Укр
Рус
thermomix thermomix
Фрикадельки Другі страви Російська кухня

Фрикадельки з індички

50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Фрикадельки з індички - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже смачною і гідною альтернативою звичним котлетам є м'ясні фрикадельки. До того ж ці м'ясні вироби мають більш незвичайний смак і, звичайно ж, набагато корисніше. Сьогодні мені хочеться запропонувати вам свій рецепт фрикадельок з індички - чудова страва для всієї родини, що за смаком просто об'їдання.

Інгредієнти

  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Сметана 1/4 скл.
  • Бульйон 1 скл.
  • Соус томатний 2 1/2 скл.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Перець червоний мелений 1 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйце 1 шт.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Часник 3 зуб.
  • Рис 1 скл.
  • Індичка 1 кг.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу виберіть свіже м'ясо індички, ретельно його промийте під проточною водою і наріжте на невеликі шматки. Потім пропустіть шматки м'яса через м'ясорубку (можна навіть кілька разів) і відправте утворений фарш, в глибоку миску.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі помістіть невелику каструлю з трохи присоленою водою на плиту і закип'ятіть. Потім засипте в киплячу воду рис і відварюйте близько 15 хвилин, до трохи неповної готовності. Остудіть відварений рис в окремій ємності, а потім відправте в миску з раніше підготовленим фаршем.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер очистіть від лушпиння зубки часнику і видавіть через чеснокодавку в миску до фаршу. Туди ж додайте заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім розбийте в миску куряче яйце, приправте все паприкою і сухим чебрецем, приперчіть чорним і червоним меленим перцем, рясно посоліть і, полив оливковою олією, ретельно все змішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі застеліть великий лист кухонної фольгою. Потім за допомогою спеціальної круглої ложки сформуйте невеликого розміру м'ясні кульки і покладіть, з невеликою відстанню один від одного, на раніше підготовлений лист.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер відправте лист з м'ясними кульками в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 15 хвилин.

    Крок - 6
  7. 07

    А самі займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої страви. Для цього в глибоку каструлю залийте томатний соус і помістіть ємність на плиту.

    Крок - 7
  8. 08

    Додайте в каструлю заздалегідь підготовлений бульйон і трохи сметани (можна ще використовувати густі вершки). Приправте вміст каструлі паприкою, присоліть і приперчіть за смаком, долийте трохи оцту і ретельно все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер дістаньте вже трохи присмажені фрикадельки з індички і викладіть їх в каструлю з соусом. Потрібно, щоб соус повністю покривав м'ясні кульки.

    Крок - 9
  10. 10

    Доведіть соус до кипіння і томіть страву, періодично помішуючи, близько 20 хвилин. Готовність фрикадельок можна перевірити, проткнув їх ножем. Готові будуть легко проколюватися. Але головне не перетушіть, щоб м'ясо не розвалювалося і не перетворювалося в кашу.

    Крок - 10
  11. 11

    Потім посипте фрикадельки, заздалегідь вимитого і дрібно нашаткованою зеленню петрушки, ще раз все перемішайте і знімайте каструлю з вогню.

    Крок - 11
  12. 12

    Готові фрикадельки з індички подавайте, уклавши їх на заздалегідь відварений рис, полив оливковою олією і прикрасивши зеленню петрушки. Смачного!

    Крок - 12

Оцінити рецепт