Укр
Рус
Омлет Другі страви Американська кухня

Французький омлет

( 4.8696 4 523 23 оцінки)

2230 - переглядів
25 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Французький омлет - покроковий рецепт, фото 1

опис

Французський омлет є одним з найбільш фундаментальних страв в арсеналі будь-якого кухаря, і цей рецепт навчить вас, як правильно це зробити кожен раз.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Французький омлет" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири23.9 гр.
  • Вуглеводи0.2 гр.
  • Калорії268 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку розбийте яйця в глибоку миску і збийте їх виделкою або за допомогою вінчика, щоб вони ретельно змішалися і трохи спінилися.

Крок - 1
02

Надішліть неглибоку антипригарну сковорідку на плиту і добре розігрійте на середньому вогні, киньте в неї вершкове масло (можна заздалегідь розтопити масло в мікрохвильовці і залити вже рідким. Так вірогідність пригорання мінімальна), воно повинно пузиритися і шипіти, але не стати коричневим, точніше не пригоріти .

Крок - 2
03

Повільно влийте в розпечене масло збиті яйця з пінкою, (залийте яєчну суміш так, щоб покрити дно сковороди по всьому периметру товстим шаром), трохи присоліть і приправте чорним меленим перцем, за бажанням додайте улюблені приправи.

Крок - 3
04

Нехай яйця злегка пузиряться пару секунд, а ви в цей час візьміть дерев'яну лопатку, можна і металеву, але головне плоску, і злегка потягніть суміш з бічних сторін сковороди кілька разів, щоб вона виявилася більшою в центрі. Робіть це акуратно, щоб не розірвати краї і не зіпсувати зовнішній вигляд майбутньої страви.

Крок - 4
05

Залиште на кілька секунд, потім знову перемішайте, щоб злегка поєднати сире яйце з уже присмаженим.

Крок - 5
06

Коли побачите, що яйце присмажилося рівномірно скрізь і знайшло насичений жовтий відтінок з невеликою ніжною скоринкою, повільно загорніть в нинішньому млинці лопаткою один край від вас.

Крок - 6
07

Складіть другу сторону млинця, найближчу до вас і тримайте трохи притискаючи її перевернутою, потім акуратно перемістіть омлет на тарілку.

Крок - 7
08

Для акуратної обробки, дайте омлету трохи охолонути, а потім злегка притисніть його руками, щоб утворити красиву форму і рясно змастіть зверху вершковим маслом.

Крок - 8
09

Тепер бажаний французький омлет точно готовий. Негайно подавайте готову страву, посипавши його нашаткованою зеленою цибулею з хрусткими грінками і свіжими овочами на свій смак.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Запіканка з моркви і сиру - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з моркви і сиру 55 4 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий суп з кавуна - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий суп з кавуна 40 5 3 з 5 - детальніше -
Лаваш на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш на сковороді 50 1 3 з 5 - детальніше -