Дуже смачною і гідною альтернативою звичним котлетам є м'ясні фрикадельки. До того ж ці м'ясні вироби мають більш незвичайний смак і, звичайно ж, набагато корисніше. Сьогодні мені хочеться запропонувати вам свій рецепт фрикадельок з індички - чудова страва для всієї родини, що за смаком просто об'їдання.
В першу чергу виберіть свіже м'ясо індички, ретельно його промийте під проточною водою і наріжте на невеликі шматки. Потім пропустіть шматки м'яса через м'ясорубку (можна навіть кілька разів) і відправте утворений фарш, в глибоку миску.
Далі помістіть невелику каструлю з трохи присоленою водою на плиту і закип'ятіть. Потім засипте в киплячу воду рис і відварюйте близько 15 хвилин, до трохи неповної готовності. Остудіть відварений рис в окремій ємності, а потім відправте в миску з раніше підготовленим фаршем.
Тепер очистіть від лушпиння зубки часнику і видавіть через чеснокодавку в миску до фаршу. Туди ж додайте заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки.
Потім розбийте в миску куряче яйце, приправте все паприкою і сухим чебрецем, приперчіть чорним і червоним меленим перцем, рясно посоліть і, полив оливковою олією, ретельно все змішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі застеліть великий лист кухонної фольгою. Потім за допомогою спеціальної круглої ложки сформуйте невеликого розміру м'ясні кульки і покладіть, з невеликою відстанню один від одного, на раніше підготовлений лист.
Тепер відправте лист з м'ясними кульками в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 15 хвилин.
А самі займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої страви. Для цього в глибоку каструлю залийте томатний соус і помістіть ємність на плиту.
Додайте в каструлю заздалегідь підготовлений бульйон і трохи сметани (можна ще використовувати густі вершки). Приправте вміст каструлі паприкою, присоліть і приперчіть за смаком, долийте трохи оцту і ретельно все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.
Тепер дістаньте вже трохи присмажені фрикадельки з індички і викладіть їх в каструлю з соусом. Потрібно, щоб соус повністю покривав м'ясні кульки.
Доведіть соус до кипіння і томіть страву, періодично помішуючи, близько 20 хвилин. Готовність фрикадельок можна перевірити, проткнув їх ножем. Готові будуть легко проколюватися. Але головне не перетушіть, щоб м'ясо не розвалювалося і не перетворювалося в кашу.
Потім посипте фрикадельки, заздалегідь вимитого і дрібно нашаткованою зеленню петрушки, ще раз все перемішайте і знімайте каструлю з вогню.
Готові фрикадельки з індички подавайте, уклавши їх на заздалегідь відварений рис, полив оливковою олією і прикрасивши зеленню петрушки. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти