Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Багет Випічка Французька кухня

Французький багет

( 4.8000 4 510 10 оцінок)
1012 - переглядів
60 хвилинпорцій - 1складність - 3 з 5
Французький багет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Якщо ви думаєте, що подовжена форма батона-це головна особливість французького багета, то помиляєтеся, набагато важливіше - сам процес виробництва цього хлібного виробу. Без цього ніжного довгастого хліба з хрусткою скоринкою не обходиться жоден перекус французів. У нашій країні такий вид хліба стає все більш популярним і багатьма улюбленим, але можливо, не всім відомо, що спекти французький багет у себе на кухні під силу будь-якій господині.

Інгредієнти

  • Борошно 700 г.
  • Сіль 2 ч.л
  • Дріжджі 1 1/2 ч.л
  • Вода 530 мл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Французький багет готується всього з декількох інгредієнтів, але все ж, старання, як і в кожній кулінарній справі, потрібні, та й деякі деталі приготування цього популярного хліба обов'язково повинні бути дотримані. Отже, в першу чергу засипаємо в глибоку посудину просіяне, обов'язково сухе, борошно.

Крок - 1
02

Туди ж додаємо дріжджі швидкого приготування і солимо. Все добре перемішуємо за допомогою вінчика, щоб інгредієнти рівномірно перемішалися.

Крок - 2
03

Тепер доливаємо потроху воду і змішуємо дерев'яною паличкою, таким чином замішуючи тісто.

Крок - 3
04

Замісити опару для тіста, накриваємо посудину з тістом харчовою плівкою і витримуємо в теплі впродовж 2 годин, по крайній мірі, потрібно щоб, тісто збільшилося в обсязі в два рази.

Крок - 4
05

Потім викладаємо тісто з посудини на плоску поверхню, посипану борошном, надаємо йому форму і поділяємо навпіл. Розміщуємо обидві половинки ненадовго в холодильник.

Крок - 5
06

Після цього виймаємо тісто з холодильника і поділяємо на 5 частин. З кожного шматка тіста формуємо, потягнувши края в центр і легенько звалявши в гладкі круглі кульки. Накриваємо вологою тканиною і залишаємо на 45 хвилин.

Крок - 6
07

Тепер беремося безпосередньо за формування багета. Беремо одну кульку з тіста, злегка розминаємо її, а потім складаємо майже навпіл, але не до кінця, Придавлюємо, тильною стороною руки.

Крок - 7
08

Потім кладемо заготовку з тіста швом вниз, обережно складаємо пальці і акуратно згортаємо тісто в колоду. Після цього кладемо приготовлену заготовку з тіста на посипаний борошном бавовняний кухонний рушник, таким чином сформувавши всі батони.

Крок - 8
09

Накриваємо їх вологою тканиною і залишаємо буханець піднятися, поки вони не стануть злегка похилими, але особливо в обсязі вони не збільшуються при цьому. За часом це займе від 45 хвилин до години. При кімнатній температурі. Незадовго до завершення процесу всхожості тіста розігріваємо духовку до 230 градусів.

Крок - 9
10

Акуратно перекладаємо багети на злегка змащений жиром деко. Гострим ножем, робимо під кутом 45 градусів кілька поперечних або один довгий проріз в кожному багеті.

Крок - 10
11

Розміщуємо деко з багетами в духовку, потім ставимо в духовку чавунну сковорідку і обережно вливаємо в неї киплячу воду, після чого швидко закриваємо дверцята духовки. Таким чином з'явиться в духовці пар від киплячої води, що допоможе багету вирости і утворити блискучу кірочку.

Крок - 11
12

Випікаємо французькі багети протягом 24-28 хвилин, поки вони стануть золотисто-коричневими. Після запікання виймаємо їх з духовки і охолоджуємо, виклавши на решітку. Випечені своїми руками багети дуже добре використовувати для бутербродів.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Багет в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Багет в духовці 65 1 3 з 5 - детальніше -
Багет в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Багет в домашніх умовах 75 1 3 з 5 - детальніше -
Багет по госту - покроковий рецепт, фото 1 Багет по госту 80 1 3 з 5 - детальніше -
Італійський багет - покроковий рецепт, фото 1 Італійський багет 70 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Смузі з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з авокадо 35 1 2 з 5 - детальніше -
Розсольник з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник з томатною пастою 50 6 4 з 5 - детальніше -
Борщ український червоний - покроковий рецепт, фото 1 Борщ український червоний 100 7 3 з 5 - детальніше -
Смачний салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Смачний салат з креветками 40 4 3 з 5 - детальніше -