Укр
Рус
Фрикадельки Другі страви Російська кухня

Фрикадельки з індички

( 4.8636 4 522 22 оцінки)
1635 - переглядів
50 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Фрикадельки з індички - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже смачною і гідною альтернативою звичним котлетам є м'ясні фрикадельки. До того ж ці м'ясні вироби мають більш незвичайний смак і, звичайно ж, набагато корисніше. Сьогодні мені хочеться запропонувати вам свій рецепт фрикадельок з індички - чудова страва для всієї родини, що за смаком просто об'їдання.

Інгредієнти

  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Сметана 1/4 скл.
  • Бульйон 1 скл.
  • Соус томатний 2 1/2 скл.
  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Перець червоний мелений 1 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Яйце 1 шт.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Часник 3 зуб.
  • Рис 1 скл.
  • Індичка 1 кг.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу виберіть свіже м'ясо індички, ретельно його промийте під проточною водою і наріжте на невеликі шматки. Потім пропустіть шматки м'яса через м'ясорубку (можна навіть кілька разів) і відправте утворений фарш, в глибоку миску.

Крок - 1
02

Далі помістіть невелику каструлю з трохи присоленою водою на плиту і закип'ятіть. Потім засипте в киплячу воду рис і відварюйте близько 15 хвилин, до трохи неповної готовності. Остудіть відварений рис в окремій ємності, а потім відправте в миску з раніше підготовленим фаршем.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від лушпиння зубки часнику і видавіть через чеснокодавку в миску до фаршу. Туди ж додайте заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки.

Крок - 3
04

Потім розбийте в миску куряче яйце, приправте все паприкою і сухим чебрецем, приперчіть чорним і червоним меленим перцем, рясно посоліть і, полив оливковою олією, ретельно все змішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 4
05

Далі застеліть великий лист кухонної фольгою. Потім за допомогою спеціальної круглої ложки сформуйте невеликого розміру м'ясні кульки і покладіть, з невеликою відстанню один від одного, на раніше підготовлений лист.

Крок - 5
06

Тепер відправте лист з м'ясними кульками в попередньо розігріту духовку до 180 градусів і запікайте близько 15 хвилин.

Крок - 6
07

А самі займіться приготуванням спеціального соусу для майбутньої страви. Для цього в глибоку каструлю залийте томатний соус і помістіть ємність на плиту.

Крок - 7
08

Додайте в каструлю заздалегідь підготовлений бульйон і трохи сметани (можна ще використовувати густі вершки). Приправте вміст каструлі паприкою, присоліть і приперчіть за смаком, долийте трохи оцту і ретельно все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 8
09

Тепер дістаньте вже трохи присмажені фрикадельки з індички і викладіть їх в каструлю з соусом. Потрібно, щоб соус повністю покривав м'ясні кульки.

Крок - 9
10

Доведіть соус до кипіння і томіть страву, періодично помішуючи, близько 20 хвилин. Готовність фрикадельок можна перевірити, проткнув їх ножем. Готові будуть легко проколюватися. Але головне не перетушіть, щоб м'ясо не розвалювалося і не перетворювалося в кашу.

Крок - 10
11

Потім посипте фрикадельки, заздалегідь вимитого і дрібно нашаткованою зеленню петрушки, ще раз все перемішайте і знімайте каструлю з вогню.

Крок - 11
12

Готові фрикадельки з індички подавайте, уклавши їх на заздалегідь відварений рис, полив оливковою олією і прикрасивши зеленню петрушки. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мусс домашний - покроковий рецепт, фото 1 Мусс домашний 45 3 3 з 5 - детальніше -
Рисовая лапша с овощами - покроковий рецепт, фото 1 Рисовая лапша с овощами 50 3 3 з 5 - детальніше -
Фрикасе - покроковий рецепт, фото 1 Фрикасе 120 5 3 з 5 - детальніше -
Салат подсолнух с чипсами - покроковий рецепт, фото 1 Салат подсолнух с чипсами 40 5 3 з 5 - детальніше -