Вкус мясных домашних фрикаделек многим знаком еще с детства и это блюдо отличный способ накормит своих домашних сытным обедом. Сочные мясные шарики готовятся несложно, а получаются настолько вкусными, что если еще и оформить красиво – можно смело презентовать на праздничном застолье. Конечно с любыми мясными изделиями нужно повозиться, но в современный час новых технологий это намного проще. Приготовьте фрикадельки в мультиварке и вы убедитесь, что это немного проще, вкуснее да и полезнее.
В першу чергу займемося приготуванням м'ясних кульок. Для них обов'язково нам знадобиться фарш, тому потрібно відразу визначитися з його складом і способом приготування. Я пропоную в нашому випадку курячий фарш, який дуже легко можна придбати в будь-якому супермаркеті. Ну а якщо готувати фарш самостійно, то потрібно просто перекрутити в м'ясорубці куряче м'ясо. Отже, викладаємо фарш в глибоку посудину і додаємо панірувальні сухарі.
Потім викладаємо до фаршу дрібно нарізану цибулю-шалот, а також італійські приправи.
Часник очищаємо від лушпиння і дуже дрібно шаткуємо, теж кидаємо в посудину з іншими інгредієнтами.
Після цього вбиваємо яйце, трохи присолюємо і перчимо. Перемішуємо всі продукти в однорідну масу, приготувавши таким чином фарш для фрикадельок.
Тепер з фаршу формуємо м'ясні кульки, з цієї маси повинно вийти не менше 20 фрикадельок.
Сковорідку поміщаємо на плиту і вливаємо олію. У розігріте масло опускаємо приготовані фрикадельки і обсмажуємо протягом 4 хвилин до золотистого кольору з обох сторін.
Після цього вливаємо в мультиварку томатний соус, кидаємо обсмажені фрикадельки, і накривши кришкою тушкуємо протягом 45 хвилин.
Тепер відкриваємо кришку і посипаємо зверху натертим сиром пармезан. Закривши кришку, продовжуємо готувати фрикадельки в мультиварці ще хвилин 15.
Тим часом в каструлі з підсоленою водою відварюємо пасту феттучині, потім відкидаємо на друшляк і відціджуємо.
У глибокому сотейнику розтоплюємо вершкове масло, викладаємо туди відварені макарони, посипаємо подрібненим базиліком, приправляємо сіллю і перцем, і готуємо все разом кілька хвилин.
Після цього розкладаємо пасту по тарілках, додаємо фрикадельки з пармезаном, і притрусивши зеленню цибулі, подаємо до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти