповної готовності, близько 15 хвилин. Потім перекладіть рис в глибоку миску і відставте охолодитися.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами. Натріть на крупній тертці раніше очищену від шкірки моркву.
Тепер займіться головним інгредієнтом цієї страви м'ясом. Його можна придбати готовим в магазині, а можна пропустити шматок м'яса через м'ясорубку і отримати фарш необхідної консистенції. Отже, приготований яловиче-свинячий фарш помістіть в глибоку миску.
А самі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і розігрійте. Закиньте в киплячу олію раніше нарізану цибулю і обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
Потім додайте до цибулі натерту моркву і смажте, помішуючи, до розм'якшення овочів. Потім приберіть сковорідку з вогню і відставте зажарку в бік для охолодження.
Далі в миску з рисом викладіть остиглу зажарку, додайте фарш, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і змішайте все до утворення однорідної густої маси.
Тепер помістіть неглибоку сковорідку з рослинним маслом на плиту і нагрівайте. Викладіть в розпечене масло сформовані (попередньо змоченими руками) невеликого розміру м'ясні кульки і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення легкої золотистої скоринки на м'ясі.
Поки майбутні фрикадельки обсмажуються, підготуйте спеціальний соус до страви. У невелику піалу викладіть сметану (високої жирності, ще краще домашню) додайте томатну пасту.
Потім залийте в піалу трохи томатного соусу або кетчупу, приперчіть чорним меленим перцем, приправте спеціями до м'яса і виделкою розмішайте все до рідкої однорідної маси.
Тим часом обсмажені фрикадельки викладіть в неглибоку каструлю, залийте раніше підготовленим соусом і помістіть на плиту. Доведіть страву до кипіння, додайте лаврове листя, а потім накрийте кришкою і томіть на слабкому вогні приблизно 20 хвилин.
Готові фрикадельки з рисом в соусі викладіть на блюдо, і подавайте любій сім'ї до обіду. Будуть в захваті навіть діти.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти