Укр
Рус
Курка Другі страви Російська кухня

Фрикадельки в сметанному соусі

( 4.9231 4 513 13 оцінок)

2134 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Фрикадельки в сметанному соусі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

В будь-якій сім'ї, особливо там, де є діти, окреме місце в обідньому меню займають фрикадельки. Ці чудові невеликі кульки, сформовані з м'ясного фаршу - досить простий, але при цьому поживний обід для всієї сім'ї. Ці м'ясні вироби можна готувати з будь-якого фаршу, а також подавати зі всіляким гарніром і соусом, але кращий варіант цієї страви - фрикадельки в сметанному соусі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Фрикадельки в сметанному соусі" (на 100 грам)

  • Білки9.6 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи13.6 гр.
  • Калорії178 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку необхідно підготувати фарш для страви. Ви можете купити вже готовий свіжий м'ясний продукт на ринку або ж кілька разів пропустити шматок м'яса через м'ясорубку і отримати соковитий фарш. Отже, підготовлений курячий фарш викладаємо в глибоку миску.

Крок - 1
02

Потім поміщаємо на плиту невелику каструлю з водою і доводимо до кипіння. Засипаємо в киплячу воду білий рис і відварюємо приблизно 10 хв. Необхідно, щоб рис був напівготовим, тобто дещо не доварений. Потім охолоджуємо його і відправляємо в миску з фаршем.

Крок - 2
03

Вбиваємо в миску куряче яйце і додаємо заздалегідь очищену від лушпиння та дрібно нашатковану червону цибулю.

Крок - 3
04

Далі очищаємо від лушпиння зубчики часнику, продавлюємо через чеснокодавку і теж відправляємо в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 4
05

Потім рясно солимо вміст миски, перчимо чорним меленим перцем і ретельно все перемішуємо до утворення однорідної густої суміші.

Крок - 5
06

Тепер за допомогою спеціальної ложки або просто попередньо змоченими руками формуємо невеликого розміру кульки (м'ясні заготовки). Кожну м'ясну кульку викочуємо в борошні. Щоб в подальшому при смаженні утворилася скоринка.

Крок - 6
07

Далі поміщаємо неглибоку сковорідку на плиту, вливаємо в неї рослинне масло і добре нагріваємо. Викладаємо в киплячу олію раніше підготовлені м'ясні заготовки і обсмажуємо, перевертаючи з боку на бік до утворення легкої золотистої скоринки на м'ясі.

Крок - 7
08

Тепер відправте на плиту сковорідку трохи менше, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Далі засипте в масло просіяне борошно і обсмажуйте, постійно мішаючи, до утворення кремовидної суміші.

Крок - 8
09

Потім залийте в сковорідку попередньо підготовлений бульйон і варіть, постійно помішуючи, до невеликого загустіння вмісту. Додайте сметану (бажано високої жирності) приправте паприкою, посоліть і приперчіть чорним меленим перцем. Томіть все, постійно мішаючи, ще кілька хвилин до утворення так званої сметанної підливи.

Крок - 9
10

Далі укладіть раніше обсмажені фрикадельки в сковорідку зі сметанним соусом, перемішайте, щоб м'ясні кульки добре просочилися їм з усіх боків і продовжуйте томити страву ще близько 10 хвилин до повного приготування.

Крок - 10
11

Потім викладіть готові фрикадельки в сметанному соусі в миску, посипте нашаткованою зеленню петрушки і швидше пригощайте рідних.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Мисо з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Мисо з лососем 30 3 2 з 5 - детальніше -
Суп харчо вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Суп харчо вегетаріанський 60 6 3 з 5 - детальніше -
Манти з фаршу в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Манти з фаршу в духовці 60 6 4 з 5 - детальніше -
Самса в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Самса в домашніх умовах 50 3 3 з 5 - детальніше -