Укр
Рус
thermomix thermomix
Фрикадельки Другі страви Російська кухня

Фрикадельки з курки

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
75 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Фрикадельки з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ці фрикадельки з курки справжній порятунок для дуже зайнятих господинь. Страву можна підсмажити заздалегідь, а після тільки протушкувати в спеціальному соусі. Ну а коли ще віддати з вихідного хоча б пару годин і наготувати фрикадельок побільше, то якусь частину страви можна навіть відправити в морозилку.

Інгредієнти

  • Яйце 1 шт.
  • Фарш курячий 500 г.
  • Часник 4 зуб.
  • Імбир 1 шт.
  • Соєвий соус 2 ст.л
  • Соус гострий 2 ст.л
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Крохмаль 1 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цукор тростинний 1 ст.л
  • Кунжутна олія 2 ст.л
  • Кунжут 2 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Підготуйте лист, застеліть його фольгою для випікання. Увімкніть духовку на 180 градусів.

    Крок - 1
  2. 02

    Помістіть в глибоку ємність курячий фарш. Додайте до нього такі інгредієнти: панірувальні сухарі, очищений і пропущений через прес часник, вбийте куряче яйце, залийте соєвий соус і киньте частину натертого на дрібну тертку свіжого імбиру.

    Крок - 2
  3. 03

    Також наріжте дрібно пір'я зеленої цибулі. Посоліть і поперчіть за смаком. Фарш можна помістити в холодильник, з ним легше буде працювати, але можна і не ставити, а відразу приступати до роботи. Все ретельно перемішайте.

    Крок - 3
  4. 04

    Сформуйте кульки руками, попередньо змочивши їх водою або рослинним маслом, або можете використовувати ложку для морозива.

    Крок - 4
  5. 05

    Викладіть фрикадельки на деко і відправте в розігріту заздалегідь духовку. Запікайте хвилин 15, поки вони не підрум'яняться і м'ясо не стане готовим всередині. Тим часом, поки фрикадельки в духовці займіться приготуванням соусу.

    Крок - 5
  6. 06

    Візьміть сотейник і поставте його на плиту, на середній вогонь, помістіть в нього всі необхідні продукти для соусу: вилийте соєвий соус, кунжутне масло, оцет, гострий соус, мед, коричневий цукор, дрібно подрібнений часник і натертий на тертці імбир.

    Крок - 6
  7. 07

    Постійно помішуйте, щоб розчинився цукор. Потім тонкою цівкою влийте туди суспензію кукурудзяного крохмалю (тобто розведіть крохмаль з водою 1: 1) і збивайте вінчиком, поки соус не загусне.

    Крок - 7
  8. 08

    Вийміть фрикадельки з духовки. Перекладіть в сотейник і рівномірно покрийте соусом, можете поливати їх ложкою. Залиште в сотейнику хвилин на 10, щоб м'ясні кульки просочилися.

    Крок - 8
  9. 09

    Фрикадельки з курки з пікантно-гострим і пряним смаком готові. Подавайте з рисом або пастою, можна і з картопляним пюре. Зверху посипте кунжутним насінням і дрібно нарізаною зеленою цибулею. За бажанням полийте ще соусом. Смачного!

    Крок - 9

Оцінити рецепт