Французський омлет є одним з найбільш фундаментальних страв в арсеналі будь-якого кухаря, і цей рецепт навчить вас, як правильно це зробити кожен раз.
Для початку розбийте яйця в глибоку миску і збийте їх виделкою або за допомогою вінчика, щоб вони ретельно змішалися і трохи спінилися.
Надішліть неглибоку антипригарну сковорідку на плиту і добре розігрійте на середньому вогні, киньте в неї вершкове масло (можна заздалегідь розтопити масло в мікрохвильовці і залити вже рідким. Так вірогідність пригорання мінімальна), воно повинно пузиритися і шипіти, але не стати коричневим, точніше не пригоріти .
Повільно влийте в розпечене масло збиті яйця з пінкою, (залийте яєчну суміш так, щоб покрити дно сковороди по всьому периметру товстим шаром), трохи присоліть і приправте чорним меленим перцем, за бажанням додайте улюблені приправи.
Нехай яйця злегка пузиряться пару секунд, а ви в цей час візьміть дерев'яну лопатку, можна і металеву, але головне плоску, і злегка потягніть суміш з бічних сторін сковороди кілька разів, щоб вона виявилася більшою в центрі. Робіть це акуратно, щоб не розірвати краї і не зіпсувати зовнішній вигляд майбутньої страви.
Залиште на кілька секунд, потім знову перемішайте, щоб злегка поєднати сире яйце з уже присмаженим.
Коли побачите, що яйце присмажилося рівномірно скрізь і знайшло насичений жовтий відтінок з невеликою ніжною скоринкою, повільно загорніть в нинішньому млинці лопаткою один край від вас.
Складіть другу сторону млинця, найближчу до вас і тримайте трохи притискаючи її перевернутою, потім акуратно перемістіть омлет на тарілку.
Для акуратної обробки, дайте омлету трохи охолонути, а потім злегка притисніть його руками, щоб утворити красиву форму і рясно змастіть зверху вершковим маслом.
Тепер бажаний французький омлет точно готовий. Негайно подавайте готову страву, посипавши його нашаткованою зеленою цибулею з хрусткими грінками і свіжими овочами на свій смак.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти